به گزارش ايرنا، 'يوسف صباغي آلانق'، از جوانان موفق در عرصه توليد كشور در شهرستان بستان آباد است كه حدود پنج سال پيش و پس از مطالعات ميداني در عرصه پرورش قارچ، تجربه و مهارت لازم در اين زمينه را كسب كرد و هم اكنون ضمن ايجاد زمينه شغلي خود و اشتغالزايي براي تعدادي از جوانان، با جديت و كوشش وصف ناپذيري براي توسعه اين رشته فعاليت مي كند.
صباغي آلانق با اشاره به اينكه از حدود 6 سال قبل به فكر راه اندازي چنين مكاني بوده است تا ضمن درآمدزايي براي خود، براي تعدادي از جوانان منطقه نيز ايجاد اشتغال و در حوزه توليد كشور نقشي هر چند كوچك ايفا كند، روز سه شنبه به ايرنا گفت: كل مساحت سالن توليد قارچ بيشتر از 100 مترمربع نيست كه در هر مرحله، ظرفيت 9 تن كمپوست و 130 عدد خاك پوششي را دارد و از اين ميزان مواد اوليه 2 هزار و 500 كيلوگرم قارچ صدفي برداشت مي شود.
وي، آورده اوليه خود براي ايجاد اين كارگاه زودبازده را حدود 50 ميليون ريال اعلام كرد كه با حمايت هاي بسيج سازندگي ناحيه بستان آباد در قالب وام هاي خوداشتغالي دريافت كرده و توانسته طرح پرورش قارچ را توسعه دهد.
وي اظهار داشت: در اين كارگاه كوچك 8 نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم شاغل هستند و درآمدي براي خود حاصل كرده اند.
صباغي با اشاره به خدمات مشاوره اي كه به دوستان وعلاقه مندان پرورش قارچ ارايه مي دهد، گفت: من به 10 نفر از همكاران و دوستان خود در زمينه تجهيز كارگاهي مشاوره داده و در زمينه فروش محصول نيز كمك مي كنم.
وي وجود واسطه ها در بازار فروش محصول توليدي قارچ را از جمله مشكلات توليدكنندگان در اين حوزه دانست و ادامه داد: چون واسطه ها در بازار فروش محصول توليدي بسيار فراوان هستند، اين محصولات در بازار به قيمت ارزان تر از توليد كننده خريداري مي شود، اما به قيمت بالاتر به دست مصرف كننده مي رسد.
جوان كارآفرين بستان آبادي، تشكيل تعاوني براي كوتاه كردن دست واسطه گران را يكي از راهكارهاي مفيد و مناسب در اين زمينه دانست و افزود: اگر براي محصولات توليدي شركت هاي تعاوني تشكيل شود، محصولات توليدي يكجا خريداري مي شود كه در اين حالت بسياري از مشكلات مربوط به بازار واسطه گري، حل مي شود.
اين فعال اقتصاد مقاومتي ادامه داد: گرچه ما بيشتر محصولات توليدي را مستقيم به مغازه دارها مي رسانيم، اما بازار واسطه گري در اين شغل بيداد مي كند.
صباغي ابراز اميدواري كرد، مسئولان از كارآفرينان و به ويژه جواناني كه با هزار اميد و آرزو و براي درآمدزايي خود وارد عرصه مي شوند، در ايجاد كارگاه هاي كوچك و زود بازده و در راستاي عملياتي كردن اقتصاد مقاومتي و اشتغال روستايي حمايت كنند.
به گزارش ايرنا، بسيج سازندگي آذربايجان شرقي از ابتداي امسال تاكنون با ارايه تسهيلات كم بهره از 140 پروژه اقتصاد مقاومتي، از واحدهاي توليدي و طرح اشتغالزايي حمايت كرده است.
3038/518
تبريز-ايرنا- يكي از جوانان فعال بخش كشاورزي و كارآفرين عرصه اقتصاد مقاومتي در آذربايجان شرقي از 100 مترمربع سالن پرورش قارچ، 2.5 تن از اين محصول برداشت مي كند.