۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۷:۵۴
کد خبر: 83199369
T T
۰ نفر
تحولات چشمگیر در برنامه های صدا و سیما دستاورد مهم انقلاب

مشهد- ایرنا- پس از پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی سازمان رادیو و تلویزیون از نخستین پایگاههایی بود كه به دست نیروهای پرتوان انقلاب اسلامی افتاد و طی 40 سال انقلاب با تغییر آن به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی تحولات چشمگیر در برنامه های این سازمان ایجاد شد.

قائم مقام معاون توسعه و فناوری سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی معتقد است، هم اكنون به طور میانگین بیش از 90 درصد از جمعیت كشور زیرپوشش برنامه های شبكه های صدا و سیما قرار دارند درحالی كه این رقم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی خیلی اندك بود.
رهبر كبیر انقلاب در نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی طی سخنانی از این سازمان به عنوان یك دانشگاه عمومی نام بردند كه این مهم رسالت سنگینی را بر دوش مسئولان و متولیان آن نهاد.
پخش مستقیم مراسم بازگشت امام خمینی (ره) از پاریس به میهن اسلامی از تلویزیون در روز دوازدهم بهمن 1357نقطه عطفی در حضور نیروهای وفادار به انقلاب در رادیو و تلویزیون بود، هر چند كه پخش این مراسم در پی هجوم عوامل ساواك به استودیوی پخش تلویزیون ناتمام ماند.
تلویزیون ایران از سال 1345 كار خود را به طور آزمایشی در تهران آغاز كرد و در سال 1357 فقط 15 مركز تلویزیونی در شهرستان های كشور فعال بود.
در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تنها دو شبكه تلویزیونی اول و دوم فعالیت داشتند ولی اكنون شبكه های سراسری در كنار شبكه های استانی مشغول تولید و پخش برنامه می باشند و در همه مراكز استانها مراكز تلویزیونی فعالیت گسترده دارد.
با شروع انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) سیاست دولت در برابر تلویزیون تغییر كرد، چرا كه قبل از انقلاب كنترل شدید و سانسور در برنامه های این سازمان در اوج خود قرار داشت ولی اكنون رشد چشمگیر تولید و پخش برنامه های تلویزیونی با محتوا و كیفیت مناسب از افتخارات جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.
ساختمان فعلی صدا و سیمای خراسان رضوی نیز در مهر 1350 افتتاح شد و با روزی پنج ساعت پخش برنامه فعالیت خود را آغاز كرد.
رادیو مشهد در سال 1328 آغاز به كار كرد و شبكه استانی صدای خراسان نیز در اردیبهشت سال 1375 راه ‌اندازی شد و همزمان شبكه های برون مرزی رادیو دری، ازبكی و تاجیكی هم در این خطه شروع بكار كردند.
در اسفند ماه 1376 شبكه استانی سیمای خراسان پس از شهرهای تهران و اصفهان به صورت رسمی افتتاح شد و تا سال 1383 پس از تقسیم استان خراسان به سه استان، شبكه های استانی خاوران و اترك در استان های خراسان جنوبی و شمالی نیز تاسیس شدند.
پخش 24 ساعته شبكه استانی سیمای خراسان رضوی نیز از سال 1390 آغاز شد.

* 99 درصد جمعیت استان زیرپوشش برنامه های دیجیتالی تلویزیون
مدیر كل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: هم اكنون حدود 99 درصد جمعیت 6 میلیون و 400 هزار نفری این استان زیرپوشش برنامه های دیجیتالی سیمای استان هستند.
محسن نصرپور افزود: در حال حاضر 96 درصد از جمعیت استان زیرپوشش امواج رادیویی اف.ام و همچنین 93 درصد زیرپوشش موج متوسط رادیویی قرار دارند كه این افتخار بزرگی برای خراسان رضوی به عنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی به شمار می رود.
وی اظهار داشت: صدا و سیمای خراسان رضوی با هفت فرستنده تلویزیونی و هفت فرستنده رادیویی اكنون بیشترین تعداد فرستنده های پرقدرت را در كشور دارد و همچنین 345 ایستگاه ماهواره ای در این استان دایر است.
وی گفت: در حال حاضر استان خراسان رضوی دارای 322 ایستگاه دیجیتال و آنالوگ، 53 ایستگاه رادیویی اف.ام و پنج ایستگاه رادیویی موج متوسط می باشد كه از این نظر جزو مراكز پیشرو در كشور است.
نصرپور افزود: این در حالی است كه استان خراسان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به وسعت بسیار از نظر پوشش رادیو و تلویزیون درجایگاه مناسبی قرار نداشت و تلویزیون فقط دو شبكه داشت كه برنامه های آن در معدود شهرها و روستاها قابل دریافت بود.

* بیشترین تعداد رادیوهای برون مرزی و موسیقی در خراسان رضوی
مدیركل صدا و سیمای خراسان رضوی با بیان اینكه بیشترین تعداد رادیوهای برون مرزی در كشور متعلق به این استان است، گفت: هم اكنون پنج رادیو در این استان دایر می باشد كه سه فقره آنها برون مرزی و شامل رادیوهای تاجیك، ازبك و دری است.
نصرپور افزود: علاوه بر آن رادیو زیارت با گستره ملی و رادیو خراسان رضوی نیز در این استان فعال است.
وی اظهار داشت: بر اساس آخرین نظرسنجی انجام شده، شبكه سیمای خراسان رضوی در مشهد 66 درصد بیننده با رضایت 67 درصدی دارد و مخاطبین رادیو نیز 26 درصد جمعیت مشهد را تشكیل می دهد.
وی گفت: 'گزارش پنج' پربیننده ترین برنامه سیما و 'صبح بخیر خراسان' پرطرفدارترین برنامه های رادیویی گزارش شده است.
نصرپور با بیان اینكه صدا و سیمای خراسان رضوی بیشترین تعداد موسیقی های تولیدی در بین مراكز صدا و سیمای كشور را دارد افزود: از ابتدای امسال تاكنون 57 اثر موسیقی توسط صدا و سیمای مركز خراسان رضوی تولید شده كه این تعداد تا پایان امسال به 65 اثر خواهد رسید.
وی اظهار داشت: موضوع هفت اثر موسیقایی از این تعداد پیروزی انقلاب اسلامی است كه از آن جمله می توان به سمفونی حماسه های جاودان، خاك جاودان، ایران وطنم و طلوع روشن اشاره كرد و موضوع سایر آثار موسیقی تولید شده نیز مرتبط با حضرت امام رضا (ع)، شعار سال و روز قدس است.
وی بر لزوم انعكاس گسترده و مناسب دستاوردهای انقلاب اسلامی تاكید كرد و گفت: همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، صدا و سیمای خراسان رضوی برنامه ها و تولیدات مختلف دارد.

* بیشتر ایستگاههای تلویزیونی و رادیویی درروستاها و مناطق محروم احداث شده اند
سرپرست معاونت فنی صدا و سیمای مركز خراسان رضوی با اشاره به مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این عرصه گفت: دیجیتال سازی حوزه های تولید و پخش برنامه ها شامل دیجیتال سازی تجهیزات استودیویی و تصویربرداری، تجهیزات ارتباطی از قبیل فیبرنوری، مایكرو دیجیتال و ماهواره و دیجیتال سازی سامانه پخش یا برودكست در پخش زمینی از مهمترین دستاوردها طی این مدت به شمار می رود.
مجید ساقی افزود: تاكنون بیشتر ایستگاه های تلویزیونی و رادیویی اف.ام مركز صدا و سیمای خراسان رضوی در روستاها و شهرهای محروم و كم برخوردار و مناطق مرزی احداث شده است.
وی اظهار داشت: فعالیت های چشمگیر و خوبی درحوزه ساخت و بازسازی ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی در روستاهای استان خراسان رضوی انجام شده به طوریكه وضعیت پوشش و راه اندازی این ایستگاهها در روستا های استان از میانگین كشوری بیشتر است.
وی گفت: صدا و سیمای خراسان رضوی هم اكنون در بیشتر شهرستانهای استان خبرنگار دارد اما در شهرستان های كلات نادری، بجستان، سبزوار، تربت جام، تایباد، كاشمر و قوچان دارای ایستگاه و در شهرستانهای كاشمر، سبزوار و گناباد دارای دفتر می باشد.
ساقی با اشاره به طرحهایی كه همزمان با دهه فجر امسال در صدا و سیمای خراسان رضوی به بهره برداری می رسد، افزود: احداث ایستگاه دیجیتال در 22 شهرستان این استان، فرستنده رادیویی اف.ام در چهار شهرستان و تكمیل پروژه سنكرون سازی فركانس رادیو موج متوسط استان در پنج شهرستان، ساخت واحد سیار رادیویی با فناوری نوین، استودیو HD سیما و استودیوهای رادیویی زیارت و برون مرزی، سایت خبر و آرشیو آنلاین و پروژه های فیبرنوری از جمله این طرحهاست.
وی اظهار داشت: در این ایام ایستگاههای دیجیتال در شهرستانهای مشهد، سبزوار، داورزن، قوچان، تربت حیدریه، جغتای، كلات نادر، سرخس، زاوه، چناران، گناباد، فریمان، تایباد، باخرز، نیشابور، مه ولات، درگز، بردسكن، كاشمر، تربت جام و بینالود افتتاح می شود.
وی همچنین از راه اندازی فرستنده رادیویی اف.ام در شهرستانهای نیشابور، بجستان، مشهد و سبزوار و پنج ایستگاه رادیویی موج متوسط پرقدرت در شهرستان های مشهد، تایباد، كاشمر، قوچان و سبزوار طی دهه فجر امسال خبر داد.
3027 / 6053