به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا غلامعلی محمدی روز یكشنبه در مراسم تجلیل از وكلای معاضدتی گفت: در حقوق اساسی به امر وكالت تاكید بسیاری شده به گونه ای كه اصل 35 قانون اساسی درباره موضوع وكالت در قوه قضاییه است و این حق را برای طرفین دعوا قائل شده است كه هر كسی بتواند وكیل انتخاب كند و اگر هزینه آن را نداشت، حكومت باید برای او وكیل معاضدتی در نظر بگیرد.
وی افزود: بیش از 30 مورد در قانون آیین دادرسی كیفری به وكالت توجه شده است و قانونگذار در مشاغلی كه با حقوق عامه ارتباط دارد مانند ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس، كارشناسان رسمی و پزشكان موضوع سوگند را مطرح كرده است.
محمدی درباره نقطه اشتراك وكلا و قضات گفت: بیشترین تعامل وكلا با دستگاه قضایی است. چون وكلا یاری رسانان تشخیص مسیر حق برای قضات هستند و در واقع قضات و وكلا دو بال اجرای عدالت به شمار می آیند.
قائم مقام دادگستری استان تهران با اشاره به روایتی از پیامبر اكرم (ص) اظهار داشت: اجرای عدالت از ۷۰ سال عبادت برتر است.
* كار تضمینی وكلا اشتباه است
محمدی سه وظیفه از وظایف وكلا را درباره تعهدات وكیل، الزامات قانونی و وظایف اخلاقی وكلا برشمرد وگفت: تعهداتی به موجب قرارداد متوجه وكیل است و هیچگاه وكیل متعهد به نتیجه پرونده نیست و كسانی كه تضمینی كار می كنند، كارشان اشتباه است. چون نتیجه در گرو تصمیم دیگری است.
قائم مقام دادگستری استان تهران بر وظیفه اخلاقی وكلا به ویژه حفظ اسرار و بیان حقیقت و عدالت محوری تاكید كرد و افزود: جامعه وكلا ارزش والایی میان مردم دارند و قداست آنها پابرجاست و نباید به این ارزش مردم خدشه ای وارد شود.
* اولین كار ما تعامل با قوه قضاییه است
عیسی امینی رئیس كانون وكلای دادگستری مركز گفت: زمانی كه ریاست كانون را به عهده گرفتم، بر موضوع قانون محوری تاكید كردم و قول ندادیم كه خانه ای بسازیم یا تعاونی تاسیس كنیم. چون این كارها جزو وظایف ما نیست.
وی افزود: اولین تعامل ما برای انجام وظایف باید با قوه قضاییه باشد. چون ما و دستگاه قضا بازوهای اجرای عدالت هستیم.
امینی اضافه كرد: سوگند خورده ایم كه اهل سیاست نباشیم. چون هر جا قضا وارد سیاست شد، عدالت را تخریب كرد و قرار نیست شاخه ای از تفكر سیاسی باشیم.
وی برخی از مشكلات كانون وكلای دادگستری مركز را برشمرد و گفت: ما توانستیم از فعالیت موسسات غیرمجاز یعنی كارچاق كن ها جلوگیری كنیم.
* كانون وكلا كار اجتماعی انجام می دهد
امینی گفت: ما در بخش معاضدت دو هدف را دنبال می كنیم كه یك هدف انجام كار اجتماعی است. هنوز مردم نمی دانند چند هزار وكیل مشتاق داریم كه حاضرند به صورت مجانی خدمت كنند؛ به این دلیل كه تبلیغ نكردیم ولی وظیفه داریم به مردم كمك كنیم.
این استاد دانشگاه افزود: ما در این زمینه تفاهم نامه هایی را با سازمان محیط زیست، كمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و بنیاد شهید امضا كردیم و حتی برنامه هایی را برای خانواده های مطبوعاتی داریم.
* تبصره ماده ۴۸ ارتباطی با ما ندارد
بر اساس تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی كیفری، در پرونده های جرایم امنیتی وكلای مورد اعتماد رئیس قوه قضاییه در مرحله دادسرا می توانند فعالیت كنند.
امینی گفت: تبصره ماده ۴۸ به حقوق ملت لطمه می زند و اشكال از قوه قضاییه نیست؛ چون در لایحه ای كه قوه قضاییه مطرح كرد، این ماده نبود. مذاكراتی با مجلس و قوه قضاییه داشتیم و امیدواریم این تبصره حذف شود.
وی با انتقاد از تصمیم شورای عالی استان ها برای اخذ عوارض از دفاتر وكالت گفت: این شورا می گوید كاربری خودتان را اداری كنید در حالی كه دود افزایش این هزینه ها به چشم مردم می رود.
* انجام ۵۶۱ وكالت معاضدتی در 7 ماه
حسین محمدنبی رئیس اداره معاضدت قضایی كانون وكلای دادگستری مركز گفت: شما وكلا به گسترش فرهنگ حقوقی و نهادینه كردن وكالت معاضدتی كمك می كنید و در این دوره ثابت كردیم و طی هفت ماه ۵۶۱ وكیل معاضدتی در پرونده ها و دادگاه های مختلف استان تهران حضور یافتند.
وی افزود: همچنین هزار و ۴۵۰ وكیل در كمیته امداد مشاوره داده اند و این فعالیت ها در واقع زكات علم وكلا و یك كار حقوق بشری و حقوق شهروندی است.
در این مراسم ضمن اهدای لوح تقدیر به معاونان معاضدت قضایی كانون وكلای دادگستری مركز از ۵۰۰ نفر از وكلایی كه بیشترین خدمات را در راستای وكالت معاضدت داشتند، با اهدای لوح تجلیل شد.
اجتمام*1003*1834
قائم مقام دادگستری استان تهران:
وكلا یاری رسانان قضات برای تشخیص حق هستند
۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۴۰
کد خبر:
83160642
تهران- ایرنا- قائم مقام دادگستری استان تهران گفت: وكلا یاری رسانان قضات برای تشخیص مسیر حق هستند و اجرای عدالت را می توان نقطه مشترك وكلا و قضات دانست.