۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۴۲
کد خبر: 83229730
T T
۰ نفر
ساختمان سازي با رويكرد مهار انرژي زلزله انجام مي شود

مشهد- ايرنا- مدير كل راه و شهرسازي خراسان رضوي گفت: ساختمان سازي در اين استان با بهره گيري از سازه اي كه انرژي زلزله را مهار مي كند در حال انجام است.

محمدرضا اخوان عبداللهيان روز يكشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: خراسان رضوي دومين استان در معرض خطر زلزله در كشور مي باشد بطوريكه اطراف شهر مشهد را گسل فرا گرفته است.
وي اظهار داشت: با اين شرايط چاره اي جز ترويج آموزش براي احداث ساختمان هاي سبك تر، مقاوم تر و انعطاف پذيرتر در اين استان نداريم.
وي گفت: طي چند سال اخير استفاده از اجزايي كه اثرات مخرب زلزله را بر روي ساختمان به حداقل برساند، به كارگيري مصالح نوين و سبك ساختماني براي هوشمند سازي ساختمانها و همچنين استفاده از سيستم ميراگر در دستور كار اين اداره كل قرار گرفته است.
اخوان عبداللهيان افزود: تاكنون در ساخت چند بيمارستان در خراسان رضوي از سيستم هاي ميراگر استفاده شده كه اين سيستم موجب اتلاف انرژي لرزه اي وارد شده به ساختمان است و به كار بستن آن در ساختمان ها باعث مي شود ساختمان در مقابل انواع بارهاي ديناميكي ناشي از زلزله رفتار مناسب و مطلوب از خود ارائه دهد.
وي اظهار داشت: خراسان رضوي در بكارگيري اجزاي سازه اي كه بتواند اثرات مخرب زلزله را مهار كند در كشور پيشتاز است و سيستم ميراگر يا ديوارهاي برشي فلزي در ساختمان سازي هاي مشهد مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي در باره مشوق هاي دولتي براي بكارگيري فناوري هاي نوين ساختمان نيز گفت: دولت مشوق هايي را براي استفاده از فناوري هاي نوين در ساختمان ها مقرر كرد كه در نتيجه آن، ساختمان هاي جديد از پنجره هاي دو جداره، ديوارهاي سبك و عايق و سيستم هاي هوشمند برخوردار شد.
مدير كل راه و شهرسازي خراسان رضوي افزود: اكنون نيز استفاده از فناوري هاي نوين در بازسازي ساختمان هاي واقع در بافت هاي فرسوده و حاشيه شهر مشهد، مشمول كاهش سه درصدي كارمزد تسهيلات بانكي مي شود اما اين مشوق ها بايد افزايش يابد.

* پنجمين همايش فناوري هاي نوين در ساختمان
اخوان عبداللهيان اظهار داشت: پنجمين همايش ملي فناوري هاي نوين در صنعت ساختمان با رويكرد ساختمان هاي بلندمرتبه روزهاي 16 و 17 اسفند ماه در مشهد برگزار مي شود.
وي با بيان اينكه دبيرخانه دائمي اين همايش در مشهد واقع شده است گفت: خروجي اين همايش، اقدامات آموزشي و پژوهشي و ارتقاي دانش مهندسين است.
وي افزود: محورهاي اين همايش، حريق و ايمني، سازه و زلزله، تاسيسات مكانيكي و برقي، انرژي و معماري پايدار، مصالح و استاندارد و هوشمندسازي است.
مدير كل راه و شهرسازي خراسان رضوي ادامه داد: حدود 800 تا هزار نفر در اين همايش حضور مي يابند و برگزاري 32 كارگاه آموزشي و برپايي نمايشگاه از فناوري هاي نوين ساختماني از برنامه هاي جانبي آن است.
وي اظهار كرد: براي نخستين بار بخشي از اين همايش در فضاي مجازي برگزار مي شود كه 160 نفر از مهندسين و افرادي كه درگير صنعت ساختمان هستند، در اين همايش حضور مي يابند.
وي گفت: 50 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده كه از اين تعداد 32 مقاله پذيرفته شده است.

* اختصاص 10 دستگاه شتاب نگار زلزله براي مشهد
مدير كل راه و شهرسازي خراسان رضوي گفت: مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي كه متولي شبكه شتاب نگاري كشور است، در فرصتي كه برجام بوجود آورد، بخشي از نياز كشور به دستگاه هاي شتاب نگار را تامين كرد.
وي افزود: از اين ميزان 10 دستگاه شتاب نگار به مشهد اختصاص داشت كه روز چهارشنبه با حضور معاون وزير راه و شهرسازي سه دستگاه شتاب نگار در سه نقطه از شهر نصب مي شود.
وي اظهار داشت: دستگاه هاي شتاب نگار، هوشمند و جديد است و قابليت ارسال اطلاعات مربوط به زلزله را به صورت مستقيم دارد.
7489 / 6053