عبدالله يوسفي روز سه شنبه به ايرنا اظهار داشت: سطح زير كشت چغندرقند استان در سال زراعي 97-96 به ميزان دو هزار و 632 هكتار است كه تاكنون 55 هزار تن چغندر توليدي استان به كارخانه ها تحويل شده است.
وي افزود: پيش بيني مي شود امسال 127هزار تن چغندرقند توليدي استان به كارخانه ها تحويل شود.
به گزارش ايرنا به نقل از اعضاي انجمن خبرگان كشاورزي خراسان شمالي و شماري از كشاورزان به علت قيمت پايين عرضه چغندرقند به كارخانه ها هم اكنون اين قشر براي فروش ترديد دارند و حتي برخي از آنان محصول خود را به دامدار مي فروشند، حتي اين قيمت تا دو برابر نيز در بازار است.
قيمت هر كيلوگرم چغندرقند تحويلي به كارخانه ها با عيار 16 درصد كمتر از سه هزار و 500 ريال است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي اظهار داشت: در زمان برداشت چغندرقند برگ و قسمتي از طوقه در مزرعه به خوراك تعليف دام مي رسد و باتوجه به پيمان چغندركاران استان با كارخانه ها و تعهد تحويل حداقل 35 تن چغندرقند به ازاي هر هكتار فروش به دامداران به صورت موردي انجام مي شود.
يوسفي اظهار داشت: چغندرقند در برنامه جيره غذايي دامداران استان جايگاه بسيار پاييني دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: امسال با توجه به شرايط آسان پرداخت وجه خريد تضميني چغندرقند كه 50 درصد مطالبات در 15 روز اول و در مدت 45 روز تسويه حساب مي شود و يا حواله صادره شده كارخانه ها با قيمت بالاتري از بازار توسط تجار خريداري مي شود كه در اين راستا در سال جاري شكايتي در نحوه پرداخت وجوهات چغندر كاران نشده است.
وي اظهار داشت: سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان شمالي در راستاي توليد علوفه مناسب اقدام به گسترش سطح چغندر علوفه اي با كيفيت علوفه مناسب و درصد قند زير 13 درصد و مناسب در جيره غذايي دام در سال زراعي جاري در سطح 45 هكتار در برنامه كشت و توليد علوفه دارد.
يوسفي افزود: در راستاي افزايش بهره وري و كارايي مصرف آب، گسترش كشت هاي نشايي چغندر قند ( ريشه لخت و سيني نشاء) در برنامه كار و گسترش اين شيوه در كنار شيوه كشت انتظاري، كشت متراكم با آرايش كشت 50-25 و كاربرد سيستم آبياري تحت فشار از جمله اقدامات اين سازمان است.
وي گفت: هم اكنون 47 درصد سطوح زير كشت چغندرقند استان مجهز به سامانه آبياري نوين است و همچنين خراسان شمالي جزو استان هاي شاخص در توليد اين محصول استراتژيك با اين شيوه توليد است.
بيشترين سطح زير كشت چغندر قند در استان خراسان شمالي مربوط به شهرستان هاي شيروان، فاروج، اسفراين و مانه و سملقان است.
خراسان شمالي با 344هزار هكتار عرصه كشاورزي 307هزار هكتار زراعت با 32گونه زراعي و 38هزار هكتار باغ با 28گونه باغي دارد.
3007/6042
بجنورد-ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: 55 هزار تن چغندرقند اين استان تاكنون تحويل كارخانه هاي قند شيروان، شيرين خراسان و كارخانه قند جوين شد.