به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته (سه شنبه) در ابتدای جلسه درس خارج فقه، ضمن تاكید بر اهمیت و لزوم اجرای قانون منع بهكارگیری بازنشستگان، به طور روشن فرمودند: «این قانون بازنشستگان، یك قانون بسیار خوبی است. این از آن قوانینی است كه ما به آن احتیاج داشتیم، جایش هم خالی بود. این قانون در واقع حلقهی بستهی مدیریتی را كه گاهی اوقات در بعضی از جاها سالهای سال طول می كشد، این حلقهی مدیریتی بسته را باز می كند، می شكند، راه را برای جوانها می گشاید.»
مهر تایید معظم له بر قانون منع به كارگیری بازنشستگان در حالی می تواند به فصل الخطابی برای تمامی مدیران كشور تبدیل شود كه در شرایط كنونی هیات رییسه و رییس فدراسیون فوتبال با چنگ زدن به راهكارهای مختلف به دنبال ابقاء در سمت خود هستند. یك بام و دو هوای مدیران بازنشسته فدراسیون در برابر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در حالی این روزها به سوژه رسانه ای كشور تبدیل شده كه پیش از این «مهدی تاج» رییس فدراسیون بارها اعلام كرده «مطیع قانون است و خود را فراتر از قانون نمی بیند.»
اما دوگانگی در شعار و عمل مسوولان این فدراسیون این روزها از سخنان دو پهلو گذر كرده و تلاش در برابر شكسته شدن حلقه مدیریتی خاص این فدراسیون از پشت پرده به سطح جامعه آمده و آنان به صورت علنی به دنبال حفظ كرسی مدیریتی هستند؛ تلاشی كه موجب شده تا ذهن بسیاری از هواداران فوتبال و مخاطبان به سمت و سوی این پرسش ها گرایش پیدا كند كه پست های مدیریتی فدراسیون چه سودی برای خادمان این ورزش محبوبیت دارد كه دل كندن از آن به بهای دور زدن قانون مورد تاكید رهبر انقلاب می باشد؛ آیا قانونی كه برای استاندار، شهردار و مدیران وزارتخانه ها هیچ استثنایی ندارد و آنان بدون هیچ مقاومتی به آن گردن نهادند برای فدراسیون فوتبال بند فراقانونی دارد؟
این فراقانون چیست و ابزار آن كدام است كه هیات رییسه سعی دارد بدون توجه به تمامی آسیب های دور زدن این قانون همچنان در سمت خود باشد. آیا فراقانون مورد تاكید هیات رییسه فوتبال یك حكم حكومتی یا مصلحت ملی است؟
بدون شك پاسخ به این پرسش ها منفی است چرا كه تمام بهانه های این روز فدراسیون نه حكم حكومتی می باشد نه مصلحت ملی؛ بلكه آنان كودك فوتبال ایران را به گروگان گرفته و بهای از دست رفتن پست مدیریتی خود را ذبح این كودك با ابزار تعلیق FIFA و AFC اعلام كردند.
این گروگان گیری در حالی است كه به گواه تمامی كارشناسان و بزرگان حوزه ورزشی و مدیریتی این رشته؛ فوتبال، ورزشی به روز و گردش نخبگان مدیریتی و ورزشی در آن با شرایط زمان شكل می گیرد، جایی كه این ورزش چه در بخش مدیریتی و چه در زمینه ستارگان ورزشی نیازمند راهبر های نوینی می باشد و برای همگام بودن با این راهبردها نیاز به مدیران جدید است. مدیرانی جوان از جنس فوتبال كه بتوانند واقعیت های این ورزش را به خوبی درك كنند و این همان نكته ای است كه روز گذشته رهبر انقلاب پیش از درس خارج فقه به آن اشاره شد؛ اشاره ای كه گروه ها و باندهای مدیریتی خاص را در كشور هدف قرار داده است.
اما مستثنی كردن خود از قانون و تلاش برای دور زدن آن این شبهه را در ذهن دوستداران فوتبال و ورزش ایجاد خواهد كرد كه مگر شعار تمامی مدیران فدراسیون در برابر دوربین و خبرنگاران بر این اساس نیست خود را خادم بخش های مختلف فوتبال می دانند اما چرا زمانی كه جایگاه آنان به خطر می افتد باید به دنبال راهكاری برای گذر از قانون باشند آیا این مقاومت آنان، تئوری فرد در خدمت جامعه را زیر سوال نخواهد برد؟
اگر مدیران كنونی و هیات رییسه فوتبال بپذیرند كه خدمت كردن تنها میزنشینی یا ریاست نیست بدون شك با نخستین ابلاغیه دولت تدبیر و امید پست مدیریتی را واگذار می كردند اما اگر در استراتژی آنان فوتبال پلی برای رسیدن به اهداف شخصی تعریف شود نه تنها شگرد دور زدن قانون در دستور كار قرار خواهد گرفت بلكه حاضرند ضمن پشت كردن به قوانین مصوب و مورد تایید نظام، با پناه بردن به فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) و كنفدراسیون فوتبال آسیا و شیخ سلمان رئیس این نهاد ورزشی، انتقام كرسی مدیریتی از دست رفته خود را با حربه تعلیق از جامعه ورزشی ایران بگیرند، جامعه ای كه فوتبال را به عنوان یك كنش اجتماعی و ورزشی بخشی از زندگی خود می دانند و تنها این ورزش است كه می تواند برای دقایقی نشاط را به قشرهای مختلف جامعه تزریق كند.
گروگان گیری با ابزار تهدید تعلیق این روزها در حالی از سوی مدیران فدراسیون فوتبال در حال اجرا شدن است كه تا یك ماه دیگر ایران باید در بزرگترین تورنمنت فوتبالی قاره كهن یعنی جام ملت ها شركت كند؛ حضوری كه برخی از كارشناسان از آن به عنوان سفر برای پایان حسرت 40 ساله یاد می كنند.
اما اگر هیات رییسه و رییس فدراسیون در برابر فشار برای اجرای قانون گروگان خود را قربانی كرده و با توسل به شیخ سلمان و جیانی اینفانتینو فوتبال ایران را در عرصه های بین المللی با تعلیق مواجه كنند بدون شك فوتبال احیا شده ایران در سطح ملی و باشگاهی آسیا با چالش های فراوانی روبرو خواهد شد. چالشی كه باید از آن به عنوان غلبه زیاده خواهی های فردی بر منافع ملی یاد كرد.
ورزشی ** 2052**1597
تهران- ایرنا- مقاومت هیات رییسه و رییس كنونی فدراسیون فوتبال در برابر قانون در حالی این روزها به یكی از پرخبرترین سوژه های ایران تبدیل شده كه بانیان این مشكل بدون توجه به اصل تساوی فرد در برابر قانون، با ابزار FIFA / AFC فوتبال ایران را به تعلیق تهدید می كنند.