به گزارش ايرنا، هوشنگ ملايي روز يكشنبه در نشستي خبري در پاسخ به پرسش ايرنا درباره دليل احداث و نوسازي خط دوم انتقال آب ميناب به بندرعباس با توجه به سياست ياد شده اظهار داشت: از اين خط فقط در مواقع بسيار ضروري استفاده مي شود و كاركرد آن در پدافند غيرعامل تعريف شده است.
وي ضمن تشريح عملكرد شركت آب منطقه اي هرمزگان افزود: هم اكنون بيش از30 نوع خدمات از جمله پاسخگويي به استعلام ها و درخواست مجوزها از طريق دفاتر پيشخوان دولت و به صورت الكترونيك انجام مي شود و ديگر نياز به مراجعه حضوري مردم به اين اداره نيست.
ملايي ميانگين زمان پاسخگويي به استعلام ها و درخواست ها در سامانه الكترونيك را حدود 2هفته اعلام كرد و با اشاره به رسيدگي به حدود 3هزار درخواست و استعلام در سال گذشته، فراهم كردن بستر رسيدگي الكترونيك به اين درخواست ها را اقدامي مهم براي افزايش رضايتمندي جامعه هدف دانست.
مديرعامل شركت آب منطقه اي هرمزگان در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: تامين آب مورد نياز بخش صنعت به هر ترتيب ممكن و كاهش آب مصرفي در بخش كشاورزي دو سياست اصلي شوراي حفاظت از منابع آبي استان است.
ملايي ادامه داد: در راستاي اجرايي شدن اين سياست، كاهش سطح زيركشت و تغيير الگوي كشت به عنوان دو راهبرد اجرايي كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي انتخاب شده است.
به گفته اين مسوول كاهش 20درصدي سطح زيركشت به تصويب شوراي حفاظت از منابع آبي به رياست استاندار رسيده و سهم شهرستان هاي استان در اين كاهش نيز مشخص شده است.
ملايي با اشاره به مصرف 300 ليتر آب براي توليد هر كيلوگرم هندوانه ياد آور شد: امسال با همكاري كشاورزان و تشكل هاي صنفي اين بخش، سطح زير كشت هندوانه در هرمزگان 50 درصد كاهش يافت و با افزايش قيمت هندوانه در بازار، منافع كشاورزان نيز تامين شد.
مديرعامل آب منطقه اي هرمزگان با ارائه گزارشي از وضعيت بارندگي ها در سال آبي ( از مهرماه هر سال تا مهر ماه سال بعد) و وضعيت منابع آبي گفت: سال گذشته براي هرمزگان سالي بسيار خشك بود و امسال نيز از ابتداي سال آبي تاكنون متوسط بارش 37ميلي متر ثبت شده كه بيشترين بارش در قشم و هرنگ با بيش از 100ميلي متر و كمترين در جاسك با كمتر از 2درصد بوده است كه انتظار مي رود بر اساس پيش بيني سامانه هاي هواشناسي ، امسال وضعيت بارش بهتر از سال گذشته باشد.
*8400 چاه و چشمه و قنات خشك شد
ملايي ادامه داد: بر اساس آخرين پايش انجام شده، حدود هشت هزار و 400چاه و چشمه و قنات از مجموع 28هزار چاه و چشمه و قنات استان بي آب يا دچار كم آبي شديد هستند و براي بيست و يكمين ماه متوالي هيچ آبي وارد هيچ يك از سدهاي استان نشده است.
وي مديريت آب هاي سطحي را يكي ديگر از وظايف شركت آب منطقه اي معرفي و اضافه كرد: از 16رودخانه اصلي استان چهار رودخانه سد دارند و انتظار مي رود احداث سد سرني ميناب نيز با ظرفيت 60ميليون مترمكعب تا پايان امسال تكميل و آبگيري شود و احداث سد گابريك نيز با ظرفيت 270ميليون متر مكعب ادامه دارد.
ملايي همچنين ياد آور شد: مطالعه احداث سد بر روي 10رودخانه ديگر با استفاده از سرمايه بخش خصوصي در شمال و شرق استان و همچنين شهرستان هاي خمير و بستك در غرب استان خبر داد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي هرمزگان از برنامه مجموعه تحت مديريت خود براي مطالعات تعيين حريم تالاب هاي شور شيرين و گز و آغاز مطالعات تعيين حريم تالاب خورخوران خبر داد و خاطرنشان كرد: تا زمان تعيين حريم تالاب ها به طور يكپارچه، به صورت موردي پاسخ استعلام ها و درخواست مجوزها در اين بخش به صورت موردي داده مي شود كه يكي از اين موارد صدور مجوز براي حوضچه هاي پرورش ميگو در ساحل شرقي بندرعباس است.
ملايي اضافه كرد: اين مجوز تنها مربوط به خارج از حريم دريا و تالاب بودن است و اظهار نظر درباره مسائل زيست محيطي بر عهده متولي همان بخش است.
وي ادامه داد: حدود 20 هزار كيلومتر رودخانه در استان وجود دارد كه سالانه 300 تا 400 كيلومتر از اين رودخانهها مورد مطالعه قرار مي گيرد و هزار نقطه با قابليت احداث سدهاي كوچك در استان شناسايي شده است.
وي بهسازي و لوله گذاري خط انتقال آب چشمه سبزپوشان در منطقه حاجيآباد به طول 15كيلومتر و اعتبار 200ميليارد ريال را يكي ديگر از طرح هاي در دست اجرا اعلام كرد.
ملايي همچنين از آغاز مطالعات و نقشه برداري خور هديش ( گُهرو ) در شهر بندرعباس خبر داد و گفت: پيش بيني مي شود با پايان ساماندهي اين خور حدود 120هكتار از زمين هاي اطراف آن آزاد سازي شده و با كاربري گردشگري در اختيار سرمايه گذاران بخش خصوصي قرار خواهد گرفت.
2094 /6048
مديرعامل آب منطقهاي هرمزگان اعلام كرد:
انتقال آب از ميناب به بندرعباس براي هميشه متوقف مي شود
۲ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۲۸
کد خبر:
83144641
بندرعباس- ايرنا- مديرعامل شركت آب منطقهاي هرمزگان گفت: تامين و انتقال آب از منابع آبي زيرزميني ميناب به بندرعباس از 2 سال قبل متوقف شده و ذخيره سد استقلال ميناب نيز از سه ماه پيش تمام شده و هيچ آبي از ميناب به بندرعباس منتقل نمي شود كه اين يك رويكرد و سياست هميشگي خواهد بود.