به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مصطفی احمدوند» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در دفتر مركز تحقیقات بتن افزود: بیش از 22 سال طول كشید تا استاندارد تولید بتن با هفت نظام شن، ماسه، سیمان، آب، مواد مورد نیاز و مصالح بتنی آماده شود اما این استاندارد تاكنون در كشور اجرا نشده است.
وی گفت: طبق استاندارد 6044 كه در سال 1394 قانونی شد، برای تولید هر متر مكعب بتن آماده باید 400 كیلوگرم سیمان و 150 لیتر آب استفاده شود و اگر میزان آب بیشتر و سیمان آن كمتر شود بتن مقاومت خود را از دست می دهد؛ بویژه اینكه رعایت نكردن این استانداردها بیشتر در زمان وقوع زلزله خود را نمایان می كند.
رئیس مركز تحقیقات بتن بیان كرد: 30 درصد ساخت و سازها در كشور بتنی و بقیه فولادی یا با سایر مصالح ساختمانی است.
وی با طرح این پرسش كه «به راستی متولی واقعی اجرای استاندارد های ملی و نظام بازرسی كنترل كیفیت تولید بتن و ساخت ساز بتنی در كشور كیست؟» گفت: در صورتی كه بتن در كشور با رعایت الزامات و استانداردهای ملی تولید شود، شاهد كاهش خسارت های زلزله های جانی و مالی در كشور خواهیم بود.
احمدوند از مجلس شورای اسلامی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی، سازمان ملی استاندارد ایران، شهرداری ها و سازمان مدیریت بحران كشور درخواست كرد زمینه اجرای استاندارد 6044 تولید بتن آماده را فراهم كنند.
** ظرفیت تولید سیمان كشور 90 میلیون تن است
احمدوند اعلام كرد: اكنون ظرفیت تولید سیمان در كشور به حدود 90 میلیون تن رسیده است.
وی گفت: با این میزان سیمان می تواند در سال تا 140 میلیون تن بتن آماده تولید كرد.
رئیس مركز تحقیقات بتن افزود: برای حفظ كیفیت بتن، حمل آن با كامیون های میكسر بسیار مهم است؛ زیرا باید آب و سیمان داخل میكسر با 300 دور در 90 دقیقه بچرخد تا یك بتن با دوام و استاندارد تولید شود.
** تولید بتن بی كیفیت، كم فروشی و خیانت است
این مسوول یادآوری كرد: یك مترمكعب بتن 2400 كیلو وزن دارد و یك كامیون میتواند هفت مترمكعب بتن حمل كند اما متاسفانه برخی واحدهای تولیدكننده با افزایش آب و كاهش سیمان در تولید بتن بی كیفیت نقش مهمی دارند و این نوعی كم فروشی و خیانت به مردم محسوب می شود.
وی گفت: ممكن است رعایت استانداردها هزینه های ساخت و ساز را 10 تا 15 درصد افزایش دهد اما در كاهش خسارت زلزله و سایر بلایای طبیعی بسیار تاثیرگذار است.
رئیس مركز تحقیقات بتن فرهنگ سازی اجرای قوانین و مقررات و استانداردها در كشور از دوران مدرسه را ضروری دانست.
وی از برگزاری بیست و یكمین همایش سالیانه انجمن بین المللی بتن و كنفرانس ملی آب، بتن و زلزله در روزهای پنجم و ششم دی ماه در تهران خبر داد.
به گفته وی، «قرار است در این همایش راهكارهای اجرای این استاندارد ملی ایران در حوزه ساخت و ساز با حضور كارشناسان این بخش بررسی شود».
اقتصام**1108*1961*
رئیس مركز تحقیقات بتن:
نبود نظام بازرسی مانع اجرای استاندارد ملی بتن است
۳ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۳۰
کد خبر:
83145860
تهران- ایرنا- رئیس مركز تحقیقات بتن گفت: نبود نظام بازرسی و كنترل سبب شده است عده ای از سال 1394 نگذارند استاندارد ملی 6044 تولید بتن اجرا شود.