به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدعباس صالحی ظهر امروز، پنجشنبه در آیین رونمایی از پروژههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه عمومیسازی دسترسی فرهنگی، اظهار داشت: در ابتدای حضورم در وزارت فرهنگ و ارشاد با یك خرد جمعی و پژوهش بسیار به این نكته رسیدیم كه 40 مساله مهم و طبقهبندی شده در چهار سال حضورمان در وزارت ارشاد دولت دوازدهم را باید پیگیری كنیم.
وی با بیان اینكه این 40 مساله در 9 كلانپروژه تعریف شد تا چشماندازی برای مدت مدیریت خود در وزارت ارشاد داشته باشیم، افزود: از این 9 كلانپروژه، دو پروژه به عمومیسازی دسترسی فرهنگی و دولت الكترونیك همچنین هوشمندسازی اختصاص داشت چرا كه در این حوزه ما با نقایص بسیاری روبهرو بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یكی از راهحلهایی كه میتوانستیم به واسطه آن از هنرمندان مناطق محروم و كمتر برخوردار بهتر باخبر شویم همین آسانسازی دسترسی فرهنگی بود.
صالحی گفت: در حالی كه گستره خلاقیتهای هنر در كشور ما بسیار وسیع است اما شبكه توزیع محصولات فرهنگی دچار ضعفهایی بسیار بود، محصولات فرهنگی خوبی در شهرهای محروم تولید میشد اما به لیل ضعف در توزیع این آثار كمتر امكان دیده شدن و معرفی داشتند.
وی با بیان اینكه نكته سوم ضعف در سرانه مصرف فرهنگی كشور است، توضیح داد: در تهران سرانه مصرف فرهنگی خوب نیست و هر چه به شهرهای كوچكتر میرویم این آمار بد و بدتر هم میشود و ما معتقدیم كشوری كه سرانه مصرف فرهنگی آن كم باشد دچار مشكلات فراوانی خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بنابراین سامانه دسترسی سراسری عمومی و طرحهای پردیس و پروانه با همین نگاه راهاندازی شد تا فرصتهای حضور و تولید بیواسطه با مصرفكنندگان فراهم شود.
صالحی گفت: در طرح پروانه دهها هزار هنر ایرانی این امكان را دارند با مصرفكنندگان بالفعل و بالقوه خود ارتباط برقرار كنند.
وی افزود: همچنین 10 خیابان یا گذر فرهنگ و هنر راهاندازی شده است كه در ادامه نیز این طرحها را پیگیری خواهیم كرد تا با این كار نیز بخش دیگری از سرانه مصرف فرهنگی اصلاح و افزایش یابد.
عضو كابینه دولت دوازدهم همچنین به تعدد و تكثر مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره كرد و گفت: در گذشته ما حدود یك صد مجوز صادر میكردیم كه موجب اختلال در حوزه كسب و كار فرهنگی میشد بنابراین در اقدام اول، این تعداد مجوز را به 30 عدد كاهش دادیم.
صالحی افزود: همچنین مراجعات برای اینكه یك ورودی و مرجع خاصی داشته باشد برای كارهای مختلف افراد مجبور بودند به مراجع مختلف مراجعه و مدارك بسیاری را تحویل دهند اما با حمایت دولت الكترونیك، 3 بار مراجعه را به یك بار تقلیل دادیم.
وی تاكید كرد: دولت الكترونیك هم بهداشت روانی در شهر ایجاد میكند و هم مانع فساد در حوزههای كاری میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با هوشمندسازی فرهنگی، اطلاعات انبوهی كه در حوزه فرهنگ وجود دارد و میتواند ارزش بسیاری برای ما داشته باشد نیز جمعآوری و دستهبندی شده است.
صالحی در پایان خاطرنشان كرد: همچنین با استفاده از فضای مجازی میتوانیم گفتوگوهای خود را تنها در فضای فیزیكی دنبال نكنیم و از فضای مجازی نیز برای ارتباط با اصحاب فرهنگ و هنر در شهرهای مختلف بهره ببریم.
به گزارش ایرنا، در ابتدای این نشست از پروژههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه عمومیسازی دسترسی فرهنگی رونمایی شد.
فراهنگ**9246** 1055
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینكه صدور مجوز از سوی وزارت ارشاد كه قبلا بیشتر از 100 مورد بود به حدود 30 نوع مجوز كاهش یافته است، گفت كه اكنون نیز هیچ خدمتی در این وزارتخانه به مراجعه حضوری نیاز ندارد.