۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۵۷
کد خبر: 83223560
T T
۰ نفر

شوراي بخش ها را دريابيد

۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۵۷
کد خبر: 83223560
شوراي بخش ها را دريابيد

سنندج - ايرنا - روساي شوراهاي اسلامي بخش هاي تابعه شهرستان سنندج روز سه شنبه در نشستي با حضور معاون دفتر امور روستايي استانداري كردستان و بخشداران به طرح مشكلات و موانع موجود در حوزه كاري خود پرداخته و خواستار توجه بيشتر به اين نهاد شدند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، نهاد شورا مشتمل بر شوراي اسلامي روستا، بخش، شهر، شهرستان و استان است كه حدود و وظايف واختيارات هر يك از آنها در قانون اساسي مشخص و تعيين شده و با نگاهي اجمالي به قانون اساسي كه برخواسته از اراده جمعي است مي توان به اهميت نهاد شورا در جمهوري اسلامي ايران پي برد.
شوراها به عنوان منتخب مردم و نماد دموكراسي در ايران از جايگاه ويژه‌اي در مديريت توسعه برخوردار هستند و ارتقاي سطح روابط و همكاري ادارات دولتي و مديران و مسئولان با اين نهاد مي تواند به توسعه بيش از پيش شهر، روستا و بخش و منطقه منجر شود.
رويكرد دولت تدبير و اميد به رسميت شناختن جايگاه شورا و استفاده از ظرفيت‌هاي آن در برنامه‌ريزي و اجراي توسعه كشور است اما در اكثر مواقع اين مساله توسط مسئولان محلي رعايت نمي شود و جايگاه واقعي شوراهاي در بخش هاي مختلف ناديده گرفته شده است.
شوراي بخش ها نيز همانند شوراهاي شهر و استان اختيارات قانوني خاص خود را دارند كه در چارچوب آن مي توانند فعاليت داشته باشند و با حضور در روستاها و تعامل با بخشداران، براي حل مسايل و مشكلات مردم اقدام كرده و راهكار مناسب براي پيشبرد سريع امور را اتخاذ كنند.
روساي شوراهاي اسلامي بخش هاي تابعه سنندج روز سه شنبه گردهم آمدند تا در جلسه اي با معاون دفتر امور روستايي استانداري كردستان و بخشداران مسايل و مشكلات خود را مطرح كنند، صبحت هاي آنان نشان دهنده اين مساله بود كه برخي از مديران و مسئولان محلي توجهي به جايگاه شوراها نداشته و از توان و ظرفيت آنان در پيشبرد امور بهره كافي نمي گيرند.
در اين جلسه 2 ساعته روساي شوراهاي اسلامي بخش هاي تابعه شهرستان سنندج به بيان مسايلي از جمله تعيين و شفاف سازي منابع حق الجلسات شوراهاي فرا دست، كم توجهي و بي توجهي برخي مسئولان به شوراي بخش ها و عدم آشنايي اعضاي شوراها با جايگاه قانوني خود پرداختند.

** بي توجهي به پرداخت حق جلسه شوراهاي فرادست
رئيس شوراي اسلامي شهرستان سنندج در اين جلسه با اشاره به بي توجهي به پرداخت حق جلسات شوراهاي فرادست گفت: در اكثر استان هاي كشور حق جلسات شوراي بخش ها پرداخت مي شود اما در كردستان منبع مالي براي آن وجود ندارد.
مظفر جمشيدنژاد افزود: شوراي بخش ها نقش تاثير گذاري در رفع مشكلات مردم دارد اما جايگاه آنان در بسياري مواقع از سوي برخي مسئولان محلي ناديده گرفته مي شود و حتي براي حضور در جلسات به روسا و اعضاي شورا اطلاعي داده نمي شود.
وي اظهار داشت: شوراي بخش ها با مشكلات زيادي روبرو هستند و اگر چنين روندي تداوم داشته باشد انگيزه اي براي اعضا باقي نمي ماند در اين شرايط اگر همين امروز تعطيل شوند، بهتر از فردا است.
رئيس شوراي اسلامي شهرستان سنندج با بيان اينكه دهياري ها نيز با روساي شوراي بخش ها هماهنگي و تعامل لازم را ندارند، گفت: در حال حاضر دهياري ها نقطه مقابل شوراها شده و مصوباتي شوراي روستاها نه تنها پيگيري نشده تاكنون حتي رونوشتي هم براي آنها در پي نداشته است.

** مديران با شوراي بخش ها همكاري ندارند
رئيس شوراي بخش حسين آباد نيز در اين نشست گفت: شورا منتخب مردم براي پيگيري مطالبات و خواسته هاي آنهاست و از جايگاه قانوني محكمي در قانون اساسي برخوردار است اما متاسفانه بسياري از مديران ما با شوراي بخش ها هيچگونه همكاري ندارند.
حميد خداكرمي اظهار داشت: بسياري از ادارات و حتي بخشداري ها از همكاري با اين نهاد خودداري كرده و در موارد بسياري همانند برنامه‌ريزي براي تعريف يك پروژه و توزيع اعتبارات از شوراها دعوت نمي‌كنند.

** تضاد بين شوراي بخش و دهياري ها
رئيس شوراي بخش كلاترزان نيز گفت: در حال حاضر تضادي بين شوراي اسلامي بخش ها و دهياري ها ايجاد شده و هيچگونه همكاري با هم ندارند كه اين مساله نيازمند مديريت درست توسط مديران و مسئولان فرادستي است.
اسماعيل رحماني افزود: همه كارها و مشكلات و موانع و تلاش براي رفع آن بر گردن شوراست و وقتي زمان مطالبات مردمي مي رسد باز هم كسي كه متهم مي شود شورا است.
وي افزود: شوراي روستايي بدون هيچ گونه حقوق و مزايايي كار مي كنند اما در بسياري مواقع مورد اتهام قرار مي گيرند و اين مسايل موجب بي انگيزگي در ميان آنان شده و رغبتي براي انجام كار باقي نمي گذارد.
رئيس شوراي بخش كلاترزان اظهار داشت: در حال حاضر در بخش كلاترزان حدود 2 سال است كه ما به عنوان شورا حتي براي بازديد از يك طرح عمراني دعوت نشده ايم.
وي افزود: در اكثر مواقع مديران پيگيري مسايل و مشكلات از سوي روسا و اعضاي شوراها را دخالت تلقي مي كنند كه اين مساله نيز خود يك مشكل بزرگ است.
رحماني يادآور شد: ما نيز كاملا بر مشكلات اقتصادي موجود بر جامعه واقف هستيم و به هيچ مديري فشار نمي آوريم اما براساس وظيفه اي كه داريم بايد پيگير مسايل و مشكلات مردم در حوزه خود باشيم.

** شوراها به جايگاه قانوني خود آشنا نيستند
رئيس شوراي شهر حسين آباد نيز با بيان اينكه شوراها آنگونه كه بايد و شايد با جايگاه قانوني و حق و حقوق خود آشنا نيستند، گفت: اگر شوراها با جايگاه خود آشنايي داشته باشند هيچ نهاد و مسئولي نمي تواند خواسته عمومي و برحق آنان را ناديده بگيرد.
آوات كنعاني افزود: اكثر مديران و مسئولان حضور شوراها را فقط براي مواقع حساس مي خواهند اما وقتي زمان پيگيري حق و حقوق مي رسد هيچ توجهي به آنان نمي شود.
وي اظهار داشت: ما به عنوان نماينده مردم حقي براي خود نمي خواهيم بلكه بيشتر پيگير رفع مشكلات مردم هستيم اما با اين وجود همواره ناديده گرفته شده ايم.

** وجود مشكلات نشان بي توجهي مسئولان نيست
معاون دفتر امور روستايي استانداري كردستان نيز در اين جلسه گفت: در حال حاضر چهار هزار و 63 شوراي روستايي، يك هزار و 215 دهيار و 155 شوراي بخش در استان وجود دارند كه كنترل اين تعداد كار سختي است.
تحسين عزيزي افزود: شوراهاي روستايي و بخش هاي نيز از حق و حقوقي برخوردارند كه بايد مورد توجه قرار گرفته و از امكاناتي كه قانون در اختيار آنان قرار داده بهره بگيرند.
وي اظهار داشت: وجود برخي مشكلات و موانع نشان دهنده بي توجهي فرمانداران و بخشداران به جايگاه شوراها نيست و اگر مواردي هم وجود داشته باشد تلاش مي كنيم كه رفع شود.
معاون دفتر امور روستايي استانداري كردستان افزود: برنامه هاي خوبي براي سال 98 در نظر گرفته و به وزارت كشور فرستاده شده و تلاش مي شود حداقل بخشي از مشكلات موجود رفع شود.
وي ابراز اميدواري كرد سال آينده با برنامه ريزي هاي مناسبت تر و تعامل و همكاري بيشتر زمينه ايجاد اشتغال پايدار و منابع درآمدي براي روستاها فراهم شود.
در ادامه اين جلسه بخشداران بخش هاي سيروان، مركزي، كلاترزان و حسين آباد نيز اعلام كردند در زمينه هاي مختلف با شوراها تعامل داشته و تلاس مي كنيم اين تعامل را افزايش دهند.
7348/9102