۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۸:۴۵
کد خبر: 83116181
T T
۰ نفر
همگاني كردن آموزش كاهش اثرات زلزله از اهداف هلال احمر است

شيراز-ايرنا- رئيس جمعيت هلال احمر شهرستان شيراز گفت: همگاني كردن آموزش كاهش اثرات زلزله در اين كلانشهر از اهداف اين جمعيت است.

به گزارش ايرنا محمد جواد رشيدي، چهارشنبه در بيستمين مانور زلزله و ايمني مدارس در شيراز افزود: در صدد هستيم با هم افزايي موجود، طرح مشترك توسعه دادرس و همگاني كردن طرح هاي آموزش را از طريق دانش آموزان در كلانشهر شيراز اجرايي كنيم.
وي بيان كرد: اين طرح در فواصل مختلف سال با عنوان طرح دادرس 'دانش آموز آماده در روزهاي سخت ' در مدارس اجرا مي شود.
رشيدي ادامه داد: با توجه به آسيب‌پذيري كودكان و نوجوانان در برابر صدمات ناشي از زلزله، بخش آموزش همگاني پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي و مهندسي زلزله براي كاربردي كردن آموخته‌هاي دانش‌آموزان پيرامون زلزله، از سال 1374اجراي مانور در سطح مدارس را طراحي كرد.
او گفت: اين طرح همه ساله در روز هشتم آذرماه با همكاري وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، علوم، تحقيقات و فناوري، جمعيت هلال‌ احمر و سازمان صدا و سيما برگزار مي‌شود.
رشيدي بيان كرد: امسال به دليل مقارن بودن هشتم آذر با روز پنجشنبه كه مدارس تعطيل است، با هماهنگي هايي كه صورت گرفت، بيستمين مانور سراسري زلزله و ايمني مدارس كشور با شعار 'مدرسه ايمن - جامعه تاب آور' روز چهارشنبه (هفتم آذر) برگزار شد.
رئيس جمعيت هلال احمر شيراز افزود: اين جمعيت، آموزش هاي قبل از اين مانور را در 4 ناحيه آموزش و پرورش اين شهر، در هر ناحيه 10 مدرسه و در مجموع در 40 مدرسه برگزار كرد.
وي اظهار كرد: سومين سالي است كه با آموزش اهالي محله هاي داراي مدارس، ساكنان اين محلات نيز در برگزاري مانور مشاركت دارند و اين امر هم به يادگيري دانش آموزان و هم به آموزش ساكنان اين محله ها براي كاهش ميزان خسارت ها در هنگام وقوع زلزله كمك مي كند.
رئيس جمعيت هلال احمر شيراز گفت: ايران با وجود بيش از 30 نوع حادثه طبيعي و غيرطبيعي در زمره كشورهاي بلاخيز جهان قرار دارد و همواره در طول تاريخ متحمل تلفات و خسارت هاي جدي شده بنابراين ضرورت توجه به مقوله ايمني و توسعه آن در بين آحاد جامعه براي داشتن كشوري ايمن ضروري است.
رشيدي ادامه داد: با در نظر گرفتن اينكه زمين لرزه پديده‌اي طبيعي است، عدم آگاهي از چگونگي مقابله با زلزله موجب بروز مشكلات بسياري در جوامع مي‌شود.
وي افزود: يافته‌هاي علمي نشان مي‌دهد، واكنش حركات زمين با سازه‌ و چگونگي عملكرد انسان‌ها در قبل، هنگام و بعد از وقوع اين پديده طبيعي مي‌تواند بر ميزان خسارت هاي ناشي از آن تاثير بسياري داشته باشد، به همين سبب ايجاد زمينه‌هاي مناسب براي ارتقاي آگاهي مردم و فرهنگ‌سازي مناسب، مي‌تواند بسيار مفيد باشد.
رئيس جمعيت هلال احمر شيراز بيان كرد: تدوين برنامه‌هاي آموزشي علمي در نظام آموزشي كشور از جمله اجراي مانور زلزله و ايمني و برنامه‌هاي كاربردي مشابه، زمينه‌ساز توسعه فرهنگ ايمني و ايجاد آمادگي در سطوح مختلف جامعه و كاهش اثرات اينگونه حوادث مي‌شود.
7375 /6118