صادق كريمي كيا روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به قوانين و مقررات در حوزه هاي متعدد خدمات شهري و اجتماعي،نبايد خارج از چارچوب قانوني بي مهابا به اين مناطق كه غير رسمي بوده و به مشكلات حقوقي و ملكي دچار هستند خدمات ارايه كرد.
وي با تاكيد بر اينكه نياز است فضاي كاري را به سمت برد برد براي مردم و دولت هدايت كرد، گفت: با تحقق سند توسعه سكونتگاه هاي غير رسمي با عنوان اقدام مشترك امور اجتماعي با دستگاه هاي مربوطه به طور قطع اين فضا به وجود مي آيد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا وزارت كشور با راه اندازي دفاتر تسهيل گري و اجراي سند توسعه سكونتگاه هاي غير رسمي ،دنبال رسميت بخشيدن به اينگونه مناطق است، بيان كرد:رسميت بخشيدن بخشي از ماجرا است ولي در هر صورت افرادي كه در مناطق حاشيه نشين سكونت دارند شهروند اين كشور محسوب مي شوند و دولت مكلف به ارايه خدمات آنها است.
وي گفت:اين شهروندان به اجبار در اين مناطق سكونت پيدا كرده اند و بايد توجه داشت بيشتر آنها از افراد كم درآمد جامعه هستند.
** سكونتگاه هاي غيررسمي به دليل ابهامات مديريتي رشد كرده اند
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خوزستان با بيان اينكه مديران دولتي در سال هاي گذشته براي ارايه خدمات به مناطق حاشيه اي با ابهام روبه رو بوده اند، گفت: تداوم اين روند باعث گسترش سكونتگاه هاي غير رسمي در خوزستان شد.
وي رويكرد وزارت كشور را در راه اندازي دفاتر تسهيل گري جلوگيري از افزايش تعدد و تصرف هاي احتمالي در آينده بيان كرد و گفت: اعتقاد داريم كه اين مناطق بايد مشمول قوانين شوند و در چارچوب مقررات قرار بگيرند.
كريمي كيا سطح شاخص هاي اجتماعي و فرهنگي در سكونتگاه هاي غير رسمي را بسيار پايين دانست و افزود: از آنجا كه آسيب ها با رويكردهاي اجتماعي در اين مناطق نسبت به ديگر نقاط شهري بيشتر است ، نبايد آنها را به حال خود رها كنيم و دولت در اين راستا مكلف به ارايه خدمت به شهروندان خود است.
وي ادامه داد: رويكرد اين دفاتر بالادستي نيست بلكه از پايين به بالا است و به همين دليل حاشيه نشين ها را بايد به ديد شهروندان كشور نگاه كرد و علاوه بر اين بر اساس حقوق شهروندي آنها نيز تكاليفي برعهده دارند.
** تلاش دولت براي رسميت دادن به سكونتگاه هاي غير رسمي
وي با اشاره به اينكه دولت در تلاش است سكونتگاه ها را در قالب قوانين جاري جامعه به رسميت بشناسد تا به ارايه خدمات بپردازد، گفت: متاسفانه در اين حوزه ديدگاه هايي وجود دارد كه چون اين افراد حاشيه نشين هستند بايد از خدمات محروم باشند و همين ديدگاه در طول سال هاي مختلف ابهامات متعددي را به وجود آورده تا جايي كه وضعيت موجود منجر به گسترش حاشيه نشيني و بي توجهي متعدد در قبال شهروندان مناطق كم برخوردار و حاشيه نشين شده است.
كريمي كيا با تاكيد بر اينكه هيچ كس نمي تواند شهروندي را به خاطر سكونت در اينگونه مناطق كه در شرايط خاص صورت گرفته از حقوق شهروندي محروم كند، افزود:لازم است تا از اين حوزه حمايت شود و علاوه بر ساماندهي، ابهامات مديريتي و قانوني نيز برطرف شود.
مديركل امور اجتماعي استانداري خوزستان همچنين در پاسخ به برخي ادعاها مبني بر اينكه تعدادي از دستگاه ها محل اينگونه سكونتگاه ها را زمين هاي دولتي اعلام كرده اند كه توسط حاشيه نشين ها تصرف شده ، گفت: در كنار اجبارهايي كه براي اين شهروندان به وجود آمده برخي
اقدام به زمين خواري كرده و ما منكر آن نمي شويم اما سوال اينجا است كه چرا پيش از اين دستگاه ها سكوت كرده بودند و در دهه هاي گذشته برخوردي انجام ندادند.
دبير شوراي اجتماعي خوزستان افزود:از عوامل مهم گسترش اين مناطق حوزه مديريتي بوده كه با سكوت خود و بي توجهي نسبت به اين معضل اجتماعي زمينه را براي رشد حاشيه نشيني به وجود آورده است و حال كه دولت به دنبال علاج بخشي آن است ادعاهايي را مطرح مي كنند كه به تداوم اين ابهامات دامن مي زند.
وي يادآور شد: برخي اعتقاد دارند كه دوره ابهام بايد مستمر و ادامه داشته باشد تا دوره مديريتي خود را به پايان برسانند در صورتي كه اين امر مشكلات اجتماعي زيادي را درپي خواهد داشت.
** علي آباد اهواز سكونتگاه رسمي مي شود
كريمي كيا با بيان اينكه نخستين اقدام مشترك اداره كل اجتماعي استانداري و دستگاه هاي اجرايي در محله علي آباد اهواز به منظور توانمندسازي اين منطقه آغاز شده، گفت: بر اساس سند توسعه محله علي آباد منابع مالي براي تجهيز و بازسازي 2مدرسه منطقه از محل اعتبارات عمراني شوراي اجتماعي تامين شده است.
وي افزود:هم اكنون كار آسفالت خيابان هاي اين منطقه شروع شده و در اين بين نيز صدور سند ملكي منازل محله را پيگيري مي كنيم كه تاكنون با شهرداري اهواز و اداره كل راه و شهرسازي خوزستان مذاكراتي صورت گرفته است.
** خوزستان داراي بيشترين تعداد دفاتر تسهيل گري مي شود
وي در ادامه با بيان اينكه از پارسال با توجه به رويكرد وزارت كشور در زمينه ساماندهي مناطق حاشيه نشين كشور فعاليت دفاتر تسهيل گري در 10 استان آغاز بكار كرده اند، گفت: خوزستان نيز ازجمله اين استان ها است كه تاكنون هشت دفتر در اهواز(كوي علي آباد، زوييه، كوي سياحي،
ملاشيه، عين 2 و حصيرآباد) دزفول(كوي مدرس) و كارون(كوي شهيد محسني) فعاليت دارند.
كريمي كيا ادامه داد: به منظور انجام خدمات اين دفاتر وزارت كشور با راه اندازي تعداد چهار دفتر تسهيل گري ديگر براي خوزستان موافقت كرده كه در 2 هفته آينده در شهرهاي اهواز(2 دفتر)، مسجدسليمان و خرمشهر گشايش مي يابند كه با اين تعداد خوزستان بيشترين تعداد دفاتر تسهيل گري را در كشور دارا خواهد بود.
وي گفت: با توجه به ضرورت و نياز منطقه ملاشيه دومين دفتر اين محله در شهرستان اهواز فعاليت خود را آغاز مي كند.
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خوزستان افزود:راه اندازي دفاتر تسهيل گري بيشتري براي ديگر شهرهاي خوزستان كه نياز سنجي شده اند از محل اعتبارات استاني انجام مي شود.
گفتني است، خوزستان با حدود بيش از 850 هزار نفر جمعيت حاشيه نشين هم اكنون رده دوم كشور در بخش حاشيه نشيني را به خود اختصاص داده است كه نزديك به 450 هزار نفر از اين تعداد در كلانشهر اهواز ساكن هستند.
گفت وگو از: مهدي ممبيني
9931/ 6037
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خوزستان:
دفاتر تسهيل گري از رشد حاشيه نشيني جلوگيري مي كند
۱۸ دی ۱۳۹۷، ۱۹:۰۰
کد خبر:
83163772
اهواز - ايرنا - مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خوزستان هدف از راه اندازي دفاتر تسهيل گري را جلوگيري از رشد مناطق حاشيه نشيني بيان كرد و افزود: اين دفاتر با تعيين محدوده سكونتگاه ها و ارايه راهكار علاج بخش مردم را به مشاركت در اصلاح شرايط زندگي حاشيه نشينان تشويق مي كنند.