۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۵۳
کد خبر: 83194761
T T
۰ نفر

استان مركزی نگین گرانبهایی از معادن كشور را دارد

۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۵۳
کد خبر: 83194761
استان مركزی نگین گرانبهایی از معادن كشور را دارد

اراك - ایرنا - استاندار مركزی گفت: این استان نگین گرانبهایی از ذخایر معدنی متنوع فلزی، غیرفلزی و كانی های مختلف را در خود دارد كه باید از این سرمایه به بهترین شكل در روند توسعه بهره برد.

به گزارش ایرنا، سید «علی آقازاده» همزمان با سومین روز از دهه فجر در آیین بهره برداری از معدن سرب و روی موچان شازند، افزود: ظرفیت ذخایر معدنی استان غنی است و 42 ماده معدنی در این استان قابل استخراج است كه بهره گیری هدفمند از این بخش می تواند در درآمدزایی و افزایش اشتغال نقش برجسته ایفا كند.
وی بیان كرد: استان مركزی آمادگی كامل برای حمایت از سرمایه گذاران در بخش معادن را دارد چرا كه رونق سرمایه گذاری در این بخش آهنگ توسعه استان را شتاب می بخشد.
استاندار مركزی ادامه داد: پیوست مطالعات زیست محیطی برای هر طرح صنعتی و معدنی الزام قانون است و معدن سرب و روی موچان شازند نیز باید در بهره برداری از ذخایر رعایت مسایل زیست محیطی را در اولویت قرار دهد زیرا تولید منهای محیط زیست مفهومی ندارد.
آقازده اظهار داشت: انتظار می رود كه با بهره برداری از این معدن فرصت اشتغال نیروهای بومی تقویت شود..
معدن سرب و روی موچان شازند در عرصه ای هفت هزار كیلومتر فعالیت خواهد داشت و ذخیره قطعی این معدن 75 هزار تن و استخراج سالانه آن 12 هزار و 500 تن است.
استان مركزی به سبب قرار گرفتن در دو منطقه زمین شناسی مهم كشور، شامل منطقه های دگرگونی سنندج سیرجان و ایران مركزی به لحاظ شرایط زمین شناسی، خاستگاه مواد معدنی مختلف و متنوعی شامل كانی های دگرگونی، آذرین و رسوبی از قبیل مواد معدنی غیرفلزی، فلزی، مصالح ساختمانی و سنگ های تزئینی است.
این استان با 380 معدن و استخراج سالانه 14 میلیون تن ماده معدنی، رتبه هفتم معدنی كشور را بخود اختصاص داده است و سه هزار و 911 نیروی كار در حوزه معدنی این استان فعالیت دارند.
تراورتن، سولفات سدیم، سرب، روی، سنگ آهن، سنگ گچ، پوزولان، كائولن، باریت و خاك های صنعتی از مهمترین ذخایر غنی معدنی قابل بهره برداری در این استان هستند.
بیش از 42 نوع ماده معدنی در استان مركزی شناسایی شده و امكانات بالفعل برای استخراج تنگستن، قلع و مولیبدن، طلا، مس، آندالوزیت، مرمریت های سیاه، گرانیت، كانی های قیمتی و زینتی شامل فیروزه، كریزوكولا، جاسیر، آزوریت و مالاكیت، عقیق، بلور كوارتز، ارپیمان (سولفور آرسنیك)، بنتونیت و كلسیت در منطقه وجود دارد.
برخی مواد استخراج شده در معادن استان مركزی در واحدها و كارخانه های گچ، آهك، سیمان سفید، رنگ، پوكه، كاشی، لاستیك و شیشه سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
سرمایه گذاری این معدن 80 میلیارد ریالاست كه 20 فرصت شغلی در گام نخست آن ایجاد شده و با توسعه فعالیت ها اشتغالزایی آن به 50 نفر می رسد.
شهرستان شازند در 33 كیلومتری غرب اراك واقع شده و شهرهای آن شامل شازند، مهاجران، آستانه، توره، هندودر، شهباز شهرهای تابعه آن است.
شازند دارای چهار بخش مركزی، زالیان، سربند و قره كهریز با 9 دهستان و 214 روستای دارای سكنه است.
6991/3005/6013/