عليرضا طاقه باف روز دوشنبه در حاشيه بازديد از چند واحد صنايع تبديلي ابركوه در گفت و گو با ايرنا افزود: تعداد واحدهاي صنايع تبديلي بهرهبرداري شده تا قبل از سال 1392، 147 مورد بود كه هم اكنون اين تعداد به 301 واحد رسيد .
وي گفت: با بهرهبرداري از طرحهاي صنايع تبديلي كشاورزي زمينه جذب ماده خام كشاورزي از 443 هزار تن به يكميليون تن افزايش يافت .
اين مسئول رشد چشمگير سرمايهگذاري، ايجاد اشتغال جديد ، افزايش ظرفيت توليد با برنامهريزي و اولويتبندي سرمايهگذاري در بخش صنايع كشاورزي و پرداخت وام توسط دولت تدبير و اميد را از جمله عوامل اين موفقيت ها دانست.
طاقه باف يادآور شد: فرآوردههاي كنجدي، محصول لبني بهويژه دوغ و پودر آبپنير، غذاهاي آماده و نيمه آماده شامل فلفل ، سالاد اولويه، كنسرو گوشت مرغ و ماهي، خشكبار، ميوه و صيفي بستهبندي شده به كشورهاي حوزه خليجفارس صادر ميشود.
طاقه باف افزود: يزد در حوزه صنايع لبني، كشتارگاه صنعتي دام و طيور ، پايانههاي فرآوري پسته، توليد فراورده گوشتي و غذاهاي آماده و نيمه آماده، محصول كنجدي، بستهبندي ميوه و محصول گلخانهاي، خوراك دام و طيور و آبزيان، صنايع فراوري و بستهبندي و انواع سردخانه فعاليتهاي گستردهاي دارد.
اين مسئول تأكيد كرد: هم اكنون يك واحد فراوري مواد لبني در ابركوه كه بزرگترين واحد فراوري استان است با 45 درصد پيشرفت كار و با 180 ميليارد ريال سرمايهگذاري توسط بخش خصوصي در دست ساخت است .
طاقه باف ادامه داد : در اين واحد پس از بهرهبرداري روزانه 200 تن شير به انواع مواد لبني بهويژه شير خشك ، پودر آبپنير ، پنير يو اف فرادوري تبديل و زمينه اشتغال 200 نفر را فراهم خواهد كرد.
اين كارشناس ارشد صنايع تبديلي و غذايي جهاد كشاورزي يزد در ادامه با بيان اينكه سياست اين سازمان جلوگيري از خروج شير خام از استان در گلوگاه يزد- فارس است ، يادآور شد : هم اكنون 28 واحد توليد انواع محصول و مشتقات لبني با ظرفيت 212 هزار و 658 تن در استان فعال است و زمينه اشتغال حدود هزار نفر را بهطور مستقيم فراهم كرده است.
مدير صنايع تبديلي و غذايي جهاد كشاورزي يزد تأكيد كرد: از ابتداي سال 1397 تاكنون 25 پروانه صنايع تبديلي بخش كشاورزي با ظرفيت 60 هزار تن در استان صادرشده است.
وي يادآور شد: صنايع تبديلي و تكميلي، نقش مؤثري در اقتصاد كشاورزي دارد و ميتواند تأثير فراواني در كمك به توسعه پايدار اين بخش و امنيت غذايي، ايجاد اشتغال مولد و پايدار در مناطق روستايي استان داشته باشد.
اين مسئول ادامه داد: از ابتداي سال 1397 تاكنون 25 واحد توليد صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي در استان با سرمايهگذاري 1150 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد و زمينه اشتغال 563 نفر فراهم شده است.
مدير صنايع تبديلي و غذايي سازمان جهاد كشاورزي يزد اضافه كرد: 9 پروژه شاخص صنايع كشاورزي هم به مناسبت چهلمين سال پيروزي انقلاب اسلامي در استان افتتاح خواهد شد .
طاقه باف خاطرنشان كرد: در اجراي اين طرحها 814 ميليارد ريال سرمايهگذاري شد كه با بهره برداري از آنها زمينه اشتغال 328 نفر فراهم ميشود.
اراضي قابل كشاورزي استان يزد 170 هزار هكتار است كه به علت كمبود آب و تداوم 2دهه پديده خشكسالي 116 هزار هكتار آن به كشت محصولات كشاورزي اختصاص دارد.
7540/ 2047/
مدير صنايع تبديلي و غذايي:
واحدهاي صنايع تبديلي كشاورزي يزد به 2 برابر افزايش يافت
۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۲۱
کد خبر:
83188416
يزد - ايرنا - مدير صنايع تبديلي و غذايي جهاد كشاورزي يزد گفت: بهره برداري از واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي استان از سال 1392 تاكنون 2 برابر افزايش يافت و با ايجاد واحدهاي جديد فرصت هاي شغلي از 2 هزار و 225 مورد به چهار هزار و 951 شغل رسيد .