به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از رسانه هاي آسيايي، اين بيماري ابتدا در جاكاتار پايتخت اندونزي خود را نشان داد اما اكنون مسئولان وزارت امور بهداشت اين كشور از گسترش تب دنگي در سراسر اين كشور خبر دادند.
براساس اين گزارش، به رغم اينكه هنوز يك ماه از شروع سال جديد ميلادي نگذشته ، اما آمار قربانيان بيماري دنگي در اندونزي به 100 نفر رسيده است.
طبق گزارش وزارت بهداشت اندونزي بيش از 9 هزار و 600 نفر در 372 شهر اندونزي در چهار منطقه از اين كشور در اين مدت با گزش پشه دنگي به اين بيماري مبتلا شدند.
براين اساس، درشهر جاكارتا پايتخت اندونزي با جمعيت 10 ميليون نفري نيز در يكماه اخير 613 مورد گزش پشه دنگي گزارش شده كه آمار مرگ و مير در آن نبوده است.
وزارت بهداشت اندونزي اعلام كرد كه تعداد مبتلايان دراين مدت در جاكارتا اندونزي بيش از چهار برابر مبتلايان درمدت مشابه سال گذشته(ژانويه 2018 با 198 مورد) بوده است.
درپي اين موضوع، وزارت بهداشت اندونزي شرايط هشدار را براي مقابله با اين بيماري دراين كشور اعلام كرد بدين معني كه اگر اقدامات پيشگيرانه سريع صورت نگيرد، احتمالا آمار قربانيان افزايش خواهد يافت .
براساس اين گزارش، افزايش باران ها موسمي و رطوبت هوا شرايط مستعدي براي شيوع اين بيماري بوده است.
شيوع بيماري دنگي در جاكارتا پايتخت اندونز در سال 2017 ميلادي 3 هزار و 300 قرباني برجاي گذاشت و 3 هزار نفر ديگر نيز به دليل ابتلا به اين بيماري در دو سال بعد از آن جان خود را ازدست دادند.
گزارش هاي بين المللي حاكي است جنوب شرق آسيا با حدود نيم ميليون نفر مبتلايان به بيماري خطرناك تب دنگي، بالاترين آمار شيوع اين بيماري را درجهان به خود اختصاص داده كه اين امر به عنوان يكي ازمهمترين چالش هاي توسعه اقتصادي منطقه محسوب مي شود.
سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد كه جنوب شرق آسيا شامل مالزي، اندونزي، تايلند، سنگاپور، كامبوج، لائوس، ميانمار، برونئي، ويتنام و فيليپين در سال 2017 ميلادي شاهد ابتلاي 425 هزار نفر به تب مرموز دنگي بوده كه اين رقم در سال جاري احتمالا افزايش يافته است.
اين معضل به گونه اي در كشورهاي جنوب شرق آسيا با جمعيتي افزون بر 650 ميليون نفر حاد است كه مسئولان بهداشتي كشورهاي عضو اتحاديه جنوب شرق آسيا'آسه آن' از 8 سال پيش تاكنون با نامگذاري يك روز در سال به نام 'روز دنگي' هرساله، با شركت در يك اجلاس منطقه اي تجارب و تلاش هاي موفق خود را براي مقابله و جلوگيري از گسترش اين بيماري در منطقه به اشتراك مي گذارند.
آب و هواي گرمسيري و پوشش جنگلي گسترده در جنوب شرق آسيا شرايط جغرافيايي مساعدي را براي رشد و نمو پشه دنگي به عنوان ناقل اصلي اين بيماري فراهم ساخته است.
تب دنگي يا استخوان شكن يك بيماري ويروسي است كه توسط پشه هايي موسوم به آئدس منتقل مي شود و موجب علائمي همچون تب ، سردرد، خارش و درد شديد عضلات و مفاصل مي شود. در موارد جدي نيز خونريزي داخلي، آسيب اندام و مرگ اتفاق مي افتد.
بيشترين ميزان ابتلا به تب دنگي در ميان كشورهاي عضو آسه آن از اندونزي و تايلند گزارش شده است و تنها راه پيشگيري از اين بيماري سمپاشي هاي مكرر اعلام شده است.
شبد**آساق**1599
كوالالامپور- ايرنا- وزارت بهداشت اندونزي با اعلام اينكه از ابتداي سال جاري ميلادي تاكنون به علت گسترش بيماري خطرناك تب دنگي 100 نفر دراستان هاي مختلف اين كشورجان خود را ازدست داده اند در مورد همه گيري اين بيماري در اين كشور به ويژه جاكارتا پايتخت آن هشدار داد.