ابوالفضل فرهادي كه طراحي صحنه نمايش عروسكي حسني و لوبياي سحرآميز را بر عهده دارد، معتقد است: تئاتر براي كودكان علاوه بر ضرورت، يك نياز اجتماعي است.
از معيارهاي بسيار مهم سازمان هاي بين المللي براي سنجش ميزان پيشرفت كشورها، بررسي وضعيت تئاتر آن هاست كه در اين ميان تئاتر براي كودكان در بيشتر كشورهاي پيشرفته، نقش بسزايي را در آموزش، تربيت و تفريح كودكان ايفا مي كند و از آنجا كه اهميت اين هنر درك شده است، كودكان را وارد عرصه تئاتر كردهاند.
حوزه فعاليتهاي نمايشي براي كودكان، مدتهاي مديد در شيراز خاموش بود؛ اما با روي كار آمدن رشتههايي همچون ادبيات كودك كه صاحبنظران دو حوزه ادبيات و علوم تربيتي و نيز رواج تئاتر آكادميك؛ همچنين گسترش شبكههاي اجتماعي و آگاهي از نوع عملكرد گروههاي فرهنگي فعال در حوزه نمايش و ادبيات در سطح جهاني، گرايش به تئاتر كودك به عنوان يكي از روشهاي تربيتي مدنظر قرار گرفت.
كارگردان و فعال حوزه نمايش در شيراز شنبه در مصاحبه با ايرنا گفت: تئاتر در شكل دهي شخصيت كودك همان تأثيري را دارد كه هر هنر ديگري ممكن است داشته باشد، اگر كودك به عنوان تماشاگر مخاطب تئاتر باشد، اولين نتيجه آن تزكيه روحي براي اوست و اين هنر براي كودكان، آرامش را در سنين بزرگسالي به همراه دارد.
اين فعال عرصه تئاتر با اشاره به اينكه كودك دوست دارد به تماشاي نمايشي بنشيند كه در آن چيزي فراتر از تلويزيون و جامعه براي عرضه وجود دارد، اضافه كرد: در غير اين صورت، نشستن كودك در خانه و رسيدن به تفريحات مورد علاقهاش پسنديدهتر است.
برنده جايزه بهترين كارگرداني جشنواره تئاتر استاني، مي افزايد: جدا از تصور عمومي درباره نمايش كودك مبني بر اينكه اين نمايش ها صرفا بايد با دست زدن و شادي كردن بچه ها همراه باشد، بايد بتوان لذت انديشيدن را نيز به آنان چشاند تا وقتي از سالن تئاتر بيرون آمدند، به نمايش و آنچه بر روي صحنه رخ داده است، فكر كنند و اجراي تئاتر برايشان در يك شادي زودگذر خلاصه نشود.
فرهادي درباره نمايش عروسكي حسني و لوبياي سحرآميز ميگويد: نمايشنامه اين اثر اقتباسي از داستان جك و لوبياي سحرآميز است كه به قلم فاطمه ابطحي در تماشاخانه استاد رحيم هودي از 18 آذر به روي صحنه خواهد رفت.
او ادامه ميدهد: اين اثر نمايشي با هدايت نرگس شيرازي نژاد فارغ التحصيل رشته كارگرداني نمايش و با همراهي جمعي از دانش آموختگان رشته نمايش و به شيوه اي عروسكي روايت گر قصه زندگي پسركي بازيگوش به نام حسني خواهد بود كه با مادرش در يكي از روستاهاي شمال ايران زندگي مي كنند و براي تامين هزينه هاي زندگي مجبور به فروش تنها سرمايه خود گاوي به نام «خانم حنا» مي شوند؛ اما در راه فروش با پيرمرد جادوگري آشنا شده و مسير زندگي شان عوض مي شود.
اين فعال عرصه تئاتر عنوان ميافزايد: داستان اين نمايش سرشار از پندهاي آموزنده است كه پيش از اين نيز از قاب تلويزيون به شكلهاي ديگري به تصوير كشيده شده است؛ اما در قالب گروه تئاتر سعدي تصميم گرفتيم كه اين نمايش شاد كودكانه را به شيوه اي عروسكي بر صحنه تئاتر اجرا كنيم.
سازندگان عروسك هاي اين نمايش زهرا قرباني و مليحه زحمتكش از عروسك سازان باسابقه استان فارس هستند؛ همچنين ابوالفضل فرهادي به عنوان طراح صحنه، سعيد كامكار در مقام طراح نور و محسن گل آرايش طراحي پوستر و بروشور آن را به عهده داشته اند با همراهي فاطمه زراعت پيشه، فاطمه غيثي، پريسا احمدي، مريم شاهي، فاطمه باروني، هستي صنديد، بهار طباطبايي، سارا شيرازي نژاد، سولماز منتصري، سهيلا كاظمي، زهرا بديعي فرجام، آزاده بلادي و آرزو كياني كه عروسك گردانان اين نمايش هستند، روايت گر داستان حسني و لوبياي سحر آميز خواهند بود.
در اين نمايش الهام موسوي، ابوالفضل بوستاني، حسن فلاح زاده، نرگس شيرازي نژاد ، پوريا احمدي، نجلا شريفي و سميرا عزيز نژاد به عنوان صداپيشه گروه اجرايي را همراهي خواهند كرد. همچنين، صياد مرئي و محمدعلي اميري به عنوان دستيار كارگردان در كنار مهران زارع مدير صحنه، محسن استواري مدير اجرايي، آزاده بلادي منشي صحنه، محمود علمدار و ميثم نظري ساخت دكور، فائزه غيثي عكاس از ديگر اعضاي گروه اجرايي اين نمايش هستند.
نمايش حسني و لوبياي سحرآميز تا 7 دي ماه براي علاقه مندان در تماشاخانه هودي برپا خواهد بود و خريد بليت آن ازطريق سايت ايرانتيك ممكن است.
7375 /1876
كارگردان و فعال حوزه نمايش:
تئاتر كودكان انزواي عصر ديجيتال را در زندگي كودكان مي شكند
۱۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۱:۴۳
کد خبر:
83126460
شيراز- ايرنا- كارگردان و فعال حوزه نمايش معتقد است: در دنيايي كه والدين و كارشناسان به شكل فزايندهاي نگران روحيه سرد و بي تفاوتي كودكان هستند، تئاتر تخيل خلاق آنها را افزايش ميدهد و انزواي عصر ديجيتال را در هم مي شكند.