۲۲ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۳۶
کد خبر: 83204841
T T
۰ نفر
چهل سال سازندگی در عرصه تعلیم و تربیت سیستان و بلوچستان

زاهدان - ایرنا - سیستان و بلوچستانی كه پیش از انقلاب از عدالت آموزشی بهره مند نبود و روستاهای آن بی بهره از نعمت مدرسه و فضای آموزشی بودند اكنون به بركت نظام جمهوری اسلامی از امكانات تعلیم و تربیت در گوشه گوشه این استان حتی روستاهای مرزی و دور افتاده برخوردار شده است.

به گزارش ایرنا، رژیم ستم شاهی ظلم مضاعفی به سیستان و بلوچستان روا داشته بود به طوری كه بسیاری از شهرها و روستاها از داشتن امكانات زیربنایی، جاده، آب، برق، راه و غیره بی بهره بود و در واقع محرومیت بر سراسر این منطقه سایه افكنده بود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با عزم جدی مسئولان نظام برای رفع محرومیت از چهره این استان حركت به سمت سازندگی و توسعه و پیشرفت منطقه آغاز شد و همگان عزم را جزم كردند و برای ارائه آموزش به كودكان، نوجوانان و جوانان و ریشه كنی بی سوادی كمر همت بستند.
ساخت سه هزار و 350 مدرسه توسط اداره كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان كه با مشاركت خیران نیك اندیش در طول چهل سال انقلاب اسلامی انجام شده مهر قبولی بر كارنامه تعلیم و تربیت این دیار است.
نظام جمهوری اسلامی در راستای تحقق عدالت آموزشی از نظر مادی و معنوی گام های ارزنده ای را برای ایجاد فضاهای آموزشی و خدمات در راه علم آموزی مردمان مرزدار و سخت كوش این دیار برداشته است.
زنان و دخترانی كه سالیان سال از بی سوادی رنج می بردند اینك راهی كلاس های درس شده و راه كسب علم و دانش را با جدیت می پیمایند به گونه ای كه اكنون شمار دانش آموزان و دانشجویان دختر اگر بیشتر از پسران نباشد كمتر از آنان نیست.

** ساخت سه هزار و 350 مدرسه در سیستان و بلوچستان
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع چهار هزار و 934 مدرسه موجود متعلق به آموزش و پرورش، سه هزار و 350 مدرسه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شده یعنی 68 درصد مدارس استان در این 40 سال بنا شده است.
علیرضا راشكی اظهار داشت: این رشد خوب فضاهای آموزشی در سیستان و بلوچستان نشان دهنده توجه نظام جمهوری اسلامی به توسعه علم و دانش در این دیار پهناور است.
وی با اشاره به اهمیت مقطع ابتدایی گفت: از مجموع سه هزار و 437 مدرسه ابتدایی موجود سیستان و بلوچستان 67 درصد آنها یعنی 2 هزار و 300 مدرسه در چهار دهه انقلاب اسلامی ساخته شده است.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: همچنین از مجموع 233 مدرسه شبانه روزی و هنرستان های موجود استان 90 درصد آنها یعنی 218 مدرسه بعد از انقلاب ساخته شده است.
راشكی با اشاره به اهمیت سرسرای های ورزشی در پویایی و سلامت دانش آموزان گفت: به بركت انقلاب اسلامی از مجموع 145 سرسرای ورزشی موجود مدارس استان 72 درصد آنها یعنی 104 سرسرا در طول این سال ها ساخته شده است.

** حضور فعال خیران در مدرسه سازی
مدیركل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: خیران مدرسه ساز نیكوكارانی هستند كه با هدف ساختن مدرسه های جدید و نیز بازسازی، بهسازی و تجهیز مدارس موجود باری سنگین را بردوش می كشند و حركتی سازنده و پویا را به عنوان نهادی مردمی و دلسوز سامان داده اند.
راشكی با قدردانی از خیران مدرسه ساز گفت: از مجموع مدارس ساخته شده پس از انقلاب در سیستان و بلوچستان 31 درصد یعنی یك هزار و 20 فضای آموزشی به صورت مردمی و یا با مشاركت خیران مدرسه ساز ساخته شده است.

** ایجاد ردیف ویژه اعتباری در راستای برقراری عدالت آموزشی
وی بیان كرد: همت والای مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی برای شتاب بخشی به جبران كمبودهای آموزشی در این استان به حدی بود كه علاوه بر كارهای ارزشمند گذشته، سال 95 برای نخستین بار ردیف ویژه اعتباری در راستای برقراری عدالت آموزشی در لایحه بودجه برای استان مدنظر قرار دادند.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: تجهیز 18 هزار و 145 كلاس درس استان به تجهیزات آموزشی و كمك آموزشی از دیگر دستاوردهای چهل ساله انقلاب بود كه زمینه بهره مندی 544 هزار و 352 دانش آموز با استعداد استان را از این امكانات فراهم كرد.
راشكی اظهار داشت: همچنین از سال 85 تخریب و بازسازی، مقاوم سازی مدارس بدون استحكام در قالب یك هزار و 416 مدرسه غیر استاندارد انجام شده است.
او از اجرای طرح حذف مدارس كپری از سیمای سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: سال 86 این طرح برای یك هزار و 215 كلاس درس استان آغاز شد كه اكنون با پیشرفت 60 درصدی در دست اجراست.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان بیان كرد: طرح استاندارد سازی تجهیزات سرمایشی و گرماشی مدارس استان در قالب 11 هزار و 194 كلاس درس از سال 92 كلید خورده به طوری كه اكنون 30 درصد پیشرفت دارد.
وی آغاز طرح مدیریت سبز در فضاهای آموزشی با هدف افزایش بهره وری و كاهش هدر رفت انرژی و تدوین سند پیشنهادی توسعه آموزش تحصیلات عمومی استان برای نخستین بار در كشور در راستای جبران كمبود فضاهای آموزشی استان برای رسیدن به استاندارد كشوری در قالب هفت برنامه، 20 طرح و هشت هزار و 695 طرح را از دیگر كارهای این نهاد برای گسترش عدالت آموزشی در استان برشمرد.
راشكی بیان كرد: با توجه به عقب ماندگی های تاریخی سیستان و بلوچستان و نرخ بالای موالید و جذب بازماندگان از تحصیل با وجود همه ین كارها، این استان همچنان در مدرسه سازی به پنج هزار كلاس درس جدید نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، 720 هزار دانش آموز سیستان و بلوچستانی در سال تحصیلی 97-98 در شش هزار و 600 مدرسه ملكی و استیجاری با 40 هزار فرهنگی تحصیل می كنند.
73176**3213