حبیب جهانساز روز یكشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: تاكنون هفت هزار و 700 چایكار، متقاضی دریافت تسهیلات از صندوق حمایت از توسعه صنعت چای كشور بودند كه توانستند از این تسهیلات ارزان قیمت برخوردار شوند.
وی با اشاره به اینكه این پرداخت ها تا پایان سال جاری ادامه دارد، خاطرنشان كرد: این تسهیلات برای تغذیه و نگهداری باغ های چای به كشاورزانی كه عضو صندوق حمایت از توسعه صنعت چای باشند، پرداخت می شود تا به آنان در انجام عملیات بهزراعی ، تهیه نهاده های كشاورزی و آماده كردن باغ ها برای برداشت سال آینده كمك كنند.
به گفته جهانساز، پرداخت این تسهیلات تا بیست و پنجم اسفندماه سال جاری ادامه دارد و چایكاران در شهرستان ها می توانند به اداره های چای مراجعه و با ارائه درخواست، نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام كنند.
وی تصریح كرد: به هر هكتار باغ چای، 20 میلیون ریال تسهیلات تعلق می گیرد و به آسانترین شیوه نیز پرداخت می شود و چایكاران در قالب زنجیره ای شدن با هم، می توانند از این وام استفاده كنند و مبلغ پرداخت شده در فصل برداشت چای از محل قیمت برگ سبز چایكاران وصول خواهد شد.
رئیس سازمان چای در خاتمه یادآور شد: تاكنون افزون بر دو هزار و 171 میلیارد ریال از مطالبات چایكاران بابت برگ سبز چای فصل زراعی گذشته به حساب آنان واریز شده و با پرداخت 28 میلیارد ریال از باقیمانده قدرالسهم كارخانه های چایسازی ، تمامی بدهی كشاورزان پرداخت و بطور كامل با آنان تسویه حساب می شود.
25 تا 28 هزار هكتار باغ چای در دو استان گیلان و مازندران وجود دارد؛ 90 درصد این باغ ها در گیلان واقع شده و دو شهرستان های رامسر و تنكابن استان مازندران نیز باغ چای دارند.
برداشت برگ سبز چای از باغ های شمال كشور از اوایل اردیبهشت ماه آغاز و در مهرماه هر سال پایان می یابد و كشاورزان باید عملیات بهزراعی در باغات چای را در فصل های پاییز و زمستان برای برداشت مناسب برگ سبز انجام دهند.
لاهیجان در 40 كیلومتری شرق مركز استان گیلان واقع شده و سازمان چای كشور در این شهرستان قرار دارد.
6029 / 2007
لاهیجان - ایرنا - رئیس سازمان چای كشور گفت: تاكنون 97 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت بابت تغذیه و نگهداری باغ های چای به چایكاران استان های گیلان و مازندران پرداخت شده است.