به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سجاد قاسمی روز سهشنبه در نشست خبری گروه اعزامی تشكل های ایثارگری به بیست و سومین كنفرانس سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند در خصوص دستاوردهای حضور در این كنفرانس توضیح داد: در این جلسه از مدیركل سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی برای رونمایی از این نماد دعوت شد.
وی درخصوص سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی كه ١٩٨ كشور در اجلاس آن شركت می كنند، اظهار داشت: اهداف این سازمان شامل جمع آوری سلاحهای شیمیایی است و تشكل های ایثارگران و جانبازان شیمیایی نیز در این نشست حضور فعال داشتند كه در این میان ایران فعالترین حضور در این نشست و حاشیههای آن را داشت.
وی تصریح كرد: هرچه در حوزه عملیات روانی برنامه ریزی داشته باشیم، توفیق جمهوری اسلامی ایران موثرتر خواهد شد. پنج سازمان مردم نهاد در جلسات این سازمان در ١١ جلسه حول پنج محور فعالیت داشتند.
قاسمی ادامه داد: یك نمایشگاه تصویری در لاهه هلند از سوی سازمان های مردم نهاد مرتبط با حوزه جانبازان شیمیایی در حاشیه این كنفرانس برپا شد.
سرپرست گروه اعزامی ایثارگران گفت: همچنین متن اعتراضی از سوی جانبازان شیمیایی به خاطر اثرات تحریم دارو و تجهیزات در كشور جمع آوری شد كه در كنفرانس در معرض دید عموم قرار گرفت.
وی اضافه كرد: جلسه با حضور مدیركل سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی با هشت محور برگزار شد، تلاش كردیم از موضع اقتدار و اعتدال سخن گفته شود و از وی درخواست بازدید از مناطق شیمیایی ایران را داشتیم، پیشنهاد دادیم ارتباط بین سازمان های مردم نهاد مرتبط با حوزه جانبازان شیمیایی ایران با دیگر كشورها افزایش یابد.
قاسمی خاطرنشان كرد: همچنین در این دیدار موضوع تحریم های ظالمانه آمریكا علیه ایران به ویژه در بخش دارو و تجهیزات مورد استفاده جانبازان شیمیایی را در یك متن هشت ماده ای به مدیركل این سازمان ارائه دادیم. همچنین قرار است سایتی طراحی شود تا از طریق این سایت، جانبازان شیمیایی به عنوان سفیران صلح در جهان معرفی شوند. ما در اثبات حقانیت خودمان قهرمانانه پیروز شدیم.
وی در ادامه درباره اینكه برای دریافت غرامت جانبازان شیمیایی چه اقداماتی صورت گرفته است، اضافه كرد: برای جلوگیری از استفاده از سلاح های شیمیایی و دریافت غرامت سه دستگاه وزارت اطلاعات، وزارت امور خارجه و بنیاد شهید از سوی ریاست جمهوری تعیین شده اند كه امیدواریم بتوانند در این زمینه موفقیت هایی به دست آورند.
سرپرست گروه اعزامی ایثارگران تصریح كرد: هنوز رقم غرامت مشخص نیست اما تلاش های زیادی برای این موضوع انجام شده است.
وی درباره تلاش جانبازان شیمیایی در این كنفرانس بین المللی برای رساندن حرف دیگر جانبازان و مردم ایران درخصوص تحریم هایی دارویی، اظهار داشت: در این كنفرانس بیشترین تلاش سازمان های مردم نهاد و دولت روی موضوع تحریم بود چون این تحریم ها، در حوزه دارو و صنایع دارویی تاثیر می گذارد و تلاش شد در بیانیه ها هم به تحریم ها اشاره شود.
سرپرست گروه اعزامی ایثارگران به كنفرانس منع گسترش سلاحهای شیمیایی گفت: با توجه به اینكه تحریم ها برای مردم اثرات منفی دارد، فهرستی از 140 تا 150 قلم دارو تهیه شد تا از این طریق تلاش هایی صورت گیرد و علاوه بر تلاش برای رفع تحریم ها و تامین داروها، اقداماتی انجام شود كه مسیرهایی برای رایزنی با شركت های دارویی جهت تامین دارو ارائه شود.
* تاكید جانبازان برای رفع تحریم دارو
محمدرضا صدیقی مقدم مدیركل مصومین شیمیایی بنیادشهید و امور ایثارگران نیز در این نشست گفت: موضوع تحریم دارو فصل مشترك تمام بیانیه های سازمان های مردم نهاد در حوزه جانبازان شیمیایی بود و همه آنها تاكید بر رفع تحریم های دارویی داشتند، اگرچه تلاش آنها فقط برای جانبازان نبود بلكه همه مردم را در نظر گرفته بودند.
وی اظهار داشت: همچنین بحث تحریم دارو را با حضور معاون مدیركل سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی مطرح كردیم و تاكید شد چون صنایع دارویی تحریم است، باید رفع تحریم ها را مدنظر داشته باشند كه امیدواریم این تلاش ها و بیانیه ها مثمر ثمر باشد.
صدیقی ادامه داد: همكاری با سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی از گذشته بوده است اما در حوزه سلامت و توانبخشی یك موضوع جدید با این سازمان را شروع كرده ایم. حتی در مهرماه امسال یك دوره آموزش پزشكی درباره مراقبت های پزشكی با حضور 20 پزشك خارجی برگزار شد.
اسلام كریمی رئیس مركز دانش پژوهان و تشكل های شاهد و ایثارگر نیز گفت: بنیاد شهید تنها سازمانی است كه مركز نخبگان با 165 تشكل رسمی، ملی، استانی و شهرستانی دارد و دو موضوع مهم بین المللی جانبازان شیمیایی و خانواده قربانیان ترور را در برنامه كاری خود قرار داده است.
وی تصریح كرد: با همكاری جانبازان شیمیایی نشست هایی برای رفع مشكلات این افراد با سازمان محیط زیست و شهرداری برگزار شده است و تمام تلاش بنیادشهید این است كه نیازهای واقعی جانبازان شیمیایی را در اولویت قرار دهد. حتی تاكید می شود كه از درد و آلام جامعه ایثارگری نیز كاسته شود.
اجتمام * ٧٢6٨*1834
تهران- ایرنا- سرپرست گروه اعزامی ایثارگران به كنفرانس منع گسترش سلاحهای شیمیایی گفت: به منظور معرفی بیشتر اقدامات انجام شده در منطقه سردشت، قرار است نماد جانبازان شیمیایی این منطقه در آینده در این شهر رونمایی شود.