دكتر عبدالخالق كشاورزي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت:سزارين در استان فارس و در سال 92 به ميزان 64.75 درصد در كل زايمان ها رسيده بود كه آماري قابل توجه در كشور بود اما با تمهيدات در نظر گرفته شده و ارائه بسته هاي خدمات زايمان در قالب طرح تحول سلامت در شش ماهه اول 97 سزارين به ميزان 57 درصد رسيد كه بيانگر 7.75 درصد كاهش است.
وي اضافه كرد : ميزان سزارين بار اول در زايمان اولي ها از 33 درصد كل زايمان ها در سال ياد شده به 26.7 درصد در سال جاري( 97 ) رسيده كه اين نيز بيانگر 6.3 درصد كاهش است.
رئيس اداره مامايي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز در اين زمينه گفت:برگزاري كارگاه هاي آموزشي براي گيرندگان خدمات زايمان طبيعي، افزايش آگاهي مادران باردار در باره خطرات سزارين و تلاش براي فرهنگ سازي و ترويج زايمان طبيعي موجب شده تا استقبال از زايمان طبيعي در بانوان بيشتر شود.
ثريا شفعيي با تاكيد بر اينكه استقبال از زايمان طبيعي و كاهش سزارين همچنان نياز به فرهنگ سازي دارد اضافه كرد: تمهيداتي فراهم شده كه در مطبهاي متخصصان زنان و ماماها كلاسهايي براي مادران باردار و آمادگي آنها براي انجام زايمان طبيعي برگزار شود.
رئيس اداره مامايي معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي شيراز با بر شمردن عوارض سزارين افزود: خونريزي و بستري طولاني مدت، افزايش مدت شيردهي و چسبندگي رحم به ويژه در زايمانهاي بعدي از عوارض سزارين است كه بانوان بايد نسبت به آن آگاه باشند، اگر شرايط ايجاب كند كه مادر سزارين شود اين را متخصصان تشخيص مي دهند.
شفيعي همچنين گفت: براي خوشايندسازي حال مادران در بيمارستانها واحدهاي تخصصي تحت عنوان اتاقهاي تك نفره پيشبيني شده كه مادر احساس راحتي پيش و پس از زايمان داشته باشد.
وي بيان كرد: با اجراي بسته هاي خدماتي زايمان طبيعي بانوان مي توانند در كنار همسر خود و در محيطي توام با آرامش زايمان طبيعي انجام دهند و در واقع اين امر احساس آرامش بيشتري به مادر مي دهد تا در محيطي آرام تر زايمان داشته باشند.
6113 /1876
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شيراز:
كاهش سزارين و استقبال از زايمان طبيعي در فارس اميد بخش است
۲۲ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۳۶
کد خبر:
83167197
شيراز - ايرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: با ارائه بسته هاي خدمات زايمان رايگان در قالب طرح تحول سلامت روند كاهشي سزارين به ويژه در زايمان اولي ها رو به جلو و اميد بخش است.