۲ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۵۲
کد خبر: 83144497
T T
۰ نفر

لاشه يك راس كل وحشي در چالوس كشف شد

۲ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۵۲
کد خبر: 83144497
لاشه يك راس كل وحشي در چالوس كشف شد

نوشهر - ايرنا - رئيس اداره حفاظت محيط زيست چالوس از كشف و ضبط لاشه يك راس كل وحشي در شهر مرزن آباد اين شهرستان خبر داد.

ابوالقاسم محمدپور روز يكشنبه به خبرنگار ايرنا گفت : در پي گزارش همياران محيط زيست مبني بر شكار غيرمجاز يك راس كل وحشي توسط يك شكارچي متخلف در حوزه استحفاظي اين شهرستان، ماموران يگان حفاظت محيط زيست وارد عمل شدند.
وي تصريح كرد: متهمان شكارغير مجاز پس از شكار، لاشه كل وحشي را به يك منزل مسكوني در شهر مرزن آباد منتقل و مخفي كردند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست چالوس افزود: ماموران با اخذ حكم قضايي شب گذشته وارد منزل مسكوني شده و با هوشياري كامل توانستند لاشه اين كل وحشي هفت ساله را به همراه 3 كيلوگرم گوشت كشف و ضبط كنند.
وي اظهار داشت: در حال حاضر پرونده متهمان جهت پيگرد قانوني و براي شناسايي ساير متهمان و صدور حكم به مراجع قضايي شهرستان تحويل شده است.
محمدپور تاكيد كرد: ماموران يگان حفاظت محيط‌‌ زيست شهرستان چالوس به ‌صورت شبانه‌روزي مشغول گشت و كنترل در مناطق مختلف هستند تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف مطابق قانون با متخلفان برخورد لازم را انجام دهند و قطعا از هيچ تخلفي چشم‌پوشي نخواهد شد.
به گزارش ايرنا، كل و بز (Capra aegagrus) گونه‌اي از بز كوهي است و نَرهاي آنها كَل ناميده مي‌شود كه شاخ‌هاي بلند و شمشير مانندي دارند.
گسترهٔ زيستي اين پستاندار از اروپا و آسياي صغير تا آسياي ميانه و خاورميانه را شامل مي‌شود.اين حيوان جد بز اهلي است و بز اهلي هم از نظر علمي زيرگونه‌اي از كل ‌و بز محسوب مي‌شود.
كل ‌و بزها معمولا در گله‌هاي بسيار بزرگ زندگي مي‌كنند كه تعداد آنها در زيستگاه هاي خود در ساير نقاط جهان گاهي به 500 رأس هم مي‌رسد.
جثه كل ‌و بز بزرگتر از بز اهلي است، طول سر و تنه آنها 120 تا 150 سانتي‌متر، دم 12 تا 17 سانتي‌متر و ارتفاعشان 65 تا90 سانتي‌متر است و 30 تا 120 كيلوگرم وزن دارد، اين حيوان از علوفه، بوته‌ها و سرشاخه درختان تغذيه مي‌كند.
30 هزار هكتار از منطقه حفاظت‌ شده البرز مركزي به همراه 2 رودخانه حفاظت ‌شده سردآبرود به طول 66 كيلومتر و چالوس به طول 78 كيلومتر در شهرستان چالوس قرار دارد كه زيستگاه مرال، پلنگ، خرس، شوكا، قرقاول و كل و بز است و گونه هاي گياهان منحصر به ‌فرد دارد.
/1295/ 1602/1899