۱۲ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۵۳
کد خبر: 83462814
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اشتغال جوانان یزد با برنامه‌ریزی و کمک بخش خصوصی امکان پذیر است

یزد- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه یزد از اشتغال اقشار مختلف خصوصا جوانان به عنوان مهمترین نیاز اساسی استان یاد کرد و گفت: این مطالبه خانواده‌ها را دولتمردان می‌توانند با برنامه‌ریزی ، آینده نگری و جلب همکاری بخش‌خصوصی حل کنند.

آیت‌الله محمدرضا ناصری‌ یزدی شامگاه دوشنبه در شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان افزود: برای حل معضل بیکاری، ایجاد اشتغال و رونق تولید به « کار انقلابی، مدیریت‌جهادی و برنامه‌محوری» نیاز است.

وی ادامه داد: باید دانش‌آموزان و دانشجویان را در کنار فراکیری علم و دانش با مهارت‌های مختلف زندگی و برای تولید و اشتغال در آینده، تعلیم داد که اجرای آن نقش مهمی در حل بسیاری از مسائل و مشکلات کنونی استان دارد.

امام جمعه یزد با بیان اینکه هم‌اکنون در مدارس به حفظ‌کردن مطالب درسی خیلی بیشتر از تفکر و تعقل و فعالیت‌های عملی بها داده می‌شود آن را ضعف بزرگ نظام آموزشی کشور ذکر کرد و برای برون‌رفت از آن  خواستار بررسی و پیگیری این چالش اجتماعی و فرهنگی شد.

ناصری یزدی بیان داشت:  در حال حاضر بخشی از بازار کار استان در اختیار مهاجران خارجی‌ است و تعدادی از پسران و دختران دانش آموخته دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، بیکار هستند و این درست نیست.

وی به توقف خط تولید برخی کارخانه‌ها به دلیل وارد کردن دستگاه‌های آن از خارج اشاره کرد و از مسئولان خواست با تکیه به ظرفیت‌های داخلی برای حل مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی اقدام کنند.

در حالیکه آمار بیکاری استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت حدود ۱۳درصد  اعلام شده است، تعداد قابل توجهی از آنها دانش آموختگان دانشگاه‌ها هستند و بخشی از مشاغل استان در اختیار مهاجران افغان است که تعدادشان  حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود. 

تاکنون پنج هزار شرکت تعاونی در استان یزد ثبت شده که  ۲ هزار مورد با ۷۰۰ هزار عضو  فعال است.

با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی سهم ۲۵ درصد برای تعاونی‌ها در اقتصاد ایران پیش بینی شده است.

مطابق قانون اساسی فعالیت اقتصادی ایران متشکل از بخش‌های دولتی، خصوصی و تعاونی است که در حال حاضر بیشترین( حدود ۷۵ درصد) فعالیت در اختیار بخش دولتی است و سهم بخش تعاون در برنامه توسعه ششم باید به ۲۵ درصد برسد که سهم کنونی با این عدد تا حدود زیادی فاصله زیاد دارد.

در حال حاضر سه هزار و ۲۸۵ فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی و ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اسمی با اشتغال ۱۰۰ هزار و ۴۴۵ نفر در استان یزد وجود دارد.

تولید بیش از ۸۰۰ نوع کالا، رتبه نخست تولید کاشی و سرامیک کشور با بیش از ۵۰ درصد، رتبه دوم تولید محصولات نساجی، رتبه سوم تولید فولاد کشور و رتبه نخست تولید رومبلی، ترمه و روفرشی از جمله جایگاه‌های برتر استان در اقتصاد ملی است.

۷۵۳۶/ ۲۰۴۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha