به گزارش ايرنا، علي محمدي مقدم روز يكشنبه در آستانه هفته منابع طبيعي در نشست خبري افزود: امسال از محل صندوق توسعه ملي بيش از 200ميليارد ريال براي طرحهاي آبخيزداري به استان اختصاص داده شد.
وي گفت : اين ميزان اعتبار براي اجراي 120 طرح در 30 حوضه آبخيز استان در سطح حدود 200 هزار هكتار در قالب طرح هاي بيولوژيك، بيومكانيك، مكانيكي و آبخيزداري اجرايي شده است.
علي محمدي با اشاره به اهميت بحث آبخيزداري و آبخوانداري در كاهش تخريب هاي منابع طبيعي افزود: يكي از راههاي برون رفت از خشكسالي و تغيير اقليم اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري است.
به گفته وي، خشكسالي، تغيير اقليم، كمبود و بحران آب و بيابان زايي به عنوان3چالش اساسي در حوزه منابع طبيعي است كه اين امر در چهارمحال وبختياري به عنوان سرچمشه دو رودخانه كارون و زاينده رود مشهود است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري افزود: از مجموع دشت هاي استان 10 دشت ممنوعه شده كه از اين تعداد 4 دشت ممنوعه بحراني اعلام شده است.
وي گفت:با اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوان داري در اين دشت ها مي توان وضعيت را بهبود داد.
محمدي مقدم در ادامه با اشاره به آغاز هفته منابع طبيعي از 15 اسفندماه افزود: به منظور ترغيب جوامع به حفظ و حراست از منابع طبيعي برنامه هاي امسال در اين هفته با اولويت و مشاركت مردم برگزار مي شود.
به گفته وي ،در اين هفته بيش از 34 طرح در حوزه منابع طبيعي از جمله سد و بند خاكي، آبگرمكن خورشيدي و طرح هاي اشتغال به بهره برداري مي رسد.
معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري نيز دراين نشست با اشاره به اجراي طرح هاي آبخيزداري افزود: ساخت بند سنگي ملاتي و ساحل سازي در مناطق مستعد در شهرستانهاي استان و انجام مطالعات آبخوان داري در شهركرد و اجراي چاله هاي فلسي و سازهاي ملاتي از جمله طرح هاي اين حوزه در استان است.
عليمحمد محمدي افزود: اين طرح ها در راستاي كاهش روان اب ها، جلوگيري از سيل و فرسايش خاك و نفوذ آب در سفره هاي زيرزميني اجرا مي شود.
وي گفت: در استان چهارمحال وبختياري به لحاظ شيب زياد فرسايش خاك بيش از ميانگين كشوري است به گونه اي كه ميزان فرسايش خاك در كشور 15 و در اين استان 20 تن در هكتار است.
به گفته وي،با اجراي طرح هاي آبخيزداري و توسعه اين طرح ها از فرسايش خاك تا 15 تن در هكتار در سال جلوگيري مي شود.
محمدي اظهار داشت: تاكنون در استان 83 بند خاكي با ارتفاع 7 متر احداث شده است.
رئيس اداره آموزش و ترويج منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري نيز دراين نشست افزود: در 40 سال گذشته در حوزه منابع طبيعي و محيط زيست مديريت درست در حوزه سرزمين نشده است.
هومان خاكپور افزود: در اين مدت بيشتر عرصه هاي طبيعي و زيستي و گونه هاي جانوري و گياهي به دليل نبود مديريت صحيح از بين رفته است.
وي گفت: توسعه فرهنگ حفظ محيط زيست و منابع طبيعي از برنامه هاي مهم اين اداره كل در حراست و حفظ اين عرصه هاست.
به گفته وي، درسالجاري 102 روستاي هدف در 30 حوضه آبخيز استان براي فرهنگ سازي و حراست از عرصه هاي منابع طبيعي انتخاب و آموزش هاي لازم را به جوامع محلي ارائه شده است.
به گزارش ايرنا، 15 تا 21 اسفندماه با شعار منابع طبيعي بزرگرين سرمايه ملي به عنوان هفته منابع طبيعي نامگذاري شده است.
يك ميليون و 400 هزار هكتار از مساحت چهارمحال و بختياري را مراتع و جنگلها پوشش داده كه رقمي معادل 86.5 درصد از سطح اين استان را شامل مي شود
7360/2097
طرح هاي آبخيزداري چهارمحال وبختياري 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد
۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۶:۵۰
کد خبر:
83229740
شهركرد - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري گفت: اجراي طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري استان كه اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملي تامين شده است بالاي 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.