به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي اداره تعاون ، كار و رفاه اجتماعي استان ، آيت الله محمدرضا ناصري در جلسه اي با مديركل تعاون يزد با اشاره به بيانيه گام دوم انقلاب از سوي مقام معظم رهبري(مدظله العالي) گفت: يكي از مواردي كه در اين بيانيه آمده اين است كه بايد به عقب برگرديم و انديشه كنيم و اين يعني بايد مشكلات گذشته را شناسايي و با نوآوري و كارآفريني در صدد رفع آنها باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري(مدظله العالي) پيرامون اقتصاد مقاومتي اظهار داشت: به طور قطع ، رفع مشكلات كشور در گرو عمل به اقتصاد مقاومتي است و مسئولان و مردم تلاش كنند تا اين موضوع مهم منحصر به شعار و حرف نباشد.
ناصري يزدي ، وارادت برخي كالاها را بي رويه دانست و افزود: بايد منابع و امكانات كشور خود را مديريت و از واردات بي رويه برخي كالاها جلوگيري شود و زماني كه اقلام مصرفي ميان مردم زياد شود باعث ايجاد حرص و طمع شده و مردم ناخودآگاه بيشتر از نياز خود خريد مي كنند.
نماينده ولي فقيه در استان يزد تصريح كرد : برخي افراد نمي دانند با مدرك تحصيلي كه در اختيار دارند چه كاري مي توانند انجام دهند، از اين رو بايد عناوين شغلي را بررسي كرده و به تناسب علاقه افراد، در فني و حرفه اي آموزشهاي لازم به جويندگان كار داده شود و زماني كه مهارت لازم را كسب كردند خود به خود بيكاري كاهش خواهد يافت.
ناصري يزدي با اشاره به اينكه يكي از كالاهاي اساسي مردم پوشاك است، اظهار داشت: اگر با برنامه ريزي و سرمايه گذاري درست، صنعت توليد نساجي در كشور احيا و تقويت شود مي توان با حداقل امكانات ، بخش عمده اي از نياز مردم در بخش پوشاك را از طريق توليد داخلي و با استفاده از استعدادهاي بانوان و جوانان و پرورش آنها تامين كرد.
وي تاكيد كرد: سرمايه هاي خرد و كوچك در جامعه وجود دارد و مسئولان بايد با برنامه ريزي درست و ارائه ايده به مردم، آنها را به سوي ايجاد شغل هاي خانگي سوق دهند.
** يزد دومين استان مهاجرپذير كشور
در ادامه اين ديدار ، مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان يزد گفت: يكي از دلايل بيكاري فارغ التحصلان دانشگاهي استان، عدم تناسب ميان رشته تحصيلي و بازار كار موجود بوده و لازم است مراكز آموزش عالي برنامه ريزي مناسبي در ايجاد رشته هاي دانش بنيان و كاربردي داشته باشند.
محمدحسين رياحي با تاكيد بر اينكه يزد دومين استان مهاجرپذير است، افزود: شرايط اقتصادي استان به دليل وجود فرصت هاي شغلي زياد از جمله وجود كارخانه ها و واحدهاي توليدي موجب شده كه مهاجرت زيادي از استان هاي همجوار به يزد انجام شود؛ چون اين افراد تحصيلات دانشگاهي ندارند و به عنوان كارگر ساده مشغول به كار مي شوند ، در زمان نوسان بازار كار، سهم زيادي در افزايش بيكاري خواهند داشت.
وي تعداد مقرري بگيران بيمه بيكاري در سال 96 را 3 هزار و 600 نفر اعلام كرد و ادامه داد: از ابتداي سال 97 تاكنون چيزي در حدود 400 نفر به آمار مقرري بگيران بيمه بيكاري استان افزوده شده كه با توجه به بررسي هاي كه در سطح كشور انجام شده مي توان گفت وضعيت خوبي داريم.
** يزد سومين استان در پذيرش اتباع خارجي /ايجاد 4500 شغل خانگي
اين مسئول، يزد را سومين استان در پذيرش اتباع خارجي معرفي و اعلام كرد: در سالهاي گذشته، بانوان تمايلي جهت حضور فعال در بازار كار نشان نمي دادند ولي در حال حاضر جمعيت بانوان جوياي كار افزايش يافته كه معمولا داراي مدارك تحصيلي بالايي هستند كه اين خود عاملي مهم در افزايش نرخ بيكاري استان است.
رياحي با بيان اينكه اعتقاد داريم بايد نگاه كارآفريني را در مردم زنده كنيم، خاطر نشان كرد: با توجه به ظرفيت ها و پتانسيل هاي مناسبي كه در استان وجود دارد اگر با نگاه خلاقانه اين قابليت ها شناسايي شوند و تعامل موثري ميان دانشگاه ها و كارفرمايان وجود داشته باشد مي توان با اين نوع نگاه به نتايج مثبتي در زمينه توسعه كشور برسيم.
مدير كل تعاون يزد با اشاره به صدور پنج مجوز كاريابي الكترونيكي در استان گفت:در زمينه ايجاد مشاغل كوچك و خانگي تاكنون 380 عنوان شغلي تعريف كرده ايم كه در سال 96 حدود 2هزار و 800 مجوز و در سال جاري تاكنون هزار و 400 مجوز مشاغل خانگي همراه با وام صادر شده و بيش از چهار هزار و 500 شغل ايجاد شده است.
سه هزار و 700 پروانه صنعتي با سرمايه گذاري اسمي 80 هزار ميليارد ريال و با حدود 100 هزار نفر اشتغال در استان يزد وجود دارد.
اين استان در حالي كه 1.1 درصد جمعيت كشور را داراست ولي به لحاظ توليد صنعتي 4.4 درصد سهم توليد اين بخش را در اختيار خود دارد.
يزد به عنوان چهارمين استان توسعه يافته صنعتي و دومين استان معدني شناخته مي شود كه در توليد محصولات كاشي و سراميك رتبه نخست ، محصولات نساجي با 25 درصد توليد جايگاه دوم و توليد فولاد ، جايگاه سوم ايران را دارد.
برپايه سرشماري عمومي نفوس و مسكن در آبان ماه سال 1395، استان يزد يك ميليون و 138هزار نفر جمعيت دارد.
1968/ 6197
يزد- ايرنا- نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه يزد گفت: تا جايي كه امكان دارد به جاي دادن پول به افراد بايد آموزش آنها در دستور كار قرار گيرد تا فرد با تلاش و كوشش خود حرفه اي را بياموزد و در راه كسب درآمد از آن استفاده كند.