۶ دی ۱۳۹۷، ۸:۰۵
کد خبر: 83149017
T T
۰ نفر
دانشگاه در ايجاد اقتصاد دانش بنيان نقشي محوري دارد

زاهدان - ايرنا - مدير عامل خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) گفت: حل مشكلات اقتصادي و خروج از شرايط سخت فعلي كشور نيازمند اقتصاد دانش بنيان است كه در اين زمينه دانشگاه ها نقشي محوري بر عهده دارند.

به گزارش ايرنا سيد ضياء هاشمي شامگاه چهارشنبه در ديدار با روساي دانشگاه هاي استان سيستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: در اين شرايط سخت اقتصادي فعلي رويكرد دولت دوازدهم تبديل تهديدها به فرصت است و بايد از اين مقطع بحراني بر پايه يك اقتصاد شفاف، سالم و پويا گذر كنيم.
وي افزود: در اين شرايط براي برون رفت از بحران، آنچه پيش بيني شده اقتصاد دانش بنيان است كه در اين زمينه دانشگاه نقشي محوري برعهده دارد.
مديرعامل خبرگزاري ايرنا ادامه داد: اين در حاليست كه در شرايط فعلي كشور به دليل وجود بيكاري دانشگاه در حال تبديل شدن به يك معضل است.
وي خاطر نشان كرد: پيش بيني مي شود تا سال 1400 يك ميليون نفر با مدارك دكتري و فوق ليسانس از دانشگاه هاي كشور فارغ التحصيل مي شوند و اين موضوع به چالشي جدي تبديل خواهد شد.
هاشمي با بيان اينكه هم اينك هزاران تحصيلكرده دكتري در كشور وجود دارند، تصريح كرد: اين شرايط به معناي تبديل فرصت به تهديد و اتفاقي ناگوار محسوب مي شود چرا كه دانشگاه هاي موجود در كشور از سطح دانش و وضعيت علمي خوبي برخوردارند اما كاركردها و مسئوليت هاي اجتماعي آنها در جامعه بروز نيافته است.
وي خاطر نشان كرد: دانشگاه ها بايد در تحولات اجتماعي، اقتصادي با برنامه مدون و مشخص نقش اساسي ايفا كنند همچنان كه در كشورهايي نظير آلمان و تركيه دانشگاه ها هدفمند و معطوف به واقيت ها براي دولت ها به ايجاد فرصت مي پردازند.

**ايرنا زبان دانشگاه خواهد بود
محقق و مدرس دانشگاه گفت: دانشگاه بايد در جامعه مطالبه گر باشد و در اين زمينه رسانه مي تواند به شما كمك كند چرا كه رسانه قدرت دارد و در واقع مركز توليد قدرت است.
وي با بيان اينكه رسانه حلقه وصل است، ادامه داد: اگر منبع رسانه ها دانشگاهيان باشند اطلاعات و تحليل هاي دانشگاهي به سياستمداران، مسئولان و افكار عمومي منتقل مي شود و در اين صورت فضاي فكري جامعه عوض خواهد شد و اين مسير به رشد انسان فرهيخته كمك مي كند.
هاشمي اظهار داشت: دانشگاهيان مي توانند با تشكيل كمپين هاي رسانه اي با ارائه تحليل ها و اطلاعات علمي خود دولت را تحت تاثير قرار دهند.
وي با بيان اينكه دانش به طور ذاتي داراي قدرت است، ادامه داد: قدرت رسانه در كنار دانشگاه و دانشگاهيان مضاعف خواهد شد.

** دانشگاه بر سر دوراهي آسيب پذيري و اثرگذاري
مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي خاطر نشان كرد: در شرايط فعلي دانشگاه هاي كشور يا مي توانند به فرآيند توسعه كمك كنند و به نهادي با نفوذ تبديل شوند يا اينكه سنتي عمل كنند و در تحولات جامعه منفعل باقي بمانند.
وي ادامه داد: اگر افق و شيوه مديريت دانشگاهي در راستاي تعامل با جامعه تغيير نكند دانشگاه ها همچنان بر سر دوراهي آسيب پذيري و اثرگذاري باقي خواهند ماند.
هاشمي به نقش دانشگاه ها در حل مشكلات محلي اشاره كرد و گفت: براي حل مشكلات بومي مانند ريزگردها در شمال سيستان و بلوچستان و يا كمبود آب و خشكسالي نمي شود از تهران راهكار ارائه داد بلكه به عنوان مثال سازمان محيط زيست بايد از دانشگاه زابل بخواهد تا براي حل مشكل ريزگردها راهكار علمي و تخصصي متناسب با شرايط بومي و محلي ارائه كند.
اين محقق و مدرس دانشگاه افزود: نقش دانشگاه در حل مشكلات كشور بايد تا جايي پيش برود كه دولت به جاي پرداخت بودجه به دانشگاه ها در ازاي انجام طرح هاي پژوهشي و حل مشكلات به دانشگاه ها پول بدهد و در واقع طرح هاي آنها را خريداري كند.

**سيستان و بلوچستان كلكسيوني از انواع انرژي هاي تجديدپذير است
رئيس دانشگاه سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست به ظرفيت هاي طبيعي و انساني اين استان اشاره كرد و گفت: ده ها مركز آموزش عالي در اين استان وجود دارد و 110 هزار دانشجو در مراكز علمي زيرمجموعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و همچنين دانشگاه هاي علوم پزشكي مشغول به تحصيل هستند.
عليرضا بنداني با بيان اينكه 50 تا 60 درصد دانشجويان دانشگاه سيستان و بلوچستان بومي هستند، افزود: افزون بر سه هزار عضو هيات علمي در دانشگاه هاي اين استان فعاليت دارند.
وي ادامه داد: هزار و 500 كيلومتر مرز آبي و خاكي، اقليم متفاوت و متنوع جغرافيايي، معادن غني از جمله ظرفيت هاي عظيم و خدادادي سيستان و بلوچستان است.
عضو هيات علمي دانشگاه سيستان و بلوچستان تصريح كرد: انواع انرژي هاي تجديدپذير مانند انرژي خورشيدي، امواج، گرماي زمين و باد مجموعه اي بي نظير است كه امكان توليد انرژي فراوان را در اين استان ميسر مي كند.
بنداني خاطر نشان كرد: از طرفي در اين استان شاهد انواع آسيب هاي اجتماعي و مشكلات آموزشي مانند وجود تعداد فراواني بازمانده از تحصيل هستيم.
وي تصريح كرد: براي حل مشكلات موجود در سيستان و بلوچستان از همكاران هيات علمي در دانشگاه ها درخواست كرديم تا سندي راهبردي تهيه و تدوين شود كه بتوانيم تاثير بهتري در حل مسايل مردم و جامعه داشته باشيم.
به گزارش ايرنا در اين نشست برخي روساي دانشگاه هاي سيستان و بلوچستان و همچنين اعضاي هيات علمي به بيان برخي مشكلات موجود استان در زمينه هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي پرداختند و راهكارهاي مقتضي را پيشنهاد دادند.
مديرعامل سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي براي بررسي اوضاع و گفت وگو با مسئولان سيستان و بلوچستان در زمينه راههاي تقويت اطلاع رساني از اين منطقه، عصر سه شنبه چهارم دي ماه در راس يك هيات عازم زاهدان شد.
دكتر هاشمي امروز /پنجشنبه/ براي بازديد از بندر چابهار و رايزني و تبادل نظر با مسئولان آن، به اين منطقه مهم جنوب شرقي كشور خواهد رفت.
چابهار يكي از مهمترين بنادر ايران است كه طرحهاي توسعه و تبديل آن به عنوان يكي از مهمترين مراكز ترانزيت بين المللي كشور و قطب مبادلات ميان هند و افغانستان هم اكنون در دست اجرا است.
9908**3213