رزمایش تمرینی، آموزشی مدیریت بحران جنوب شرق کشور در بندرعباس

بندرعباس - ایرنا - رزمایش تمرینی، آموزشی مدیریت بحران منطقه جنوب شرق کشور با حضور شرکت‌های صنعت آب و برق استان‌های هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در بندرعباس برگزار شد.

به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو شامگاه سه‌شنبه در آیین برگزاری این مانور ۲ روزه تمرینی، آموزشی صنعت آب و برق جنوب شرق کشور در استان هرمزگان، اظهار کرد: حفظ آمادگی در شرایط بحرانی یک اولویت برای صنعت آب و برق است.

سیف الله آقابیگی بیان کرد: در صنعت آب و برق کشور هرچند تهدیدات دشمنان زیاد است، اما هوشمندی و توان و آمادگی نیروهای عملیات هم بسیار بالا است، استان‌های حاضر در این مانور بارها توان آمادگی خود را به نمایش گذاشته اند ، استان‌های یاری رسان بارها بحران‌های مختلف سیلاب و زلزله را تجربه کرده‌ و با مدیریت به موقع بحران در کار مردم گشایش ایجاد کرده اند.

رزمایش تمرینی، آموزشی مدیریت بحران جنوب شرق کشور در بندرعباس

آقابیگی ادامه داد: استان کرمان شاهد زلزله‌های با شدت بزرگ و کوچک است، هرمزگان انواع حوادث را تجربه کرده است، سیلاب میناب خسارت‌های زیادی بر جای گذاشت ، اما تیم مدیریت ارشد استان و نیروهای عملیاتی این بحران ها را مدیریت کردند.

این مقام مسوول با بیان اینکه پایمردی همکاران ما در شرکت های آب و برق در همه این بحران‌ها نشان داده که از آمادگی کامل برخوردارند، ادامه داد: در شرایط خشکسالی هستیم اما از حوادث سیلاب هم در امان نیستیم بنابراین باید برای همه این شرایط آمادگی داشته باشیم، پایمردی و همراهی صنعت آب و برق در بسیاری از مناطق و استان‌های میهن عزیزمان مثال زدنی است، وجود همکاران آب و برق در اینجا مبین این است که ما همیشه باید برای مقابله با شرایط بحرانی آمادگی داشته باشیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو همچنین با اشاره به اینکه امسال گرمترین تابستان در بسیاری از مناطق را تجربه کردیم، گفت: اما دیدیم که بدون کوچکترین مشکلی بحران‌ها را مدیریت کردیم و در موضوع تامین آب اشامیدنی، تامین برق، انتقال و توزیع برق و سایر خدمات وزارت نیرو تابستان را با موفقیت پشت سرگذاشتیم.

آقا بیگی همچنین ادامه داد: افرادی باور دارند که ما پای کار هستیم تا مردم آسایش داشته باشند ، با تدارک و لجستیک پیشرفته و تجهیزات آمادگی داریم تا در شرایط بحرانی ورود کنیم و با تجهیز نیروی انسانی و با آمادگی کامل بحران را مدیریت کنیم ، در کشور ما میزان آسیب پذیری در شرایط بحرانی حدود ۹۰ درصد است اما آمادگی ما حدود ۱۱ تا ۱۲ درصد است، این فقط شامل آب و برق نمی‌شود و همه حوزه‌ها را در بر می‌گیرد، این آمار نشان می‌دهد که باید با باور بیشتری به مدیریت بحران بپردازیم.
این مقام وزارت نیرو با بیان اینکه ما با شقی ترین دشمن بشریت و غاصب‌ترین دشمن که جان آدم‌ها برایشان کمترین ارزش دارد، روبرو هستیم، آن‌ها از وحشیانه‌ترین روش‌ها در کشتار انسان‌ها استفاده می‌کنند، بنابراین حفظ آمادگی برای تداوم رفاه و اسایش مردم ضروری است، ما در این شرایط با همراهی مجموعه دفاعی و اداری و مدیریتی کشور می‌تواییم ضربه پدافندی را در برابر تهدیدات وارد کنیم.

آقابیگی افزود: حوادث زیادی در زمینه سیل و زلزله در کشور به وقوع پیوسته و خسارت‌هایی داشته است، این البته خاص کشور ما نیست، باید برای مدیریت همه این شرایط بحرانی آمادگی داشته باشیم و این مانور آغازی برای بازیابی و بازآموزی مولفه‌ها و آموزه‌های آمادگی عملیاتی برای مدیریت بحران صنعت آب و برق است.

رزمایش تمرینی، آموزشی مدیریت بحران جنوب شرق کشور در بندرعباس

هرمزگان نیازمند ایجاد اتاق فکر برای مدیریت بحران

معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان در این آیین بر لزوم تداوم برگزاری مانورهای مدیریت بحران تاکید و اظهارکرذ: شرایط اقلیمی استان هرمزگان می‌طلبد که اتاق فکر مدیریت بحران به‌ویژه برای دستگاه‌های خدمات رسان در این استان فعال باشد، همیشه باید یک گام جلوتر از بحران حرکت کنیم و پیش فرض‌های مقابله با بحران و مدیریت آن و آمادگی نیروهای عمل کننده حفظ شود.

احسان کامرانی در ادامه با تقدیر از نیروهای عملیاتی و اجرایی مانور صنعت آب و برق جنوب شرق کشور ادامه داد: تبادل تجربه و تبادل اطلاعات مهم‌ترین دستاورد مانورهای آموزشی است، استان‌های یاری رسان در این مانور به تبادل تجربه و آموزه‌های فنی بپردازند.

وی به اهمیت ۲ مقوله نیروی انسانی و تجهیزات در مانورهای مدیریت بحران اشاره و خاطرنشان کرد: نیروی انسانی ماهر بسیار ارزشمند است، کسانی‌که در حوزه‌های مدیریت بحران آب و برق و وزارت نیرو فعالیت می‌کنند ، همان سربازان گمنام خط مقدم هستند که برای تامین امنیت انرژی جامعه ما فعالیت می کنند.

وی بیان کرد:فعالیت این نیروها در گمنامی در دمای ۶۰ درجه و در شرایط گرم نیروگاه‌ها چیزی جز ایثار نیست، آن‌ها فعالیت می‌کنند تا ما ناترازی برق نداشته باشیم.

کامرانی به اقلیم خشک استان هرمزگان اشاره کرد و ادامه داد: استان هرمزگان در حوزه تامین آب هم با مشکلاتی روبرو است، فعالیت‌های خوبی برای تجهیز آب شیرینکن‌ها انجام شده است، کشورهای جنوبی خلیج فارس بیش از ۲ سوم آب شیرینکن‌های دنیا را دارند و بهره‌برداری گسترده از آب خلیج فارس را کلید زدند ، چرا ما نباید از این ظرفیت با توسعه آب شیرین کن ها استفاده کنیم.

این مقام مسوول به لزوم طراحی آب شیرین کن‌ها در مقیاس بزرگ و کوچک اشاره کرد و گفت : این‌ها ظرفیت‌هایی است که باید بیشتر از آن بهره گرفت، مشکل برق هم می‌توان با توسعه نیروگاه‌ها حل و فصل کرد، عمر نیروگاه‌های موجود به پایان رسیده و باید به سمت ساخت نیروگاه‌های با تکنولوژی چدید برویم.

معاون استاندار هرمزگات اضافه کرد: اگر هم اکنون ساخت نیروگاه‌های با تجهیزات جدید را کلید بزنیم شاید پنج سال دیگر بتوانیم آن را در مدار بیاوریم، جامعه ما تحولات بزرگی در پیش دارد ، باید خود را برای این کارهای بزرگ آماده کنیم و از فناوری جدید استفاده کنیم.

کامرانی ادامه داد: می‌توانیم با تکیه بر شرکت‌های دانش بنیان در مدیریت بحران هم جلو باشیم‌، هوش مصنوعی در این عرصه می‌تواند به کمک ما بیاید ، در حوزه هوش مصنوعی ، سایبر و کوانتوم خود را جلو بیاندازیم و از این فضا استفاده کنیم ، کارهای بزرگ در مدیریت بحران رقم بزنیم.

کامرانی ، مدیران وزارت نیرو را افرادی توانمند دانست که در حوزه های تامینی و پدافندی کارآزموده هستند ، آن‌ها بهترین مدیران جامعه هستند که در حوزه های آب و برق به‌ویژه در استان هرمزگان خوب درخشیده اند.

کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی استان‌های یاری رسان در زمان بحران

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در تشریح جزییات این مانور در بخش آب گفت: در این مانور سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به عنوان استان‌های یاری رسان حضور دارند.

به گفته عبدالحمید حمزه‌پور، در این مانور چهار نقطه حادثه عملیاتی بر اثر زلزله بروی شبکه توزیع آب پیش بینی شده است که استان‌های یاری رسان در کنار استان هرمزگان به رفع حادثه خواهند پرداخت و توان آن‌ها با حضور ارزیابان وزارت نیرو مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: در روز اول این مانور، حضور اکیپ اتفاقات، میزان تجهیزات مستقر و اعزام نیروها در قالب نمایشگاه برپا شده در محل ورزشگاه خلیج فارس مورد ارزیابی قرار گرفت.

به گفته مدیرعامل آبفا هرمزگان، ستاد فرماندهی این مانور نیز در قالب کمیته‌های مختلف در آب منطقه‌ای مستقر هستند و در این مانور مشارکت خواهند داشت.

حفظ شرایط آمادگی و هماهنگی برای مدیریت بحران به عنوان یک اولویت دنبال می‌شود

سخنگوی مانور تمرینی ، آموزشی صنعت آب و برق جنوب شرق کشور با اعلام اهداف برگزاری این مانور اظهار کرد: به‌منظور حفظ آمادگی هرچه بهتر مسئولان و گروه‌های عملیاتی صنعت آب و برق ، استان هرمزگان اقدام به برگزاری مانور تمرینی آموزشی جنوب شرق کشور با محوریت زلزله ۶ و نیم ریشتری در شهر بندرعباس و میناب کرد.

محمد کریمی ادامه داد: با توجه بررسی های انجام شده و بازدید میدانی توسط تیم ارزیابی شرکت های صنعت آب و برق خسارت این مانور و زلزله فرضی بگونه ای می باشد که جهت تسریع در کارهای اجرایی ارائه خدمات مطلوب نیاز به کمک شرکت های یاری رسان بوده که پس از هماهنگی با مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان و مدیر کل مدیریت بحران وزارت نیرو مقرر شد دستورات لازم جهت اعزام گروه های عملیاتی با تجهیزات مربوطه از استان‌های یاری رسان انجام گیرد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان با ارائه گزارشی مقدماتی از این مانور اظهار کرد: این مانور با مشارکت استان‌های کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به میزبانی استان هرمزگان در ۲ روز ششم و هفتم آذرماه برگزار می‌شود.
وی، برخی از اهداف اصلی این مانور را تشریح و خاطرنشان کرد: با اجرای این مانور و مشاهده سیستماتیک آن، مدیران و کارشناسان به تجزیه و تحلیل داده‌ها پرداخته و درصدد جستجوی یافتن بهترین نتیجه برای پیشگیری از بحران یا در صورت بروز بحران جهت کاهش اثرات آن و تسریع در امداد رسانی و بهبود اوضاع هستند.

کریمی همچنین بر لزوم دقت، سرعت و صحت در ارزیابی‌های مانور تاکید کرد و ادامه داد: یافتن نقاط ضعف و قوت، تهدید و فرصت در مانورها جهت اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه، بالابردن توان هماهنگی بین افراد و واحدهای مسئول، روشن نمودن نقش‌ها و مسئولیت‌ها، استحکام بخشیدن همکاری بین افراد و واحدهای شرکت ، آزمایش مقدماتی عملکرد محدود برخی افراد و واحدها ی درگیر در مدیریت بحران ، اطمینان از آماده بکار بودن امکانات و تجهیزات مقابله با بحران و تقویت سیاست ها و روش‌های عملیاتی تعیین شده برای افراد و واحدهای مسئول از دیگر اهداف برگزاری مانور منطقه جنوب شرق کشور است.
رزمایش تمرینی، آموزشی مدیریت بحران جنوب شرق کشور در بندرعباس

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان و رییس شورای انسجام بخشی صنعت آب و برق هرمزگان برگزاری مانور تمرینی آموزشی صنعت آب و برق جنوب شرق کشور را فرصتی برای افزایش و ارتقای دانش فنی و تکنیکی نیروها دانست و یاد آور شد: نظم در امور و توسعه فعالیت ها و آمادگی برای انجام عملیات در شرایط بحران از محورهای اصلی این مانور است.

جمشید عیدانی با تقدیر از حضور نیروهای استان‌های یاری رسان اظهار امیدواری کرد که برگزاری این مانور آغازی برای همکاری‌های بیشتر و هم افزایی و تبادل تجربیات باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha