۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83181193
T T
۰ نفر

اهداف آمريكا از تغيير راهبرد در افغانستان

۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83181193
اهداف آمريكا از تغيير راهبرد در افغانستان

تهران - ايرنا - به دنبال تغيير راهبرد آمريكا در افغانستان و تصميم براي خروج نيروهاي نظامي اش از اين كشور ناظران بر اين باورند كه اين تغيير موضع نه به نفع دولت و نه طالبان بلكه تامين منافع واشنگتن است.

به گزارش ايرنا، مايك پمپئو وزير خارجه آمريكا در روز گذشته سه شنبه مدعي شد، سياست خارجه آمريكا هيچ تغييري در آينده نخواهد داشت، اما ما در حال حاضر تصميم گرفته‌ايم تا با كاهش نيروهاي نظامي خود از يك كشور و افزايش نيروهاي نظامي در كشور ديگر تغيير راهبردي جديدي در منطقه را تجربه كنيم.
وزير خارجه امريكا در مصاحبه با شبكه تلويزيوني آمريكايي 'سينكلر' با اشاره به گزارش‌ها درباره كاهش نظاميان آمريكايي در افغانستان و خروج اين نيروها از سوريه گفت: هيچ تغييري در سياست خارجه آمريكا رخ نداده و آمريكا همچنان براي مبارزه با تروريسم خواستار آن است تا با حمايت جامعه جهاني حضور در اين مبارزه را ادامه دهد.
پيش از اين نيز زلماي خليل زاد نماينده ويژه آمريكا در امور صلح افغانستان در توئيتي نوشت: بسياري از اين نگران هستند كه واشنگتن تمايل دارد جنگ و گفت‌وگو با طالبان را به‌طور هم‌زمان انجام دهد. البته پيشبرد گفت‌وگوهاي صلح با طالبان به معني توقف درگيري‌ها با اين گروه نيست و امريكا هر وقت نياز باشد با طالبان مي‌جنگد.
اما در اين ميان با توجه به ادعاي آمريكا براي تغيير استراتژي خود در افغانستان و پيگيري مذاكرات صلح ميان زلماي خليل زاد و نمايندگان طالبان در كشور قطر، عبدالله عبدالله رئيس اجرايي دولت وحدت ملي در سخناني در مجمع جهاني اقتصاد (داووس) سوئيس گفت، طالبان به دنبال برقراري امارت اسلامي پيشين خود بعد از به قدرت رسيدن در افغانستان است.
رئيس اجرايي افغانستان گفت، بزرگ‌ترين مانع در برابر صلح، انكار طالبان از گفت‌وگو با حكومت است.
به گفته عبدالله عبدالله، مانع اصلي اين است كه طالبان چندين بار مذاكرات مستقيم با حكومت افغانستان را رد كرده است و آنان بيشتر بر ادامه مذاكرات با آمريكايي‌ها با محوريت خروج نيروهاي خارجي تأكيد دارند در حالي كه ما مي‌گوييم بايد در مورد خروج نيروهاي آمريكايي و ناتو و شيوه حكومت داري گفت‌وگو نماييم.
پيش از اين نيز دولت افغانستان بارها تأكيد كرده بود كه آمريكا نمي‌تواند در مذاكرات صلح با طالبان از افغانستان نمايندگي كند.
اما طالبان از هرگونه مذاكره با دولت افغانستان خودداري مي‌كند زيرا از نظر اين گروه دولت كابل توان تصميم گيري درباره خروج نيروهاي خارجي از اين كشور را ندارد.
كارشناسان معتقدند يكي از دليل ناكامي مذاكرات امريكا با طالبان خودداري اين كشور براي گفت‌وگو درباره خروج نظاميان خارجي از افغانستان است كه همواره به‌عنوان پيش‌شرط‌هاي اصلي طالبان براي پيوستن به روند صلح مطرح بوده است.
طالبان اخيراً نيز با اشاره به اصرار برخي از كشورها به لزوم آغاز مذاكرات بين‌الافغاني تأكيد كرد كه اعمال فشارهاي مستقيم و غيرمستقيم از طريق برخي از كشورها توسط آمريكا به روند مذاكرات صلح آسيب مي‌زند.
اين گروه هشدار داده است كه در صورت ادامه اين وضعيت طالبان روند مذاكرات صلح با آمريكا را متوقف خواهد كرد.
آساق**9473**1663**
۰ نفر