۱۸ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۵۴
کد خبر: 83163314
T T
۰ نفر
غلامی: دیوار بین مسئولان و صاحبان اندیشه فرو ریخته است

تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به طور طبیعی شاهد فروریختن دیوار بین مسئولان و صاحبان فكر، اندیشه و محققان هستیم كه باید از آن استقبال كرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا ، منصور غلامی امروز سه شنبه در جمع كاركنان و محققان پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی افزود: این ارتباط ‌ها نهادینه شود و شاید بعضی مواقع با حداقل‌ها رشد كردن، یك فرصت است تا بستر روان تری برای این ارتباط ها فراهم شود.
وی با بیان اینكه خوشه های علمی دانشگاه ها تشكیل شده و دولت از این خوشه ها حمایت می كند، تاكید كرد: دانشگاه ها و مراكز پژوهشی ما بیشتر از قبل دیدگاه ها و نظرات خود را منتقل كنند. در شرایط فعلی از ما انتظار می رود این كار را انجام دهیم.

**تقدیر از شخصیت های ارزنده علوم انسانی
غلامی در مورد برگزاری جشنواره فارابی برای تقدیر از شخصیت های ارزنده علوم انسانی، گفت: در رشته علوم انسانی، شخصیت های علمی و پیشكسوتان ارزشمند و مهمی داریم. جشنواره فرصتی را برای معرفی این پژوهشگران و آشنا كردن جوانان با این افراد فراهم می سازد. هر چند بسیاری از بزرگان نیازی به مطرح شدن نام شان در جمع ندارند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر معرفی این چهره های علمی و تجربه های آنان در عرصه علوم انسانی تاكید كرد و افزود: جشنواره های پیشین فارابی این اقدام را به خوبی انجام داده اند و جشنواره پیش روی فارابی هم این كار را تكرار می كند.

** پژوهشگاه ها و پژوهشكده ها مسئله محور باشند
غلامی در ادامه سخنان خود بر مسئله محور بودن پژوهشكده ها و پژوهشگاه ها در كشور تاكید كرد و ادامه داد: قطعاً مراكز پژوهشی خارج از وزارت علوم باید بازوهای مطالعاتی و مشاوره ای مدیران دستگاه‌های اجرایی كشور باشند. ضرورت وجود این مراكز برای انجام كار تخصصی و حضور در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها است.

**تقویت همكاری وزارت علوم با دستگاه های اجرایی
وی با اشاره به لزوم تداوم همكاری های وزارت علوم با دستگاه‌های اجرایی، تاكید كرد: روز به روز این همكاری ها باید تقویت شود. در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری علاوه بر توجه به دستاوردها و بهره مند شدن از آن، وظیفه تحقیق و توسعه حوزه های علمی را هم بر عهده داریم.

**پژوهشكده مطالعات فرهنگی؛ حوزه فكری وزارت علوم
غلامی پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی را حوزه فكری وزارت علوم در علوم انسانی دانست و اظهار كرد: از سایر مراكز و پژوهشكده ها خواسته شده ظرفیت‌های خود را در جهت بررسی زمینه های كاری، مأموریت‌ها و مسئولیت های وزارت علوم مورد استفاده قرار دهند. همچنین، استادانی كه علاقه‌مندند مورد توجه قرار گیرند می توانند در سیاست گذاری، امور اجرایی و آینده‌نگری به عنوان بخش فكریِ فارغ البال و تخصصی در مراكز باشند.
غلامی افزود: این مراكز باید به صورت مستمر كمك و تغذیه فكری داشته باشد تا به تصمیم گیری ها و برنامه‌ریزی‌های دقیق تر كمك كنند؛ در نتیجه، وجود پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی اتفاق خوبی است كه از 15 سال گذشته تاكنون كنار وزارت علوم وجود دارد و در آینده هم حتماً به آن توجه خواهد شد.
غلامی در ادامه با بیان اینكه وزارت علوم در مقطع زمانی قرار گرفته كه نیاز است تصمیمات مهمی را اتخاذ كند، عنوان كرد: مباحثی از جنس تحول در حوزه آموزش عالی مثل ساماندهی وجود دارد كه حتماً با همفكری و توجه به پیوست های فرهنگی و اجتماعی اجرایی شود. در حوزه ورود به دانشگاه های نسل جدید، نسل ۳ و نسل ۴ مباحث فرهنگی و اجتماعی در كنار برنامه‌های برای آینده مورد توجه قرار دارد.

**پژوهشكده ها گروه فكری باشند
غلامی افزود: انتظار می رود پژوهشكده ها در قالب گروه فكری كنار وزارت علوم باشند و مراكز پژوهشی و گروه‌های علمی مستقر در دانشگاه ها باید در این زمینه تلاش كنند. در حوزه فناوری و توسعه مبتنی بر فناوری های جدید هم نقش مهمی برای دانشگاه ها تعریف شده است .
وی ادامه داد: در حوزه علوم انسانی گفتمان های گسترده و متعددی در دوره های معاصر صورت گرفته است. بنابراین آنچه كه چاره‌ساز موثر جلوه می كند، همفكری، هم افزایی و همگرایی متخصصان است. مجموعه علوم انسانی، مسئولیت های اجتماعی خاص و مهمی را دارد كه از نظر تخصصی و آینده نگری باید توجه بیشتری نسبت به این حوزه داشته باشیم.
**9492**1601**