۲۹ دی ۱۳۹۷، ۱۹:۴۹
کد خبر: 83176683
T T
۰ نفر
بايد منابع حوزه سلامت را منطقي هزينه كنيم

تهران- ايرنا- سرپرست وزارت بهداشت گفت: اين تصور كه بنده از سازمان برنامه و بودجه آمده ام و قرار است منابع حوزه سلامت را كاهش دهم، نادرست است و با توجه به اشرافي كه بر حوزه اجتماعي دارم، قرار است منابع حوزه سلامت را منطقي هزينه كنيم و اگر مي توانيم منابع بيشتري هم دريافت كنيم.

به گزارش ايرنا از وزارت بهداشت، سعيد نمكي روز شنبه در اجلاس معاونان درمان دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور كه در مركز همايش هاي بين المللي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران برگزار شد، افزود: اگر دارويي در داخل كشور توليد مي شود، نبايد داروي خارجي را با 5 برابر قيمت داخلي وارد كنيم يا اگر توليد تجهيزات پزشكي داخلي در عرصه فعال است، آن تجهيزات را با واردات مشابه خارجي نابود نكنيم.

* دو دستاورد دولت يازدهم و دوازدهم
وي بيان كرد: دولت يازدهم و دوازدهم، دو دستاورد بزرگ داشت؛ يكي برجام كه توسط ترامپ پاره شد و ديگري طرح تحول نظام سلامت بود و نبايد اقدامي كنيم كه اين طرح متوقف شود. البته از دو طريق مي توان اين طرح را متوقف كرد؛ يا با آن در بيفتم يا اينكه به گونه نادرستي آن را اجرا كنيم.
سرپرست وزارت بهداشت ادامه داد: مصمم هستم كه طرح تحول نظام سلامت را با شدت بيشتري اجرا كنيم، چون اين طرح مربوط به وزير خاصي نيست؛ بلكه متعلق به دولت دكتر روحاني است، اما بايد بسته هاي اين طرح را به گونه اي بازنگري كنيم كه بسته هاي اصلي مانند كاهش پرداخت هزينه از جيب بيماران در هزينه هاي كمرشكن بستري، كمك به بيماران خاص و صعب العلاج و ماندگاري پزشكان در مناطق محروم را به شدت تقويت كرده و ضمن ساختارمند كردن اين طرح، براي آن جايگاه تعريف كنيم تا با تغيير و تحولات سياسي، تغيير نكند و از آسيب ها در امان باشد.

* مدعي العموم بيماران هستيم
نمكي اظهار داشت: براي خدمت به مردم آمده ايم و مدعي العموم بيماران هستيم، حتي بيماراني كه نمي دانند در حق آنها جفايي انجام شده و يا نشده است. مديران دانشگاه ها و معاونين درمان دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور مديون هستند كه در مورد رسيدگي به موارد كم خدمتي به مردم، كوتاهي كنند. آنچه بعد از كار و خستگي من را به اين ميدان پرچالش كشيد، هيچ انگيزه اي به جز خدمت به مردم نبود، بنابراين نبايد از حق بيماران بگذريد و درخصوص اجحاف به بيماران، كوتاه نياييد.
سرپرست وزارت بهداشت افزود: نظارت ها در حوزه درمان را تقويت و به صورت سرزده از مراكز درماني بازديد كنيد و ببينيد كه با مردم چه رفتاري مي شود. البته اكثريت پرسنل ما خدمت صادقانه به مردم دارند، اما اگر مواردي از تخلف ديديد، كوتاه نياييد و قاطعانه برخورد كنيد و از حق مردم كوتاه نياييد، چون حق الناس را نمي توان جبران كرد و حتما در اين دنيا پاسخ اعمال خير و شر را مي بينيم.
نمكي با اشاره به ضرورت تقويت نظارت ها بر بخش خصوصي، گفت: نسبت به همكاران ما در جامعه پزشكي كم لطفي هاي زيادي شده و همكاران پاك دست بسياري داريم و جنگ تحميلي را اين همكاران ما اداره كردند. با اين وجود بسيار نسبت به جامعه پزشكي جفا مي شود و عزيزاني سال ها است كه عمر و آسايش خودشان و خانواده شان را نصيب مردم كرده اند.
وي افزود: اين افراد نبايد بدنامي عده اي خاص را بكشند كه بيشتر از حق شان مي خواهند. البته ضمن نظارت مستمر، نبايد مسائل خانواده را به بيرون ببريم. از انجمن هاي علمي و سازمان نظام پزشكي بايد نمايندگاني معرفي شوند كه با كمك آنها، مشكلات اين حوزه برطرف شود. پزشكان خوش نام بيشتر از همه تاوان حيثيتي خطاكاران را مي پردازند و اگر علف هرزي بر دامن اين بيابان و گلزار پاكيزه است، بايد آن را دور بياندازيم. البته نبايد جامعه پزشكي را بدنام كنيم.
وي بيان كرد: نبايد قداست لباس سپيد پزشكي را خودمان خراب كنيم. اعتقاد دارم كه دانشجوي پزشكي روز اولي كه لباس سپيد پزشكي را مي پوشد بايد به آن به چشم لباس احرام نگاه كند تا مانند پروانه به دور بيمارش بچرخد. البته اگر انحرافي پيش آمده بخشي از آن مربوط به مديريت ما از جمله در حوزه تعرفه است. بنابراين از حق مردم نگذريد و نظارت ها را با همكاري تيم هايي از انجمن هاي علمي و سازمان نظام پزشكي تقويت كنيد و براي اين نظارت ها، پروتكل تعريف كنيد كه از سليقه پردازي در امان باشد.

* استفاده از ظرفيت بخش خصوصي در حوزه سلامت
سرپرست وزارت بهداشت با بيان اينكه بايد از بخش خصوصي در حوزه سلامت كمك بيشتري بگيريم، گفت: متاسفانه در سال هاي گذشته ظرفيت بخش خصوصي را ناديده گرفته ايم. دولت نبايد زيرساخت هايي كه بخش خصوصي، داوطلب ايجاد آن است را گسترش دهد و بايد درمان سرپايي را بر درمان بستري ترجيح دهيم، زيرا با هزينه ساخت 4 تخت بيمارستاني مي توان يك كلينيك تخصصي ايجاد كرد.
نمكي افزود: در توسعه بايد درمان سرپايي اولويت وزارت بهداشت و درمان و بستري، اولويت بخش خصوصي باشد. البته ممكن است بگوييد كه بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در مناطق محروم تمايل ندارد كه فكرهايي براي آن كرده ايم و با شيوه اي كه بيمارستان قلب شهيد رجايي را به بخش خصوصي مي دهيم، نمي توانيم بيمارستان سراوان را به بخش خصوصي واگذار كنيم، بلكه بايد براي آنها انگيزه و تسهيلات در نظر بگيريم و از آنها خريد تضميني كنيم و اگر ضريب اشغال آن از ميزان مشخصي كمتر است، بايد خريد را تضمين كنيم و حتي تا 3 سال براي اين مركز پزشك طرحي اعزام كنيم، چون براي دولت مقرون به صرفه است. بنابراين در مناطق محروم كشور نيز امكان استفاده از ظرفيت هاي بخش خصوصي وجود دارد.

* همراهي حوزه بهداشت و درمان
وي اظهار داشت: همراهي تنگاتنگ حوزه بهداشت و درمان از موضوعات مهم و مورد توجه است. بنابراين نمي خواهيم همكارانمان در وزارت بهداشت به شكل جزيره اي كار كنند. چون بدون ارتباط تنگاتنگ بين حوزه هاي مختلف نمي توان مشكلات نظام سلامت را برطرف كرد و بهداشت و درمان بايد در كنار همديگر براي حل مشكلات برنامه ريزي كنند.

* راهي به جز اجراي نظام ارجاع و پزشكي خانواده نداريم
سرپرست وزارت بهداشت گفت: از برنامه هاي پنجم و ششم توسعه، تكاليف قانوني بر جاي مانده اي داريم. دليل تاكيد من بر استفاده از اصطلاح پزشكي خانواده اين است كه اين يك كار تيمي است و نبايد به نظام ارائه خدمت، به شكل پزشك محور نگاه كنيم و امروز روزي است كه بايد جامعه پزشكي با وفاق ملي در كنار همديگر كار كنند. پزشكي خانواده، سيستم ارجاع، راهنماهاي باليني، پرونده الكترونيك سلامت، تغيير نظام پرداخت از في فور سرويس به DRG از جمله تكاليف قانوني هستند كه بر جاي مانده اند و بايد تلاش بيشتري براي اجراي آنها داشته باشيم.
نمكي بيان كرد: بازديدهاي زيادي از سامانه هاي سيب و ناب داشتم و هفته گذشته در جلسه اي 5.5 ساعته، اجراي نظام ارجاع در استان گلستان را بررسي كرديم و مصمم هستم كه حتما نظام ارجاع و پزشكي خانواده را در كشور اجرايي كنم چون در نظام سلامت و منطقي كردن هزينه ها، راهي به جز گذر از اين معبر نداريم. در هيچ نقطه اي از دنيا با هر درآمدي حتي با درآمد سرانه 50 تا 60 هزار دلار نيز هر فردي نمي تواند براي دريافت خدمات به هر كجا كه دوست داشت، مراجعه كند. بايد در مسير معقول و منطقي حركت كنيم چون در غير اين صورت، اگر همه پول هاي دنيا را در حوزه درمان هزينه كنيم، پاسخگو نيست.
اجتمام*9482*1193
۰ نفر