۸ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۰۸
کد خبر: 83186924
T T
۰ نفر
علت انتخاب يزد براي شهر پايدار نيروي انساني است

يزد - ايرنا - استاندار يزد گفت: مهمترين ويژگي كه سبب شد، تا مركز استان به عنوان شهر جهاني و نيز شهر پايدار انتخاب و معرفي شود، نيروي انساني است، اين موضوع از ديرباز به عنوان سرمايه اجتماعي در خدمت استان و كشور بود.

به گزارش ايرنا محمدعلي طالبي روز دوشنبه در آيين آغاز به كار نوزدهمين نشست بنياد جهاني انرژي و اجلاس بين‌المللي شهرهاي پايدار جهان در يزد افزود: اين سرمايه اجتماعي توانست با مؤلفه‌هاي متعدد در بخش‌هاي معماري، شهرسازي و علم و فناوري تلاش كند و تا به امروز هم تداوم پيداكرده است.
به گفته وي آمارها و بررسي‌هاي حاكي است، سرمايه‌ اجتماعي يزد يكي از بهترين دستاوردها در عرصه ملي و تأثير آن علاوه بر حوزه اقتصادي در مقوله امنيت اجتماعي نيز ‌مشهود است.
طالبي تصريح كرد: يزد از ديرباز يكي از امن‌ترين شهرهاي ايران بود كه تا به امروز هم يكي از بهترين مؤلفه‌هاي امنيتي كشور را به خود اختصاص داده است
وي ادامه داد: اين شهر مي‌تواند بهترين پايتخت براي شهرهاي پايدار جهان و الگوي مناسبي در ارسال پيام صلح و دوستي براي جهانيان باشد.
وي اظهار داشت: ثبت يزد به عنوان ميراث ماندگار در فهرست سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد( يونسكو) اتفاق بسياري خوبي بود و به‌نوعي جايگاه را در مؤلفه‌هاي مشخص يك شهر پايدار به جهانيان معرفي كرد.

** هنر معماران يزدي در ساختمان‌هاي پايدار
همچنين رئيس شوراي اسلامي شهر يزد گفت: اين شهر سال گذشته از سوي يونسكو به عنوان شهر جهاني معرفي و از سوي بنياد جهاني انرژي به عنوان شهر پايدار انتخاب شد.
وي افزود: معماران يزدي با مهارت و دانش محلي خود خاك را تبديل به ساختمان‌هاي زيبا و پايدار كردند كه در جهان بي‌نظير است.
غلامعلي سفيد افزود: ساختمان‌ها با توجه به گرما و سرما به‌گونه‌اي ساخته شد كه بدون استفاده از هيچ ابزاري قابليت استفاده دارد كه مي‌توان در اين ارتباط به بادگيرها اشاره كرد.
استاندار سابق يزد افتتاح نخستين دفتر منطقه‌اي گروه ملي يونسكو در يزد را از ديگر افتخارات استان دانست و اظهار داشت: براي دومين بار هم‌نشست ملي خشت خام ماه جاري در اين شهر برگزار مي‌شود.
اين فعال سياسي اصلاح‌طلب همچنين از برگزاري كارگاه بين‌المللي خشت و خام سال آينده در يزد خبر داد و افزود: بافت تاريخي يزد در نوع خود بي‌نظير است.
رئيس شوراي شهر مركز استان ادامه داد: پس‌ازاينكه يزد به عنوان شهر پايدار جهان معرفي شد، اقداماتي خوبي در اين شهر در دست اقدام و يا انجام‌شده است.
سفيد، تشويق براي ساخت ساختمان‌هاي سبز، الزام به ساخت ‌و سازها، تنها با گل و خشت و ترويج آن، ايجاد تشكل‌هاي غيردولتي به‌منظور حمايت از پايداري شهري، تلاش براي استفاده بهينه از بازيافت شهري و استفاده از پساب براي فضاي سبز را از جمله اين اقدامات نام برد.
وي خاطرنشان كرد: استفاده از ماشين برقي براي بخش‌هايي از شهر، آموزش شهروندان ، استفاده از انرژي خورشيدي و توسعه فضاي سبز كم آبخواه از جمله اقدامات اساسي است كه در دستور كار شهرداري و شوراي شهر يزد قرار دارد.

** يزد داراي بيشترين پتانسيل‌هاي پايداري در جهان
رئيس مركز خلاقيت و فناوري نوين شهرداري يزد هم با اشاره به ثبت جهاني اين شهر از سوي يونسكو اظهار داشت: يزد داراي بيشترين پتانسيل‌هاي پايداري در جهان است .
جعفر امين مقدم اظهار داشت: امروز دنيا با جدي‌ترين مشكلات زيست‌محيطي و پايداري روبروست اما يزد با توجه نوع معماري آن هيچ‌گاه براي محيط‌زيست مشكل ايجاد نكرده است.
دبير كل نوزدهمين نشست بنياد جهاني انرژي و اجلاس بين ‌المللي شهرهاي پايدار جهان تصريح كرد: در اين شهر براي ساخت‌وسازها هرگز درختان را قطع نكردند بلكه از خشت و گل و خاك استفاده كردند كه دوباره به طبيعت بازمي‌گردد.
امين مقدم با بيان اينكه يزد مهد تعامل انساني است، گفت: در اين شهر اقوام و پيروان اديان مختلف( اسلام، زرتشتي و يهودي) قرن ها در كنار يكديگر با مسالمت زندگي كردند و درواقع پايداري اجتماعي را تجربه مي‌كنند.
وي ادامه داد: مردمان اين منطقه طراح قنات و بادگيرها هستند و ما وارث هنر گذشتگان خود هستيم و از آثار تاريخي خود حفاظت مي كنيم.
18 تيرماه 1396، 200 هكتار از 750 هكتار مساحت بافت تاريخي شهر يزد به همت سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد ( يونسكو) ثبت جهاني شد.
نوزدهمين نشست بنياد جهاني انرژي و اجلاس بين‌المللي شهرهاي پايدار جهان امروز با حضور 70 مهمان خارجي از 25 كشور از جمله اتريش، اسلواكي، آلمان ، فنلاند، نروژ ،بريتانيا، اسپانيا، دانمارك، سوئد، جمهوري چك ، نپال ، استراليا ، سنگاپور، هندوستان ، افغانستان ، ميانمار ، نيجريه ، روماني ، بنگلادش ، اوگاندا و غنا در يزد در يزد آغاز شد .
همچنين در نشست يادشده شهرداران و اعضاي شوراي شهر كلان‌شهرهاي ايران، تعدادي از استادان و دانشجويان هم حضور دارند.
در اين نشست 2 روزه در زمينهٔ پايداري اين شهر، اهداف برنامه‌هاي سازمان ملل متحد و شغل‌هاي پايدار بحث و تبادل‌نظر مي‌شود.
در نشست مورد اشاره شهر يزد به‌عنوان نخستين پايتخت شهرهاي پايدار جهان معرفي مي‌شود.
يزد در هجدهمين اجلاس بنياد جهاني انرژي ، جايزه ويژه شهر پايدار را دريافت كرد و بعدازآن دبيرخانه دائمي شهر پايدار در مركز خلاقيت و فناوري نوين شهرداري يزد تشكيل شد.
اين همايش با همكاري شوراي شهر، شهرداري و مركز خلاقيت و فناوري نوين شهرداري يزد برگزار مي‌شود.
2088/ 2047/