به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «یزدان سیف» روز یكشنبه در نشست خبری خود به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی كه در محل این سازمان برگزار شد افزود: در حوزه كالاهای اساسی به دلیل تامین و توزیع مناسب همچون برنج، روغن و شكر مشكلی نداریم.
وی اضافه كرد: طبق آمار بانك مركزی در هفته های اخیر در بازار برنج وارداتی شاهد كاهش قیمت ها هستیم و با عرضه ماهانه كالاهای اساسی توانسته ایم قیمت ها را در بازار متعادل كنیم.
وی اظهار داشت: از مهرماه امسال ماهانه 10 هزار تن برنج به بازار عرضه شده است كه این میزان برای ماه های پایانی سال به 20 هزارتن رسیده كه به طور متناوب در فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی های مصرف عرضه می شود.
این مقام مسئول با بیان اینكه برنج های تنظیم بازاری در بسته های 10 كیلوگرمی عرضه می شود، گفت: هر كیلوگرم برنج تایلندی گرید A هومالی معطر و گرید B با قیمت های به ترتیب 5700 تا 5900 و 4600 تومان عرضه می شود كه موجب تعادل بازار این محصول شده است.
به گفته وی، توزیع 20 هزارتنی برنج تنظیم بازاری تا پایان ماه مبارك رمضان آتی ادامه می یابد.
** افزایش 17 درصدی تولید روغن طی 10 ماه
مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران گفت: در بحث تامین و تولید روغن خوراكی هیچ مشكلی نداریم به طوری كه در 10 ماهه امسال میزان تولید روغن نباتی كشور 17 درصد و میزان توزیع 15 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در حوزه روغن هم با توافقی كه با انجمن صنفی صنایع كارخانجات روغن نباتی انجام شده به منظور تنظیم بازار ماهیانه 20 تا 25 هزارتن روغن خام در اختیارشان قرار می گیرد تا پاسخگوی نیاز بازار باشند.
وی یادآور شد: عرضه ماهانه 10 هزارتن روغن از مهرماه امسال انجام شده و در اختیار كارگروه های تنظیم بازار استانی قرار گرفته است.
** تا شهریورماه سال 98 شكر داریم
سیف افزود: در بخش تولید و تامین شكر مشكلی نداریم اما آنچه بازار آتی شكر را تهدید می كند، بارندگی های مداوم در خوزستان است كه در روزهای اخیر به اندازه یكسال این استان بارندگی صورت گرفته و سبب شده برداشت نیشكر به تاخیر بیفتد.
وی اظهارداشت: البته با وجود داشتن 650 هزارتن شكر نیشكری، نزدیك 300 هزارتن شكر چغندری و 500 هزارتن شكر انباری تا شهریورماه سال آینده داریم
به گفته وی، عرضه هر ماه 10 هزارتن شكر نیز تا پایان ماه مبارك رمضان آینده ادامه خواهد داشت.
وی تصریح كرد: در صورت افزایش برداشت نیشكر به طور حتم به دلیل عرضه زیاد باید شاهد سقوط قیمت شكر باشیم.
** آمریكا به دنبال جلوگیری از ورود كالاهای اساسی به كشور است
سیف درباره مشكل پهلوگیری چند كشتی حامل كالاهای اساسی گفت: آمریكا به دنبال خالی كردن بازار ایران از كالاهای اساسی مورد نیاز مردم و به دنبال افزایش هزینهها برای واردات كالاهای اساسی است اما اكنون مشكلی برای تامین این كالاها نداریم و تلاش داریم كه این اتفاق نیفتد كه موجب شادی دشمنان شود.
وی یادآور شد: در زمان جنگ ایران و عراق نیز شاهد اصابت جنگنده های عراقی به یك محموله كشتی گندم بودیم و شركت غلات ایران 2 شهید به انقلاب اسلامی تقدیم كرد.
**پیش بینی خرید 11.5 میلیون تن گندم پیش بینی شد
معاون وزیر جهادكشاورزی پیش بینی كرد: خرید تضمینی گندم سال آتی به 11.5 میلیون تن برسد زیرا به دلیل افزایش بارندگی ها تولید گندم در برخی از استان های كشور 40 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وی گفت: این میزان حجم تولید نیازمند 20 هزار میلیارد تومان نقدینگی است كه اگر قرار باشد قیمت تضمینی رعایت شود، باید مسیر تامین نقدینگی آن نیز مشخص و فراهم شود.
این مقام مسئول گندم های تولیدی ایران را دارای استاندارد 104 دانست و افزود: گندم های دارای پروتئین بالای 9.5 درصد مصرف خوراكی و انسانی دارد و آنچه كه ما از كشاورزان خریداری می كنیم دارای استاندارد و كیفیت بالاست كه قابلیت تولید آرد استاندارد را دارد.
وی اضافه كرد: با توافق كمیته كیفیت بازرگانی دولتی ایران و كانون آرد و نان برنامه حمل كالا همچون گندم كیفی را برای استان هایی كه دارای كیفیت پایین تری است داریم به طور مثال امسال 100 هزارتن گندم از اردبیل و گلستان برای آذربایجان شرقی عرضه شد در حالی كه گندم این استان خود به لحاظ كمی كفاف نیازش را می دهد اما به دلیل كیفیت مجبوریم این اقدام ها را انجام بدهیم .
** موضوع استفاده آب های آلوده برای تولید گندم در جنوب تهران پیگیری می شود
سیف در پاسخ به این ادعای رئیس جهادكشاورزی استان تهران مبنی بر تولید گندم و غلات در جنوب استان تهران با آبهای آلوده و فاضلاب شهری گفت: شركت بازرگانی دولتی ایران موضوع تولید گندم و دیگر غلات با آبهای آلوده و فاضلاب شهری را به طور جدی پیگیری خواهد كرد.
وی اظهار داشت: البته گندم تولید شده در استان تهران در مقایسه با كل تولید كشور رقم قابل توجهی نیست و بخش عمده مشكل مصرف آب های آلوده در جنوب استان تهران برای تولید سبزی، صیفی و محصولات تازهخوری است.
وی ادامه داد: چندی پیش حتی گندمی كه نزدیك یكی از معادن كشور تولید شده بود را مورد آزمایش قرار دادیم كه میزان فلزات سنگین آن بیشتر از حد مجاز نباشد، نتایج نشان داد كه گندم تولید شده در این منطقه نیز در وضعیت مناسبی قرار دارد.
** قنادان آرد و روغن با قیمت تنظیم بازاری دریافت می كنند
سیف به برنامههای وزارت جهاد كشاورزی برای تولید نان كشور اشاره كرد و گفت: بحث استانداردسازی نانوایی های كشور از چند سال پیش شروع شد تا همانند نانواییهای صنعتی، نان استاندارد تولید و عرضه شود.
وی درباره سهمیه گندم و آرد اتحادیه قنادان و كاهش تقاضا افزود: سهمیه گندم قنادان تغییر مشخصی نداشته و همچنین نرخ آرد و روغن نیز به قیمتهای تنظیم بازاری در اختیار آنها قرار میگیرد و اگر این اتحادیه قصد توجیه افزایش قیمت كالاهای خود را دارد،موضوعی دیگر است كه باید پیگیری شود.
** گندم بوجاری می شود
به گزارش ایرنا، در این نشست «حسین یزدجردی» رئیس كانون انجمن صنفی سراسری صنایع آرد ایران درباره استفاده آب فاضلاب شهری در جنوب استان تهران برای تولید گندم و سایر غلات گفت: سیستم شست و شوی گندم در كارخانههای كشور بسیار پیشرفته است، تا جایی كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دستگاه های مدرن برای این كار استفاده می شود.
وی اظها رداشت: البته اكنون گندم به شكل خشك شویی بوجاری می شود و تنها در مرحله آخر برای تولید آرد یك دور با آب شست و شو داده می شود.
وی با بیان این كه كیفیت و سلامت آرد مورد تایید وزارت بهداشت قرار دارد افزود: فرآیند پاكسازی و پایش گندم در كارخانههای آردسازی كشور تحت نظارت وزارت بهداشت است و مردم نگرانی در این خصوص نداشته باشند.
«مهدی آساریان» رئیس هیات مدیره انجمن صنفی كارخانجات ماكارونی نیز درباره این ادعا كه گفته می شود در كارخانجات ماكارونی از نان كپك زده به همراه گندم استفاده می شود گفت: این موضوع را تكذیب كرد و آن را به یك طنز تشبیه كرد.
وی با بیان این كه هرگز نمی توان در تولید ماكارونی از نان كپك زده یا گندم بی كیفیت استفاده كرد، افزود: درحال حاضر با كیفیت ترین گندم دوروم به مصرف كارخانجات تولید ماكارونی می رسد.
اقتصام**9186*2025
معاون وزیر جهادكشاورزی خبر داد:
عرضه ماهانه 40 هزارتن برنج، روغن و شكر برای تنظیم بازار عید
۱۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۲۰
کد خبر:
83195263
تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ایران از عرضه ماهانه 40 هزارتن برنج، روغن و شكر با قیمت مصوب برای تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت: این روند عرضه تا ماه مبارك رمضان سال آینده ادامه دارد و مردم نگرانی برای تامین كالاهای اساسی خود نداشته باشند.