۲۸ آذر ۱۳۹۷، ۱۵:۵۹
کد خبر: 83140574
T T
۰ نفر
نگاه ويژه اي به اثربخشي پژوهش داشته باشيم

رشت - ايرنا - رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور با تاكيد بر ضرورت توجه به پژوهش و نقش آن در رشد اقتصادي و تامين رفاه اجتماعي ، خواستار نگاهي ويژه به اثربخشي پژوهش شد.

به گزارش نصرت الله ضرغام روز چهارشنبه در مراسم تقدير از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه گيلان در تالار حكمت دانشكده ادبيات و علوم انساني اين دانشگاه، ارتباط صنعت و دانشگاه را اثربخشي در حوزه علم ، اقتصاد و جامعه عنوان و اظهار كرد: امروزه اين اثربخشي به قدري مورد توجه است كه به معياري براي تخصيص منابع تبديل مي شود.
وي درباره صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور (بنياد ملي علم ايران) بيان داشت: اين بنياد، نهادي پيشرو با موثرترين نقش در جهت پيشتازي ايران اسلامي در توليد علم و فناوري در افق 1404 است.
ضرغام خاطر نشان كرد: مديريت توانمندسازي و حمايت از تحقيقات به منظور توليد دانش و فناوري راهبردي در جهت تحقق جهان پايدار با اتكا به مباني معرفتي و سرمايه هاي علمي داخلي و خارجي ماموريت اين بنياد است.
ضرغام درباره برنامه هاي صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور بيان داشت: اين صندوق در سال 95 تفاهمنامه اي با آموزش و پرورش بر پايه موضوعاتي شامل برگزاري كارگاه هاي آموزش تحقيق و خلاقيت، حمايت از مطالعات جمعي، آموزش نوآوري، ايده پردازي و كارآفريني و حمايت از ثبت و اختراعات دانش آموزي امضاء كرده ضمن اينكه از دانشجويان تا دانشمندان كشور نيز مورد حمايت اين صندوق قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: امضاء تفاهمنامه همكاري با بنياد پژوهش آلمان، عضويت در موسسه بين المللي تحليل كاربردي سيستم ، انعقاد تفاهمنامه با سازمان پژوهش هاي بنيادي روسيه، اجراي صندوق علمي راه ابريشم با آكادمي علوم چين، عضويت در شوراي جهاني پژوهش و عضويت در شبكه حمايت از استعداد اروپا از فعاليت هاي بين المللي بنياد ملي علم ايران است.
ضرغام در ادامه سخنانش با اشاره به تشكيل كارگروهي با عنوان ظرفيت سازي، فرصت سازي و فرهنگ سازي براي ارتقاء جايگاه زنان در پژوهش تصريح كرد: مردمي سازي دانش در كشورها مد نظر است و حتي دانشمندان تلاش مي كنند تا زبان علم را به زبان مردم نزديك تر كنند.
وي ادامه داد: در راستاي حمايت از ظرفيت هاي پژوهشي بالقوه با هدف ايجاد زيرساخت هاي قوي تر علم و فناوري و ارتقاء سطح دانش در جامعه و مردمي شدن علم، روش ها، شيوه ها و ابزارهاي متفاوت و متناسب در بنياد به كار گرفته مي شود.
در مراسم تقدير از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه گيلان، 20 استاد ، 18 دانشجو و يك كارمند برتر پژوهشي تجليل شدند.
بر اساس آخرين آمار، در زمان حاضر بيش از 18 هزار دانشجو در دانشگاه گيلان در رشته هاي مختلف كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري مشغول به تحصيل هستند، اين دانشگاه داراي بيش از 600 عضو هيات علمي است.
دانشگاه گيلان به عنوان دانشگاهي جامع و بزرگترين دانشگاه شمال كشور داراي دانشكدهاي ادبيات و علوم انساني، علوم پايه ، علوم كشاورزي، فني، تربيت بدني و علوم ورزشي ، منابع طبيعي، هنر و معماري، علوم رياضي و دانشكده فني و مهندسي شرق گيلان است. دانشگاه گيلان همچنين پژوهشكده گيلان شناسي، مركز آموزش هاي الكترونيكي (مجازي) و يك پرديس دانشگاهي دارد.
24 تا 30 آذر هفته پژوهش نام گرفته است.
7286 / 2007