تشریح عملکرد تشکل‌های ایثارگران فعال در حوزه منع سلاح‌های شیمیایی

تهران - ایرنا - نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساماندهی و هدایت تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در OPCW (سازمان منع سلاح‌های شیمیایی) به تشریح فعالیت‌های تشکل‌های ایرانی در کنفرانس سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه هلند پرداخت.

به گزارش روز چهارشنبه «ایثار»، سجاد قاسمی با اشاره به حضور هیئت ایرانی در بیست و چهارمین کنفرانس منع سلاح‌های شیمیایی گفت: این کنفرانس با حضور ۱۹۴ کشور تشکیل می‌شود و تمام حاضران در آن متعهد به عدم تولید و استفاده از سلاح‌های شیمیایی و انهدام سلاح‌های شیمیایی در اختیار هستند. تاکنون بیش از ۹۷ درصد سلاح‌های شیمیایی دنیا با پیگیری‌های انجام شده در این سازمان منهدم شده است.
وی افزود: در حاشیه این کنفرانس سازمان های مردم نهاد مختلفی نیز مشغول فعالیت هستند و بیش از ۹۰ تشکل از تمام قاره‌ها در این سازمان به‌عنوان بخش غیردولتی این کنفرانس حضور فعال دارند و دوره‌های تخصصی و تکنیکال را برگزار می‌کنند. ۵ تشکل ایرانی نیز در این کنفرانس عضو هستند که از قدیمی‌ترین و اثرگذارترین تشکل‌های فعال در این کنفرانس هستند.

فعالیت‌های صورت گرفته توسط تیم ایرانی عمدتاً با زبان هنر بوده
نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساماندهی تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در OPCW تأکید کرد: برای هماهنگی‌های لازم جهت حضور در اجلاس اخیر از دی‌ماه سال گذشته بیش از ۴۰ جلسه در قالب ۵ کمیته «آموزش»، «بین‌الملل»، «فرهنگی و هنری»، «ارتباطات و انتشارات» و «روابط عمومی» برگزار شد.
قاسمی با بیان اینکه فعالیت‌های صورت گرفته توسط تیم ایرانی عمدتاً با زبان هنر بوده اعلام کرد: در اجلاس اخیر نمایندگان جمهوری اسلامی ایران مسلط‌تر به زبان‌های بین المللی و تخصصی‌تر به موضوعات ورود کرده‌اند و نمایشگاه خوب و مؤثری توسط هیئت ایرانی برگزار شد که مورد استقبال بسیاری از کشورهای حاضر قرار گرفت.

تعامل و ایجاد ارتباط مؤثر با تشکل‌های سایر کشورها
وی افزود: از دیگر فعالیت‌های تشکل‌های ایرانی در این کنفرانس تعامل و ایجاد ارتباط مؤثر با تشکل‌های سایر کشورهاست. این افزایش ارتباطات باعث ایجاد ائتلافی متشکل از تشکل‌های ۵ کشور ایران، عراق، بلژیک، ژاپن، ویتنام به‌عنوان قربانیان اصلی سلاح‌های شیمیایی شده است تا محوریت فعالیت‌ها با این تشکل‌ها باشد.
نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ساماندهی تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در OPCW در پایان گفت: موارد تخصصی که در کنفرانس اخیر به آن ورود کرده‌ایم شامل اثرات مخرب گاز خردل بر محیط ‌زیست مناطقی از ایران است که مورد حمله شیمیایی قرار گرفته‌اند. مطالب موجود در این ارائه بر اساس فعالیت‌های مستند و علمی تهیه شده است. همچنین ارائه دیگری نیز در حوزه حقوق بین‌الملل و طرح ایرادات موجود به قوانین و اساسنامه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و پی‌گیری حقوقی درمان قربانیان سلاح‌های شیمیایی کشورمان است.

بیست و چهارمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی از روز دوشنبه گذشته در محل اجلاس‌های بین‌المللی لاهه هلند آغاز به کار کرد و تا روز جمعه به کار خود ادامه خواهد داد.

کنفرانس اعضاء کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، مهمترین نهاد سیاست‌گذار سازمان منع سلاح‌های شیمیایی است که در نشست‌های سالیانه آن، ۱۹۳ کشور عضو، آخرین تحولات و سیاست‌گذاری‌های بین‌المللی در خصوص مقابله با کاربرد سلاح‌های شیمیایی را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.

سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در زمینه قربانیان شیمیایی ایران در حاشیه نشست سال‌ جاری کنفرانس اعضا، نمایشگاهی را ترتیب داده‌اند تا اعضا کنفرانس را با آخرین تحولات مربوط به قربانیان سلاح‌های شیمیایی آشنا سازند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha