به گزارش ايرنا، شيخ عبدالرحيم خطيبي روز چهارشنبه در همايش نقش علماي تشيع و تسنن در تحقق تمدن نوين اسلامي افزود: تفرق و تشتت، امت واحده اسلام را زير سوال مي برد و هر قدم و قلمي كه در اين مسير باشد به طور قطع قلم و قدم دشمن و يا در خدمت دشمن است.
وي ادامه داد: هر قلمي كه براي وحدت امت اسلامي تلاش كند و هر گامي كه در اين راه برداشته شود در راستاي احياي تمدن نوين اسلامي است.
امام جمعه اهل سنت قشم اظهار داشت: تفرقه، هيبت و شوكت امت اسلام را از بين مي برد و تمدن را با ركود مواجه مي كند.
وي افزود: مسخ فرهنگي جهان اسلام كه در قالب پديده جهاني سازي شكل گرفته است از آسيب هاي مهم شكل گيري تمدن نوين اسلامي است.
خطيبي با اشاره به ايستادگي مسلمانان در برابر دشمنان، ادامه داد: دشمن قصد دارد با جنگ نرم رسانه اي به فرهنگ مستحكم اسلام رسوخ كند و جهان اسلام را در راستاي منافع خود با جهان يكدست كند.
وي تصريح كرد: وابستگي به دنيا و ناخوشايند دانستن مرگ در راه خدا از جمله آفت هايي است كه باعث مي شود مسلمانان در جنگ با دشمن سست شوند و هيبت خود را از دست بدهند.
امام جمعه اهل سنت قشم افزود: مسخ فرهنگي مسلمانان، تقليد كوركورانه از غرب و تهاجم فرهنگي مساله اي جدي است كه سد راه تمدن نوين اسلامي مي شود.
وي ادامه داد: در صورت شكست در عرصه فرهنگ مسير رشد اسلام مسدود مي شود و تاثير پذيري ملت ها از جهان اسلام مفهومي پيدا نخواهد كرد.
خطيبي بيان داشت: حفظ فرهنگ اسلامي به معناي لجاجت با فرهنگ هاي ديگر نيست بلكه به معناي محافظت از مغايرت هاي ظريف فرهنگي و تشبه نكردن به فرهنگ ديگران است.
وي، جاهليت مدرن را از جمله مانع هاي موجود در مسير تمدن نوين اسلامي دانست و افزود: از منظر قرآن، خرافه پرستي، تعصبات نژادي و مذهبي، انحرافات جنسي و ترجيح دادن حكم ديگران بر حكم الهي، ابعاد مختلف جاهليت مدرن را شكل مي دهد.
امام جمعه قشم ابراز داشت: يكي از آسيب هاي تمدن اسلامي كه جلو رشد و توسعه كشورهاي مسلمان را گرفته است و باعث عقب افتادگي شده است فهم خشك، متحجرانه و نادرست از برخي مفاهيم دين است.
وي افزود: اين قرائت هاي خرافه گونه، اشتباه، خشك و سطحي باعث شكل گيري يك تصور غلط از اسلام در ذهن بسياري شده است و دشمن نيز از اين امر سوء استفاده مي كند.
خطيبي ادامه داد: در نگاه متحجرانه از دين، مفاهيمي از جمله زهد و پارسايي، فتنه بودن مال، قضا و قدر، توكل، صبر و ديگر ارزش هاي اسلامي به صورت منحط عرضه مي شود كه باعث عقب افتادگي كشورهاي مسلمان را به دنبال دارد.
وي گفت: براي مبارزه با تفكر متحجرانه بايد به حاكميت تعقل و منطق انديشيد و در اين روشنگري علماي اسلام جايگاه ويژه اي دارند.
امام جمعه اهل سنت قشم خاطرنشان كرد: دانشمندان اسلام همواره پرچمدار تمدن اسلامي بودند و دليل رشد آنها نيز اين بوده است كه جايگاه علم و انديشه را در دين اسلام دريافتند و آن را پاس داشتند.
وي افزود: امروزه به علم نگاه ابزاري مي شود و اين در حالي است كه علم در دين اسلام يك ارزش است و عبادت محسوب مي شود و از اين نگاه بايد در بين مسلمانان احيا شود.
همايش نقش علماي تشيع و تسنن در تحقق تمدن نوين اسلامي روز چهارشنبه با حضور علماي شيعه و اهل سنت قشم در اين شهرستان برگزار شد.
شهرستان قشم شامل جزيرههاي قشم، هرمز، هنگام و لارك با حدود يكهزار و 628 كيلومتر مربع وسعت و 150 هزار نفر جمعيت در جنوب استان هرمزگان قرار دارد.
7500
قشم - ايرنا - امام جمعه اهل سنت قشم گفت: تفرقه، افراطي گري و مسخ فرهنگي از آفت هايي است كه تحقق تمدن نوين اسلامي را با تهديد و چالش رو برو مي كند و بايد براي آن چاره انديشي كرد.