به گزارش ايرنا مسعود رهبري رئيس اين جشنواره و مدير هنري سازمان منطقه آزاد كيش، شنبه در نشستي با اصحاب رسانه، ضمن اعلام اين خبر با اشاره به ظرفيتهاي فرهنگي جزيره كيش گفت: در حوزه موسيقي، تاكنون گرايش به برگزاري كنسرت در حوزه پاپ بوده اما رويكرد فعلي در اين حوزه، برگزاري جشنواره ها در حوزه موسيقي سنتي است.
دبير جشنواره موسيقي كيش هم در اين نشست خبري گفت: بخش اصلي و رقابتي جشنواره موسيقي كيش، گروه نوازي موسيقي سنتي و كلاسيك ايراني است و در راستا «توصيف جزيره كيش»، «خليج فارس»، «پيام صلح و مهرباني» و «ترانه ها و اواهاي لالايي ايران زمين» چهار موضوع بخش ويژه جشنواره است كه در قالب موسيقي ايراني و اركسترال ارائه خواهد شد.
حميد هادي درباره جزئيات برگزاري اين رويداد هنري گفت: از زمان فراخوان (شهريور ماه گذشته ) تاكنون 217 اثر به مرحله داوري اين جشنواره رسيده كه 87 اثر آن مربوط به گروه نوازي و 130 اثر ديگر هم مربوط به بخش هاي ويژه اين جشنواره است.
وي در خصوص هيئت داوران اين جشنواره هم گفت: داريوش پيرنياكان عضو شوراي سياستگذاري جشنواره، حميدرضا نوربخش مديرعامل خانه موسيقي ايران، بهداد بابايي، اردشير كامكار، محمد حق گو، سيد حميد رضا حسيني مدير موسيقي توليدات مراكز استانهاي صدا و سيما، نويد دهقان و سيامك جهانگيري اعضاي هيئت داوران نخستين دوره جشنواره موسيقي كيش هستند.
دبير جشنواره موسيقي كيش تاريخ برگزاري اين جشنواره را ايام دهه فجر عنوان كرد و افزود: شرط ارسال آثار به هر يك از بخشهاي جشنواره اصالت اين آثار بود و اين بدان معنا است كه كارها نبايد آلبوم شده باشد و همگي توليد سال جاري باشد.
حميد هادي با اشاره به اينكه از جزيره كيش هم 8 اثر به جشنواره واصل شده افزود: سعي ما بر اين بود كه جشنواره كيش به حوزهاي بپردازد كه در ساير جشنوارهها كمتر ديده ميشود.
در بخشي از اين نشست مدير هنري منطقه آزاد كيش گفت: با توجه به ظرفيت ها و قابليت هاي بسيار اين جزيره در عرصه هنر، هم از نظر موقعيت استراتژيك و جغرافيايي و هم از نظر بسترهاي حقوقي و قانوني كه براي مناطق آزاد پيش بيني شده است و استقبال خوب گردشگران و هنرمندان از اين منطقه، مي توان رويدادهاي بزرگي را در كيش برنامه ريزي و اجرا كرد.
وي در پاسخ به سوالي در مورد اسپانسر اين جشنواره توضيح داد: مناطق آزاد بودجه هايي براي كارهاي فرهنگي دارند كه براي جشنواره موسيقي كيش هم از همين محل رديف بودجه اي در نظر گرفته شده است، اين رديف بودجه بدون در نظر گرفتن حضور اسپانسر است اما اگر در حين اجرا اسپانسري تمايل به حضور داشته باشد مي توانيم بخش هايي را اضافه كنيم و كيفيت تبليغي جشنواره را بالاتر ببريم.
حميد هادي دبير جشنواره موسيقي كيش بخش ديگر اين نشست ضمن اعلام اين خبر كه خانه هنرمندان كيش در شرف تاسيس است، اظهار داشت: موسيقي زبان مشتركي براي درك مفاهيم است و همه بر اين باوريم تاريخ يك كشور را در آواز و نغمه هاي دلنشين آن ميتوان يافت.
وي با اشاره به ظرفيت هاي مناسب جزيره كيش براي توسعه فرهنگ و هنر معاصر افزود: مسئولان با طرح ايده شهر خلاق به دنبال تشكيل يك پايلوت فرهنگ و هنر در كشور هستند كه در اين زمينه جزيره مرجاني كيش قابليتهاي فراواني دارد.
وي افزود: نخستين جشنواره موسيقي كيش به منظور گسترش ترويج فرهنگ و هنر ناب ايران زمين و براي كشف استعدادهاي هنري جوانان برگزار مي شود. در واقع اهداف اين جشنواره عبارتند از حفظ و پاسداشت ميراث فرهنگي در زمينه موسيقي ايراني، ارتقاي سطح كيفي موسيقي معنوي، ابلاغ پيام صلح مردم ايران، ترغيب نسل جوان جامعه به سمت هنر فاخر و متعهد و به كارگيري هنر در عرصه هاي فرهنگ و زندگي اجتماعي است.
هادي افزود: از يكسال پيش كارگروهي ويژه و با هدف دوري جستن از جشنواره هاي موازي جاري در كشور شكل گرفت بر همين اساس، محور اصلي جشنواره بر گروه نوازي موسيقي كلاسيك ايراني استوار است.
وي افزود: در بخش گروه نوازي سه برگزيده در رتبه هاي اول تا سوم خواهيم داشت كه ضمن دريافت لوح جشنواره جوايز نقدي دريافت خواهند كرد. در بخش آهنگ سازي هم كه ما آثار را بصورت ماكت دريافت مي كنيم در هر موضوع سه رتبه اول تا سوم خواهيم داشت كه در همه بخش ها جوائز نقدي و لوح تقدير به رتبه هاي برتر اهدا خواهد شد.
همچنين 'هومان اسعدي' عضو ديگر شوراي سياستگذاري اين جشنواره گفت: حدود هفتاد جشنواره در ايران در حال برگزاري است كه برخي از اين جشنواره ها كارهاي موازي انجام مي دهند، به نظرم بسياري از اين جشنواره ها بايد با هم ادغام شود.
1339
كيش - ايرنا - اولين جشنواره موسيقي سنتي و 'گروه نوازي' با هدف حفظ و پاسداشت ميراث فرهنگي، ارتقاء ارزشهاي معنوي، كشف استعدادهاي موسيقي و ابلاغ پيام صلح و مهرورزي ايرانيان در جزيره مرجاني كيش برگزار مي شود.