به گزارش ايرنا، سيد مهدي ابطحي روز سه شنبه در مراسم روز ملي ' پژوهش و هنر' در دانشگاه هنر اصفهان افزود: ما از نظر منابع از جمله نيروي انساني و خروجي در بخش پژوهش و فناوري وضعيت قابل قبولي داريم اما در اين ميان هنوز داراي شبكه سازي و محيط هاي حمايتي مناسب نيستيم.
وي به گزارش اخير انجمن پارك هاي علم و فناوري كره جنوبي درباره ظرفيت هاي نوآوري اشاره كرد و گفت: در اين تحقيق وضعيت 14 كشور از جمله ايران در زمينه منابع، شبكه سازي (همكاري بين بخشي)، محيط هاي حمايتي، عملكرد و خروجي بررسي شده است.
ابطحي با بيان اينكه ايران در اين تحقيق در زمينه منابع، رتبه دوم را پس از مالزي دارد، گفت: اما كشورمان در زمينه شبكه سازي، در رتبه دوازدهم و پس از كشورهايي مانند اتيوپي و ساحل عاج قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه رتبه كشورمان در بخش محيط هاي حمايتي نيز در بين اين 14 كشور، دهم است، اضافه كرد: اما ازنظرعملكرد و خروجي ايران در وضعيت به نسبت خوبي به دلايلي از جمله انتشار مقاله هاي علمي قرار دارد.
به گفته وي، داشتن منابع و عملكرد خوب كشور در عرصه پژوهش بدون داشتن شبكه سازي و محيط هاي حمايتي، براي ديگر كشورها سوال برانگيز است و به همين دليل در برخي موارد به خروجي هاي ما مشكوك مي شوند.
رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان همچنين، كل ذخائر نفتي ايران تا سال 1453 را 155 ميليارد بشكه تخمين زد و گفت : اگر قيمت هر بشكه نفت را 70 دلار در نظر بگيريم ارزش مالي آن فقط 120 برابر ثروت فعلي 'بيل گيتس' موسس شركت مايكروسافت است.
وي با بيان اينكه كشورمان براي بهسازي و به روز رساني سيستم هاي استخراج و فروش نفت، 100 تا 120 ميليارد دلار پول سرمايه نياز دارد، تصريح كرد: اين در حالي است كه بودجه امسال پارك هاي علم و فناوري كشورمان 2 هزار و 610 ميليارد ريال يعني يك شصتم آن بود.
ابطحي ادامه داد: حال بايد ديد آيا پولي كه درچاه نفت ريخته مي شود بيشترارزش آفريني دارد و پايدار است يا پولي كه براي بخش علم و فناوري و شركت هاي دانش بنيان هزينه مي شود.
وي همچنين با اشاره به چهار طرحي كه از سال 95 و در راستاي اقتصاد مقاومتي در دستور كار وزارت علوم، تحقيقات و فناوري قرار گرفت، گفت: اين طرح ها شامل اصلاح نظام آموزش عالي در جهت ارزش آفريني، طراحي نظام آمايش آموزش عالي براي ماموريت گرا كردن دانشگاه ها، تبديل پنج دانشگاه به واحد تراز بين المللي و طراحي الگوي ارتقاي نقش دانشگاه ها در حل مشكلات كشور است.
رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان با تاكيد بر اينكه آنطور كه بايد به اين طرح ها در 2 سال گذشته پرداخته نشد، اضافه كرد: هنوز اين سئوال مطرح است كه آيا توليد مقاله وظيفه دانشگاه هاست يا آنها بايد پاسخ نيازهاي صنعت و جامعه را بدهند.
وي همچنين به طرح انتخاب پنج دانشگاه برتر كشور براي تراز بين المللي اشاره كرد و افزود: اين طرح براي راهبرد ديپلماسي علمي و افزايش ارتباط با دانشگاه هاي معتبر خارجي تعريف شد اما مي بينيم كه مسابقه بزرگي بين دانشگاه هاي كشورمان براي قرار گرفتن در رتبه بندي هاي جهاني ايجاد شده است.
به گفته ابطحي، اگر در شرايط حاضر استادان دانشگاه نيز وارد عرصه شركت هاي دانش بنيان شوند، آفتي به جان دانشگاه ها مي افتد زيرا آنها بايد 'شركت داري' كنند.
24 تا 30 آذر امسال به هفته پژوهش و فناوري نامگذاري شد، شعار اين هفته 'پژوهش هدفمند، فناوري ارزش آفرين در خدمت توليد ملي ' است.
امروز سه شنبه 27 آذر به عنوان روز پژوهش، علوم انساني و هنر نامگذاري شده است.
شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان به عنوان نخستين سازمان موسس مراكز رشد و پارك هاي علم و فناوري در كشور فعاليت اجرايي خود را از سال 1380 با هدف حمايت و هدايت شركت ها و موسسات دانش بنيان آغاز كرد و اكنون حدود 500 شركت دانش بنيان با اشتغال بيش از 6 هزار و 500 دانش آموخته دانشگاهي در آن مستقر هستند.
شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان داراي يك مركز رشد مقدماتي، 12 مركز رشد فناوري و 2 پارك علم و فناوري شيخ بهايي و ابوريحان است.
3011/ 6022
رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان:
پژوهش نيازمند شبكه سازي و حمايت است
۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۱
کد خبر:
83138912
اصفهان - ايرنا - رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان گفت: بررسي انجام شده نشان مي دهد كه بخش پژوهش در ايران بيش از هر چيز ديگر نياز به شبكه سازي (همكاري بين بخشي) و ايجاد محيط هاي حمايتي دارد.