۱۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۱
کد خبر: 83129628
T T
۰ نفر
قانون استفاده از سلاح برای محیط بانان بازبینی شود

بیرجند - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به اینكه صددرصد جامعه هدف محیط بانان مجهز به سلاح گرم هستند، قانون استفاده از سلاح باید بازبینی شود.

به گزارش ایرنا سرهنگ جمشید محبت خانی روز دوشنبه در همایش حمایت از محیط بان در بیرجند افزود: چرا باید سلاح در اختیار محیط بان قرار گیرد اما اختیار استفاده از آن محدود باشد.
وی ادامه داد: هم اكنون 2 نفر از محیط بانان ما كه برای حفظ محیط زیست با متخلفان درگیر شده اند در صف اعدام قرار دارند و حكم اعدام برای آنها صادر شده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست اظهار داشت: در ماده سه قانون استفاده از سلاح به نیروی انتظامی استفاده در شرایط خاص داده شده است اما در مورد محیط بانان این موضوع با بی مهری 40 ساله رو به رو شده است.
وی با بیان اینكه لایحه محیط بان در دست بررسی است افزود: امیدواریم مشكلات مربوط به این قانون مرتفع شود.
محبت خانی سال 98 را سال طلایی محیط بانان خواند و گفت: مشكلات نیروی انسانی تا حدی مرتفع و سالانه 350 نیروی جدید استخدام خواهند شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر طبق چارت سازمانی باید هشت هزار و 500 نیرو داشته باشیم اما در سراسر كشور با سه هزار و 400 نیرو یعنی كمتر از 50 درصد كار می كنیم كه طبق استاندارد جهانی باید سازمان دارای 12 هزار نیرو باشد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست با بیان اینكه در حوزه بیمه، خودرویی و تجهیزات پاسگاه ها با چالش جدی رو به رو هستیم اظهار داشت: 35 میلیارد تومان برای تجهیزات، رفاهی و بیمه محیط بانان اختصاص یافته است و تمام محیط بانان كشور با هماهنگی های انجام شده سال آینده بیمه خواهند شد.
وی ادامه داد: 60 میلیارد تومان هم سال آینده در بحث های تخصصی دوربین های مداربسته و استفاده از هیلی شات و كوات كوپتر هزینه و به استان ها تحویل خواهد شد.
وی گفت: حفاظت از محیط زیست با این نیروی كم امكان پذیر نخواهد بود بلكه تنها راه آن وجود 80 میلیون محیط بان افتخاری است كه بدون شك با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دقیق محقق می شود.
سرهنگ محبت خانی با بیان اینكه محیط بانان واقعی باید آتش به اختیار باشند افزود: امروز 25 درصد سرطان های موجود مربوط به آلودگی های محیط زیست است كه باید محیط بانان افتخاری با رعایت مسایل زیست محیطی از این وضعیت عبور كنند.
وی خطاب به دانشجویان تاكید كرد: دانشجوی واقعی باید حق و حقوق جامعه را از محیط زیست مطالبه كند و از اقدامات تئوری، به عمل صحیح و تخصصی برسد زیرا با نوشتن مقاله و رساله به تنهایی اقدامی صورت نمی گیرد بلكه نیازمند عمل تخصصی هستیم.
فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست خواستار ثبت روز محیط بان در تقویم جمهوری اسلامی ایران شد و گفت: همزمان با میلاد امام رضا (ع) مقام محیط بان ارج نهاده می شود اما به طورمسلم با ثبت این رویداد، محیط بان و ایثار او بیشتر در جامعه رواج خواهد یافت.
وی صرفه جویی در مصرف انرژی، حفظ محیط سبز، صرفه جویی در مصرف كاغذ، استفاده كمتر از مواد شوینده، استفاده از پاكت به جای كیسه پلاستیكی، تولید كمتر زباله و آموزش حفظ محیط زیست به كودكان را از مهمترین راهكارهای حفاظت محیط زیست عنوان كرد.

** كلكسیون زیستی ارزشمند در خطر جدی
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی هم در این همایش گفت: این استان دارای كلكسیون زیستی ارزشمند در همه حوزه های محیط زیست است اما رفتار غیراخلاقی انسان ها این نعمت خداوندی را با خطر جدی مواجه كرده است.
حسن اكبری افزود: یك سوم پرندگان و خزندگان كشور به ترتیب با 200 و 40 گونه جانوری در خراسان جنوبی زیست می كنند و از طرفی هزار و 500 گونه گیاهی در استان به ثبت رسیده اند.
وی ادامه داد: در حال حاضر خراسان جنوبی بهترین زیستگاه هوبره و زاغ بور كشور را در اختیار دارد و صاحب بهترین زیستگاه قوچ اوریال افغانی است.
اكبری اظهار داشت: با همه این ظرفیت ها طبق بررسی ها درصد زیادی از تنوع ژنتیكی گونه هایی مثل قوچ، كل و میش را در نیم قرن اخیر از دست دادیم، كانون فرسایش 2 برابر شده و 26 دشت استان در وضعیت ممنوعه قرار گرفته است.
وی اضافه برداشت 250 میلیون متر مكعب آب از سفره های زیر زمینی را از دیگر معضلات زیست محیطی استان عنوان كرد و گفت: رهایی از این چالش ها نیازمند تغییر نگرش جدی در جامعه است.
مدیركل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینكه مسایل محیط زیستی امروز برگرفته از بحران اخلاقی در جامعه است اظهار داشت: 120 شهید محیط بان به چه گناهی شهید شدند.
وی گفت: اینكه امروز با این همه چالش محیط زیستی روبه رو هستیم یعنی اینكه نتوانستیم جامعه ای محیط زیستی پرورش دهیم اما هنوز دیر نیست و باید تلاش كرد تا به نتیجه مطلوب رسید.
حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی دارای 10 منطقه شكار ممنوع، چهار منطقه حفاظت شده و سه پناهگاه حیات وحش است.
3215 * 6054
۰ نفر