۴ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۲۹
کد خبر: 83146870
T T
۰ نفر
ستاري : پژوهش ها بايد با درآمد بخش خصوصي اداره شود

تهران - ايرنا - معاون علمي و فناوري رياست جمهوري مي گويد: سالانه 75 هزار ميليارد تومان صرف بودجه پژوهش دانشگاه هاست كه 90 درصد اين هزينه به دستمزد كاركنان اختصاص مي يابد. پژوهش ها بايد با درآمد بخش خصوصي اداره شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا ، سورنا ستاري امروز سه شنبه در ششمين جشنواره فرهيختگان و شانزدهمين گردهمايي سراسري معاونان پژوهش و فناوري اظهار كرد: در گذشته برخي روش ها در آموزش اشتباه بوده چرا كه ساختار اقتصادي و اشتغالي آلوده به پول نفت را در جامعه ايجاد كرده كه در اين محيط كارآفرين تونايي كار ندارد.
وي افزود: وابستگي به پول نفت يك فرهنگ عمومي است كه بايد به سمت مشاركت مردم تغيير كند.
به گفته معاون علمي و فناوري رياست جمهوري، شركت هاي دانش بنيان بيش از 6هزار استارت آپ را بوجود آورده به زندگي روزمره مردم وارد شده و نسل جديد كار آفرينان را به اشتغال كشور وارد كرده است.
ستاري در ادامه با اشاره به نقش پررنگ زنان در حوزه دانش بنيان يادآورشد: بيش از 400 شركت دانش بنيان در جامعه ايجاد شده كه اداره آن بر عهده زنان است.
وي به صرف هزينه هاي يك هزار ميلياردي دانشگاه ها در حوزه دانش بنيان اشاره كرد و گفت: هزينه آموزش و پژوهش كم نيست اما دانشمندي ماندگار در جامعه وجود ندارد چرا كه مشكلات اين حوزه با پول رفع نمي شود از اين رو بايد نگاه نفتي به موضوعات را از بين برد.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري با اشاره به اهميت اكوسيستم كارآفريني در جامعه خاطرنشان كرد: نبايد به موضوعات به صورت تك بعدي نگاه كرد چرا كه اكوسيستم كارآفريني يكي از يونيك ترين ها در دنياست.
ستاري به رتبه هاي مناسب ايران در شاخص هاي مختلف جي آي آي اشاره كرد و گفت: جامعه ايران به ايده هاي مناسب نياز دارد بنابراين بايد در دانشگاه ها افرادي تربيت شوند كه محيط نيز متقاضي آنها باشد.

به اعتقاد وي, دانش و تكنولوژي خريدني نيست. اگر دانش و تكنولوژي به درستي يادگرفته نشود همچنان وابستگي جامعه به پول نفت ادامه دار مي شود.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري با اشاره به اينكه پژوهشي بدون هزينه بخش خصوصي محكوم به فناست, خاطر نشان كرد:
نوع نگاه به پژوهش در جامعه بايد متحول شود, بخش خصوصي بايد در اين زمينه سرمايه گذاري مناسبي داشته باشد تا در آينده دولت هم بتواند بستر هاي زيرساختي توليد علم را مهيا كند.
وي افزود: دانشگاه براي تاثير گذاري در ابعاد مختلف زندگي بايد محيط را درست كند تا هر نهاد اجرايي در اين محيط كسب و كاري به وظايف خود عمل كند.
ستاري خاطرنشان كرد: قطعا دانشگاه آزاد بايد به سمت اشتغالزايي و فروش تكنولوژي حركت كند تا بتواند با حل شدن دانشگاه در جامعه تاثيرگذار باشد.
*9491**1601**