«غلامرضا جعفری» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: بازی های بومی محلی تك ساختی نیستند بلكه دسته بندی های این بازی ها نشان از زمان و مكان متفاوت دارد. برخی از این بازی ها مربوط به روز و بعضی دیگر در ارتباط با شب است.
وی بازی های قانونمند را بستگی به فصل و ماه خاص می داند و در این زمینه اظهار داشت: البته این تنها بعد زمانی بازی ها است و در بعد كاركردی برخی از بازی های محلی جنبه هنری، برخی دیگر جنبه رقابتی و وجه قهرمانی دارند.
رییس فدراسیون ورزش روستایی قدرت بازدارندگی بازی های بومی محلی را در گرو قدرت در سطح آسیب های اجتماعی بیان كرد و ادامه داد: شهرداری ها، آموزش و پرورش، وزارت علوم، نیروی انتظامی و سازمان مبارزه با مواد مخدر می توانند از ظرفیت های بازی های بومی محلی برای مقابله با آسیب های اجتماعی استفاده كنند. البته این مهم یك روزه اتفاق نخواهد افتاد بلكه باید در قالب یك چشم انداز بلندمدت در شورای عالی انقلاب فرهنگی با محوریت وزارت ورزش و جوانان در دستور كار قرار گیرد.
وی اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش با در دستور كار قرار دادن آموزش بازی های بومی محلی در قالب واحد های علمی می توانند نقش مهمی در توسعه آنها داشته باشند. همچنین باید تغییر نگرش نسبت به بازی های بومی محلی، از واحد اختیاری به علمی صورت پذیرد.
جعفری در دستور كار قرا گرفتن شناخت فرهنگ پیشین و كاركردهای آن به نسل كنونی را عاملی برای جلوگیری از گسست فرهنگی در سطح جامعه عنوان كرد و افزود: با وجود رسانه های نوین و فضای مجازی حرف زدن از احیای فرهنگ پیشین سخت به نظر می رسد اما بدون شك رسانه ها و فضای مجازی ظرفیتی برای توسعه بازی های بومی محلی هستند.
رییس فدراسیون ورزش روستایی گفت: باید برای توسعه بازی های بومی محلی در شرایط كنونی اصالت فرهنگی را حفظ كنیم و این امر تعارضی با توسعه دوران مدرنیته ندارد زیرا بخش جذاب فرهنگ آن چیزی كه از فرهنگ معنوی جامعه باید حفظ شود.
ورزشی**9128**2052**1597
رئیس فدراسیون ورزش روستایی اعلام كرد:
حفظ سرمایه اجتماعی در گرو توسعه بازی های بومی محلی
۴ دی ۱۳۹۷، ۸:۲۹
کد خبر:
83146334
تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی، حفظ سرمایه اجتماعی را با توسعه بازی های بومی محلی امكان پذیر دانست و گفت: می توان از فرصت های موجود در این بازی ها برای افزایش سرمایه اجتماعی استفاده كرد.