مراكز پزشكی سوپر نیستند كه صندوق فروشگاهی داشته باشند

تهران- ایرنا- رئیس شورای عالی نظام پزشكی گفت: مصوبه مجلس مبنی بر الزام نصب صندوق فروشگاهی در مراكز پزشكی با نصب كارتخوان فرق دارد. چنین مصوبه ای نادرست است زیرا كار طبابت با كار یك سوپرماركت فرق می كند و نظام پزشكی با این مصوبه مخالف است.

محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: طرحی كه در كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصویب و ارائه شده است، الزام به نصب صندوق فروشگاهی است نه كارتخوان. چون اكنون كارتخوان در اكثر مطب های پزشكان وجود دارد، اما در متن ذكر شده الزامی برای وجود و استفاده از صندوق فروشگاهی است یعنی صندوق اخذ پول به صورت مكانیزه باشد بعد هم ارائه فاكتور و رسید فراهم شود كه این دو با هم متفاوت است.
وی معتقد است: وظایف و اختیارات سازمان نظام پزشكی در قانون تشكیل این سازمان برشمرده شده و قانونگذار عملا اختیاری برای ایجاد الزامات و نیز امكان دستور و نظارت برای صاحبان حرف پزشكی و وابسته در این مقوله و در مطب‌ها قائل نشده است. حتی قوانین جاری كشور به ویژه ماده 274 اصلاحی قانون مالیات ‌های مستقیم در مقام اشاره به جرایم مالیاتی استفاده از دستگاه كارتخوان توسط مشمولان و مودیان را الزام و اجبار و خودداری از آن را بزه قلمداد نكرده است. بنابراین ابلاغ این امر به عنوان دستور یا تكلیف از طرف سازمان نظام پزشكی محل ایراد است.

* رفتار با جامعه پزشكی مانند سوپرماركت ها نباشد
وی تصریح كرد: اعتقاد داریم اساسا كار طبابت و خدمات پزشكی از نوع فروش نیست كه بخواهد ارزیابی آن از طریق صندوق فروشگاهی صورت گیرد، این سوء برداشت اشتباه است و این موضوع برای تمام مطب ها و تمام خدمات پزشكی مشكل ساز است چون مقوله پزشكی یك مقوله خدمتی و درمانی است و فروش نیست كه مانند سوپرماركت با آن رفتار شود و دچار مشكل و تنش در جامعه پزشكی خواهد شد.
ظفرقندی ادامه داد: در این موضوع دیدگاه سازمان نظام پزشكی این است كه تمركز این بحث و الزام آن برای جامعه پزشكی نشان از یك دیدگاه نامناسب و غیرمنطقی به صنف پزشكی است. بحث این است كه اگر الزامی در مجلس برای همه اقشار ایجاد شود یك موضوع است، اما اگر جامعه پزشكی را مدنظر داشته باشد یك دیدگاه ناصحیحی است و نظام پزشكی با این موضوع مخالف است.

* پرداخت مالیات پزشكان شفاف است
سرپرست سازمان نظام پزشكی در پاسخ به این سوال كه آیا این موضوع صحت دارد كه نصب كارتخوان در مطب ها برای جلوگیری از فرار مالیاتی است، اظهار داشت: اكثریت جامعه پزشكی در حوزه بیمارستانی و مطب ها مالیات را از تمام صنوف بهتر و شفاف تر پرداخت می كنند.
وی اضافه كرد: یكی از صنوفی كه به اعتراف سازمان امور مالیاتی كشور همیشه مالیات را به موقع پرداخت كرده اند، صنف پزشكان هستند. اینكه گفته می شود پزشكان مالیات خودشان را پرداخت نمی كنند، صحیح نیست.
ظفرقندی اظهار داشت: با توجه به اینكه دسترسی به حساب‌های بانكی مشمولان مالیاتی در رسیدگی بر درآمد و تعیین مالیات برای وزارت اقتصاد و دارایی وجود دارد، عدم استفاده از كارتخوان آن هم در شرایطی كه وجوه در گردش بسیاری از پزشكان و سایر اعضای سازمان در اقصی نقاط كشور بسیار كم است نمی‌تواند نشانه متقضی بر انتساب فرار مالیاتی به پزشكان باشد.
سرپرست سازمان نظام پزشكی ادامه داد: تاكنون هیچ‌گونه مطالعه یا بررسی آماری دقیق در خصوص تعداد موسسات پزشكی یا پزشكانی كه از دستگاه كارتخوان استفاده نمی‌كنند صورت نگرفته است. به نظر می‌رسد چنانچه این عده در اقلیت باشند محلی برای مناقشه در این خصوص نخواهد بود، به ویژه كه اشتغال همزمان در چند مطب یا مراكز پزشكی یا ارائه خدمات به صورت شیفتی در مراكز درمانی و سایر موارد نیز باید مورد توجه دقیق قرار گیرد.

* 5 درصد رشد تعرفه های پزشكی اما 20 درصد نرخ تورم
ظفرقندی ادامه داد: تعرفه حوزه پزشكی در دو سال گذشته فقط حدود 5 درصد رشد داشته است در حالی كه نرخ تورم طبق اعلام رسمی وزارت اقتصاد بیش از 20 درصد رشد دارد، دستمزدها و هزینه ها باید بسیار بالاتر باشد بنابراین در چنین شرایطی افزایش بی رویه مالیات می تواند بسیاری از مطب ها و دستگاه های خدمات رسان پزشكی و بیمارستانی را دچار مشكلات و ورشكستگی كند.
وی خاطرنشان كرد: اگر چه درآمدهای خدمات پزشكی اكثرا باید از طریق بیمه ها تامین شود، چه بیمه تامین اجتماعی چه بیمه سلامت، در صورتی كه پرداخت بیمه ها به بیمارستان ها و مطب ها مدت ها است به تعویق افتاده است. در مورد برخی بیمه ها پرداخت ها مربوط به سال 96 است.
رئیس شورای عالی نظام پزشكی گفت: درباره مالیات بحثی مطرح می شود كه مالیات حقوق و مطالباتی را كه هنوز دریافت نكرده اید پرداخت كنید، چون هنوز بسیاری از مراكز درمانی و بیمارستانی، مطالبات خود را از بیمه ها از سال 96 و حتی 97 دریافت نكرده اند، اما مالیات آن گرفته شده است.
به گفته وی، الزامی وجود دارد كه مالیات بایستی پرداخت شود؛ اینها نكاتی است كه ظلم مضاعفی به جامعه پزشكی وارد می كند وقتی اقتصاد سلامت آسیب ببیند، مطالبات بیمارستان ها پرداخت نشود كاهش كیفیت خدمات را مشاهده خواهیم كرد و به مردم و جامعه پزشكی آسیب وارد می شود.
اجتمام * 7268 * 3063