به گزارش ايرنا، سيدهادي احمدي روئيني در حاشيه نشست تخصصي مديريت بحران در بافت هاي تاريخي استان گيلان در لاهيجان اظهار داشت: براي تمام محدوده هاي بافت تاريخي در كشور تعريف قانوني شده و توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ابلاغ شده است و هر گونه اقدامي در اين محدوده ها بايد بر اساس ضوابط ابلاغ شده باشد و هر گونه اقدامي بدون استعلام از سازمان ميراث فرهنگي تخلف از قانون شهرداري ها و قانون ميراث فرهنگي محسوب مي شود.
وي افزود : تاكنون محدوده بافت با ارزش 168 شهر تعيين و از طريق شوراي عالي معماري و شهرسازي ابلاغ شده است و شهرداري ها موظف به اجراي آن مي باشند.
وي خاطرنشان كرد: در اين طرح يك سري بافت هاي فرسوده ثبت ملي و تعيين محدوده شدند تا تحت عنوان بافت فرسوده از تخريب آن جلوگيري شود كه اين طرح از سال 1388شروع و همچنان ادامه دارد.
وي يادآورشد: برخي فكر مي كنند بافت تاريخي چيز بي خودي بوده، فرسوده و كهنه هستند و بحران و مشكل اجتماعي دارند كه بايد خراب شوند و به همين دليل اقدام به ساخت و ساز جديد و آپارتمان سازي در اين محدوده مي كنند كه بايد بدانند سازمان ميراث فرهنگي با اين نوع كار مخالف است و اين بافت هاي تاريخي ميراث و معماري ايران به شمار مي روند كه بايد حفظ شوند و نبايد معماري شبيه به غرب و يا معماري دوبي جايگزين اين بنا ها شود.
وي اظهارداشت: لاهيجان نيز يكي از168 شهر كشور و شش شهر گيلان است كه تعيين محدوده شده و ابلاغ شده است و در حال تعيين ضابطه اساسي براي آن هستيم كه علاوه بر لاهيجان محدوده شهرهاي لنگرود، انزلي و رشت هم اعلام شده است و ساخت و سازها بايد براساس اين ضابطه در آنها اجرا شود.
شهر لاهيجان حدود يكصد هزار نفر جمعيت دارد كه يك هزار و 600هكتار از سطح اين شهر مشمول طرح بازآفريني بافت تاريخي مي شود.
نشست تخصصي مديريت بحران در بافت هاي تاريخي استان گيلان روز پنجشنبه با حضور جمعي از مسوولان و كارشناسان بافت هاي تاريخي كشور و گيلان در سالن اجتماعات شهرداري لاهيجان برگزار شد.
6029 /6030
لاهيجان-ايرنا- مديركل حفظ و احياء بناها، بافت ها و محوطه هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي كشور گفت: هر اقدامي بدون استعلام از سازمان ميراث فرهنگي در محدوده بافت تاريخي شهرها تخلف قانوني است و با عوامل آن برخورد مي شود.