۲۲ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83167464
T T
۰ نفر
پياده روي اربعين حسين حركتي عاشقانه و كوبنده است

سنندج - ايرنا - نماينده ولي فقيه در كردستان گفت: پياده روي اربعين حسيني كه نشان گرفته از ارادت به نهضت عاشوراست حركتي عاشقانه براي دوستداران اهل بيت (ع) و كوبنده براي دشمنان اسلام به صورت توامان است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، آيت الله سيدمحمد حسيني شاهرودي روز شنبه در آيين تجليل از خادمان مواكب اربعين حسيني استان كردستان اظهار داشت: اربعين حسيني حركتي عاشقانه و كوبنده است.
وي افزود: دشمنان اسلام هزينه هاي هنگفتي براي از بين بردن آرمان هاي اسلامي كرده اند اما با وجود حركت هاي عاشقانه اي مثل اربعين حسيني مسلمانان جواب كوبنده اي به توطئه هاي دشمنان مي دهند.
آيت الله حسيني شاهرودي اضافه كرد: دشمنان خيلي هزينه كردند كه اسلام را دين ترس و وحشت معرفي كنند اما به لطف وحدت و يكپارچه امت اسلامي براي اعتلاي فرهنگ مقاومت بسياري از اين بهانه هاي دشمنان به خودي خود رو به سمت نابودي كشيده شده است.
وي يادآور شد: هم اكنون توفيق پرچم مقاومت و ايستادگي در برابر دشمنان به لطف خدا بدست انقلاب اسلامي رسيده و با رهبري عادل از مظلومان حمايت مي شود و عمل به اين آرمان ها كاري كرده كه ايستادگي در برابر دشمنان در تمام جهان تحقق پيدا كند.
نماينده ولي فقيه در كردستان با اشاره به اينكه اقتدار، قدرت و عظمت نعمتي الهي براي انقلاب اسلامي بوده كه با تكيه بر پرچم مقاومت بدست آمده است، گفت: با توجه ايستادگي هاي كه نظام اسلامي به پشتوانه مردمي خود در برابر ظالمان جهان دارد اسلام و انقلاب به سمت خود اتكايي مي رود و شرايط به سمت عبور از تنگناها حركت مي كند.
آيت الله حسيني شاهرودي افزود: جمهوري اسلامي ايران در سايه تحريم به تمام اهداف خود مي رسد و الان تنها چيزي كه لازم است مديريت شرايط است تا بتوانيم جلوي سوء استفاده برخي را بگيريم تا مردم و اقشار كم درآمد زير تنگناهاي خود ساخته برده نشود.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار كردستان نيز در اين آيين گفت: پياده روي اربعين حسيني حركتي عظيم و حضور بي سابقه عاشقان حضرت اباعبدالله (ع) در كربلا نشان از وحدت مسلمانان و عشق و ارادت آنها به آرمان هاي اسلامي دارد.
حسين خوش اقبال اظهار داشت: اميدواريم با تدابيري كه مسئولان استان دارند هر سال شاهد برگزاري با شكوهتر اربعين حسيني در كردستان و مشاركت مردم در راهپيمايي عظيم اين روز باشيم.
وي اضافه كرد: ارادت و عشق مردم كردستان به ائمه اطهار (ع) الگويي بي نظير است و حضور آنان در مواكب اربعين حسيني همانند نگيني در اين همايش راهپيمايي مي درخشد.
رئيس ستاد عتبات عاليات استان كردستان هم در اين آيين گفت: با مشاركت مردم استان و عاشقان اهل بيت (ع) در سال جاي 13 موكب از سوي هيات هاي مذهبي كردستان تشكيل شد كه 9 مورد آن در داخل استان و چهار مورد آن در خارج از كشور در خدمت زائران اربعين حسيني بود.
حجت الاسلام سيد محمد سادات اظهار داشت: در اين موكب ها 400 نفر خادم اهل اين استان به مدت 10 روز در خدمت زائران بودند.
وي با اشاره به اينكه موكب فداييان استان كردستان در عراق به عنوان موكب مركزي اين استان بود افزود در برپايي موكب هاي اين استان علاوه بر مردم استان برخي از ارگان ها از جمله استانداري، اوقاف و امور خيريه و كميته امداد خميني (ره) نيز حامي ستاد عتبات عاليات بودند.
به گزارش ايرنا، در آيين تجليل از خادمان مواكب اربعين حسيني استان كردستان حدود 50 نفر از مسئولان و خادمان موكب هاي حسيني استان به نمايندگي از تمام خادمان تجليل شدند.
در پياده روي اربعين حسيني سال جاري بيش از 160 هزار زائر شامل 60 هزار زائر از خدمات اسكان و 100 هزار نفر نيز از خدمات غذايي و پذيرايي
از خدمات اقامتي و پذيرايي موكب هاي اربعين اين استان در كربلاي معلا بهره مند شدند.
اربعين امسال مردم كردستان براي سومين سال متوالي در اربعين حسيني موكب هاي خود را راه اندازي كردند كه 10 روز در مسير پياده روي به زائران خدمت ارائه كردند.
موكب هاي فداييان ولايت كردستان، حضرت زينب (س) بيجار، دلدادگان ولايت دلبران شهرستان قروه سه موكب فعال اين استان در كربلاي معلي بودند و در كنار اين موكب ها اداره كل اوقاف و امور خيريه با نهادهاي ديگر نيز موكب امام رضا (ع) را تشكيل داده بود و روزانه به صورت ميانگين امكان اسكان 10 هزار زائر و پذيرايي غذايي 20 هزار نفر در آنها فراهم شده بود.
تمام اين موكب ها از روز پنجشنبه 26 مهر سال جاري با حضور خادمان موكب فعاليت خود را آغاز و تا اربعين حسيني (هشتم آبان) در خدمت عزاداران حسيني بودند.
راهپيمايي اربعين، پياده روي مسلمانان و آزاديخواهان كشورهاي مختلف از نجف تا كربلا در كشور عراق است.
جمعيت حاضر در اين راهپيمايي همه ساله ميليون‌ها نفر تخمين زده مي‌شود بطوريكه تعداد زائران در سال 1392 حدود 15 ميليون، سال 1393 حدود 20 ميليون نفر و در سال 1394 نيز حدود 27 ميليون نفر گزارش شده است.
زائران ايراني مسير 80 كيلومتري نجف اشرف تا كربلاي معلا را براي پياده‌روي انتخاب مي‌كنند؛ اين مسير شامل يك هزار و 452 ستون (عمود) است كه براي راهپيمايي پيش بيني شده و فاصله بين هر ستون با ديگري 50 متر است.
با متوسط پياده روي هفت تا هشت ساعت در هر روز، مسير نجف تا كربلا سه تا چهار روز طول مي‌كشد.
كردستان با وسعتي معادل 28 هزار و 817 كيلومتر مربع در غرب ايران واقع شده و 227 كيلومتر با كشور عراق مرز دارد؛ اين استان در مجموع يك ميليون و 603 هزار نفر جمعيت دارد كه در 29 شهر و هزار و 703 روستا ساكن هستند.
3034/9102