به گزارش ايرنا محمد حسنزاده، سه شنبه در سمينار ملي 'زن، كتاب، سواد زندگي' در شيراز با بيان اينكه آگاهي در جامعه معاصر ارزش صد چندان دارد، اظهار داشت: امروزه همه كساني كه در پي موفقيت هستند، به آگاهي نياز دارند و اين موضوع براي مادران نيز بايد بسيار مهم و حائز اهميت باشد.
وي افزود: زنان در تمام مقاطع زندگي و عرصههاي جامعه نقش پُر رنگي دارند، به همين سبب، دومين سمينار انجمن علمي ارتقاي كتابخانههاي عمومي ايران را به موضوع زنان اختصاص دادهايم.
دانشيار دانشگاه تربيت مدرس، با بيان اينكه كتابها بهگونهاي ديگر مادران ما هستند، افزود: اين 2 مادر در كنار هم نقش سازندهاي دارند به همين دليل در اين سمينار اين دو مادر به عنوان كليدواژه در كنار سواد زندگي قرار گرفته است.
** حدود 58 درصد از مخاطبان كتابخانه هاي فارس بانوان هستند
مديركل كتابخانههاي عمومي استان فارس نيز در اين سمينار بيان داشت: حدود 58 درصد مخاطبان كتابخانههاي عمومي اين استان بانوان هستند از اين رو ضروري است براي اين قشر برنامهريزي گستردهاي داشته باشيم.
روح الله منوچهري، به تعداد اين بانوان اشاره اي نكرد.
وي افزود: هدف از برگزاري اين همايش نيز تبيين نقش زنان در ترويج كتابخواني و راهكارهاي جذب بانوان به كتابخانه است.
منوچهري ادامه داد: مادران به عنوان محوريترين ركن خانواده ميتوانند به ارتقاي دانش همگاني، سواد و آموزش كمك كنند از اين رو بايد با جذب اين بازوي جامعه و با كمك اين قشر عظيم، كارهاي خوب و شايستهاي انجام دهيم.
مدير كل كتابخانه هاي عمومي فارس همچنين در مورد برنامه ريزي اين نهاد براي كودكان، گفت: كتابخانههاي عمومي از 2 سال گذشته به صورت جدي برنامههاي حوزه كودك و نوجوان را دنبال كردهاند كه حاصل آن، پويا شدن اين بخش بوده است، به گونهاي كه پيش از اين 28 درصد اعضاي كتابخانهها عمومي كودك بودند اما اين رقم هم اينك به 35 درصد افزايش يافته است.
**كتابهاي مورد نياز بانوان به كتابخانههاي عمومي افزوده شود
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس در اين سمينار بيان كرد: بانوان بايد آگاه شوند كه مطالعه كتاب مي تواند به سلامت جسم و روان آنها كمك شاياني كند.
سيده معصومه دستغيب اضافه كرد: متاسفانه شاهد فاصله گرفتن مردم، به ويژه زنان از كتابخانه هستيم و با وجود اينكه بانوان در حوزههاي فرهنگي و هنري بسيار قوي هستند، ممكن است دليل دوري آنها از كتاب، گرفتاري و نداشتن مهارت باشد.
وي ادامه داد: همسرداري، رسيدگي به فرزندان، انتظاراتي كه جامعه سنتي از زنان دارد و در كنار اين مسايل، غلبه فضاي مجازي، زنان را بسيار مشغول كرده است.
او گفت: اينكه بانوان بتوانند مطالعه را هم در كنار اين مسئوليتها پيگيري كنند، تواني فوقالعاده ميخواهد و شماري از بانوان اين توانمندي را كسب كردهاند اما تعداد آنها اندك است.
دستغيب، فاصله گرفتن بانوان از هويت خود را مساله جدي حوزه زنان دانست و اظهار داشت: وظيفه كتابخانههاي عمومي در حوزه بانوان اين است كه به نياز آنها توجه كند در حاليكه كتابخانههاي عمومي در حال حاضر با نوع كتابهايي كه در آنها موجود است، نميتوانند پاسخگوي زنان و دختران ما باشد و اين فاصله باعث شده زنان ما از كتابخانه دور شوند.
مدير كل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس با بيان اينكه آموزش و پرورش و آموزش عالي در اين مسير همراهان خوبي نبودهاند، گفت: هم زنان ما مهارت و توانايي لازم را براي مطالعه ندارند و هم اينكه آموزش و پرورش همراه خوبي نيست و ما در يك مسير هموار حركت نميكنيم كه انتظار داشته باشيم كتابخانههاي عمومي بتوانند تاثيرگذاري حداكثري را داشته باشد.
اين سمينار 2 روزه كه تا فردا (چهارشنبه) ادامه دارد با برگزاري پنل عمومي 'زن، كتاب، سواد زندگي' با ارايه موارد تخصصي توسط پنج استاد دنبال مي شود و همچنين پنج پنل تخصصي با موضوعهاي 'تربيت فرزندان و سبك زندگي'، 'سواد زيست محيطي'، 'انتقال تجربه از طريق تحليل كتاب'، 'اشتغال، اقتصاد و كارآفريني' و 'بهداشت روان و سلامت خانواده' برگزار ميشود.
7375 /6118
رئيس انجمن علمي ارتقاي كتابخانههاي عمومي ايران:
دستيابي به سواد زندگي بدون مطالعه محقق نمي شود
۷ اسفند ۱۳۹۷، ۲۰:۱۹
کد خبر:
83224003
شيراز-ايرنا- رئيس انجمن علمي ارتقاي كتابخانه هاي عمومي ايران با تاكيد بر ضرورت فراگير شدن مطالعه در جامعه گفت: دستيابي به سواد زندگي بدون مطالعه محقق نمي شود و بايد اين نوع سواد را در لا به لاي برگ هاي كتاب جست و جو كرد.