۲۴ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۲۷
کد خبر: 83208124
T T
۰ نفر
خانه هاي موسيقي و ارتقاي جايگاه هنر - فرزاد نويدي**

كرمانشاه- ايرنا- تنبور، هوره، دف و مور از موسيقي هاي اصيل كُردي در استان كرمانشاه صاحب خانه شدند و هنرمندان و علاقه مندان به اين رشته ها مي توانند به صورت حرفه اي اين رشته ها را دنبال كنند.

كرمانشاه كه قدمتي به درازاي تاريخ دارد، به پشتوانه فرهنگ و تمدن خود در حوزه فرهنگ و هنر در جايگاه والايي قرار دارد و در اين ميان موسيقي اين منطقه نيز به تبع در ميان موسيقي ايران زمين جزء موسيقي هاي سرآمد است.
در استان 2 ميليون نفري كرمانشاه كه اقوام و مذاهب مختلفي سكونت دارند، آواها و نواها و نغمه هاي محلي فراواني وجود دارد كه ميراث هزاران سال تمدن و فرهنگ اين ديار است كه حفظ و پاسداشت اين نواها نيازمند ايجاد انسجام در ميان فعالان اين عرصه دارد.
با پيشرفت فن آوري و ورود سازهاي الكترونيكي، حوزه موسيقي نيز به مانند ساير حوزه ها دچار تغيير و تحول شده و در اين ميان اما موسيقي سنتي كُردي به دليل غناي فراوان كمتر دچار دستخوش شده است.
يكي از ابتكارات دولت تدبير و اميد در حوزه فرهنگ و هنر در استان كرمانشاه صدور مجوز براي راه اندازي خانه هاي موسيقي بود كه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي توانست يكي از مطالبات به حق مردم و به ويژه فعالان و علاقه مندان حوزه موسيقي را محقق كند.
در سال 97 با تلاش ها و پيگيري هاي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي چهار خانه موسيقي در استان كرمانشاه راه اندازي شده و قرار است پنجمين خانه نيز در اسفند امسال به جمع اين خانه ها اضافه شود.
خانه تنبور در دالاهو، هوره در اسلام آباد، مور در هرسين و دف در پاوه، چهار خانه موسيقي است كه در سال جاري در استان كرمانشاه راه اندازي شده است.
آنگونه كه حجت الاسلام رحيم جعفري مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمانشاه، خانه سياهچمانه (چشمان سياه) كه از موسيقي هاي اصيل اورامي منطقه پاوه و اورامان است نيز در اسفند امسال در شهرستان پاوه راه اندازي مي شود و شمار خانه هاي موسيقي استان كرمانشاه به عدد پنج افزايش مي يابد.
خانه هاي موسيقي مي تواند محلي براي تحقيق، پژوهش و آموزش هاي علمي و آكادميك باشد و از طريق اين خانه ها موسيقي به جايگاه مناسب خود خواهد رسيد.
اين اقدام و ابتكار دولت در حوزه موسيقي در استان كرمانشاه جاي قدرداني دارد اما صرف راه اندازي اين خانه ها براي تقويت و ارتقاي جايگاه موسيقي كافي نيست و جا دارد مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و اداره كل استان، خانه هاي موسيقي را از طريق حمايت هاي مادي و معنوي حمايت كنند.
جهت دادن به پايانه نامه هاي دانشجويي در حوزه فرهنگ و هنر با موضوع موسيقي اصيل كُردي، ايجاد دانشكده موسيقي در كرمانشاه، برگزاري جشنواره هاي موسيقي در طول سال در مناطق مختلف استان نيز مي تواند به عملكرد خانه هاي موسيقي استان غناي بيشتري ببخشد.
موسيقي در ميان مردم كرمانشاه جايگاه والايي دارد و در صورت سرمايه گذاري در اين حوزه و توجه جدي و ويژه به اقتصاد هنر مي توان از اين طريق بخشي از نرخ بيكاري بالاي استان كرمانشاه را كاهش دهد و به رونق اقتصادي و رونق كسب و كار استان نيز كمك نمايد.
از سوي ديگر موسيقي مي تواند منجر به ايجاد فضاي شادي و نشاط در استان كه يكي از نيازهاي اصلي مردم است، شود كه از طريق برگزاري كنسرت ها و جشنواره هاي موسيقي مي توان به مهم را محقق كرد.
3033/8066
خبرنگار ايرنا
۰ نفر