۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۰۱
کد خبر: 83234630
T T
۰ نفر

فریدونكنار شهری جدید با تاریخی كهن

۱۶ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۰۱
کد خبر: 83234630
فریدونكنار شهری جدید با تاریخی كهن

ساری-ایرنا-فریدونكنار شهری با چهره ای جدید و تاریخ كهن كه ظرفیت های گردشگری را در خود جای داده چشم انتظار فرصتی است تا دیده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،شهرستان فریدونكنار كه نام قدیمی آن 'فری كنار' بوده و امروز نیز در محاوره مردم این منطقه به همان صورت قدیمی تلفظ می شود، بر خلاف اندازه كوچك كه آن را شهری جدید در ذهن تصویر می كشد، منطقه ای بسیار قدیمی است كه پیدایش این شهر را حتی به دوران فریدون جم یا همان فریدون پیشدادی، نبیره جمشید نسبت می دهند.
چنین روایت می كنند كه فریدون پادشاه كیانی با كشتی خود در سواحل فریدونكنار پهلو گرفت و در نواحی كشاورزی و نیمه باتلاقی برای خود یك نفار(اقامتگاه چوبی كه از سطح زمین بالاتر است) درست كرد كه این نفار برای او به عنوان دژ مستحكم و استوار بود تا از دست دشمنان در امان باشد.
اما بعضی از بزرگان عقیده دارند كه فرزند یكی از پادشاهان به نام فریدون در ساحل فریدونكنار غرق شد و پس از اینكه به ساحل كنار آمد این شهر بدین نام معروف شد.
برخلاف قدمت بسیار زیاد شهر فریدونكنار، فریدونكنار به عنوان شهرستان قدمتی طولانی ندارد و كمتر از 80 سال پیش از دهستان به شهر و درسال 1386 از حوزه شهرستان بابلسر جدا و مستقل شد.
این شهرستان ساحلی از شمال با دریای خزر، از شرق با شهر بابلسر و از غرب هم‌مرز با شهر محمودآباد و از جنوب با شهرهای بابل و آمل همسایه ‌است.
شهرستان فریدونكنار كه یكی از مهم ترین مقاصد گردشگری استان مازندران و شمال كشور است، بیش از 10 كیلومتر ساحل ماسه ای دارد كه بعد از چالوس و بابلسر به دلیل شرایط منحصر به فرد ساحلی گردشگر پذیر ترین شهر استان مازندران می باشد.
بر اساس آمارهای رسمی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، فریدونكنار سالانه میزبان بیش از 5 میلیون نفر گردشگر و مسافر است كه در سواحل و روستاهای خوش آب و هوا آن اقامت می گزینند.
اما برای مردم مازندران، فریدونكنار بر خلاف شهرت گردشگری، معروف به منطقه ای با مرغوب ترین برنج ها است كه رفته رفته در عرصه های ملی و جهانی در حال باز كردن جای برای معرفی برنج مرغوب فریدونكنار است.
نه تنها برنج در این منطقه از بهترین نوع برنج كشور می باشد، بلكه محصولی استراتژیك و حیاتی برای معیشت مردم این منطقه نیز محسوب می شود كه اغلب در این حوزه مشغول فعالیت كشاورزی هستند.
برنج این منطقه از انواع مختلفی از جمله انواع طارم به خصوص طارم هاشمی ، ندا، صدری، گرم رشتی، سرد رشتی، زرگ، آب كناری، قریبك، خزر، ... می باشد.
وسعت مزارع برنج این شهرستان بیش از سه هزار هكتار است كه در كنار اقتصاد كشاورزی، به نوعی جاذبه گردشگری برای مهمانان گردشگری منطقه محسوب می شود.
عبور رودخانه از وسط شهر فریدونكنار همانند تمامی شهرهای مازندران یكی از علت های پیدایش این شهر و به اصطلاح سرجهازی فریدونكنار محسوب می شود. مرزرود تنها رودخانه ای است كه از وسط فریدونكنار عبور و در ساحل به بزرگترین دریاچه آب شور جهان میریزد. این رودخانه یكی از سرشاخه های رودخانه هراز است كه از قلب البرز سرچشمه می گیرد.
فریدونكنار شهری 2 تكه است كه توسط پل قدیمی به هم متصل می شود. این پل تاریخی توسط مهندسین آلمانی در دوران پهلوی اول یعنی قبل از جنگ جهانی دوم احداث گردید. قبل از این پل، پل چوبی بر روی رودخانه بودكه آن را به دوران احمد شاه قاجار نسبت می دهند.
از دیگر جاذبه های فریدونكنار می توان به بازار بزرگ ماهی آن اشاره كرد، بازار ماهی فریدونكنار به عنوان یكی از بزرگترین و معروف‌ترین بازارهای فروش ماهی استان مازندران شهرت دارد.
در این بازار انواع ماهی هایی كه در رودخانه و دریا صید می شود از جمله كفال، ماهی سفید، كپور، كیلكا، قزل آلا، شك، اورنج، سوف، اسبك، چكاب(اردك ماهی) و اوزون برون و خاویار یافت می شود.
لازم به ذكر است، در كنار بازارهای معروف ماهی و پرنده های پرورشی فریدونكنار كه شهرت ملی دارد، خاویار فریدونكنار نگین صیادی مردم این منطقه است كه ارزش جهانی دارد.
همچنین شهرستان فریدونكنار به عنوان یكی از مقاصد اصلی پرندگان زمستان گذر دارای ظرفیت های بی شماری می باشد كه گردشگر پذیری و تقویت اكوسیستم منطقه از این ظرفیت هاست و به همین علت نخستین مركز پرنده شناسی در تالاب های بین المللی خاورمیانه در این شهرستان ایجاد شد.
این شهرستان تنها مامن و میزبان تك درنای سیبری، و جزء چهار زیستگاه درنای سیبری در جهان می باشد.
از دیگر جاذبه های این شهر میتوان به وجود تالاب ها و آببندان های فراوان در روستاهای این شهر اشاره كرد كه در فصل زمستان میزبان پرندگان مهاجر است كه جلوه خاصی به این مكان تفریحی و گردشگری می دهد.
تالاب در جنوب شرقی شهر فریدونكنار قرار دارد با مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران آبزی، به یكی از غنی‌ترین اكوسیستم‌های تالابی شمال كشور تبدیل شده‌است.
آببندان میشار روستای 'ازباران' یكی از جاذبه های گردشگری است كه می توان در آن با پدالو به قایق سواری مشغول شد و همچنین در سالهای اخیر با افزایش علاقه گردشگران به آب بندان ها می توان طعم غذاهای سنتی مازندران كه با دستهای زنان محلی تهیه می شود را چشید.
وجود شهرك های خزرشهر شمالی ، خزرشهر جنوبی و فرزادشهر كه از قدیمی ترین شهرك های توریستی مازندران محسوب می شود، سالانه ده ها هزار مسافر و گردشگر را به خود جذب می كند.
خانه ها ویلایی در كنار ساحل و بدون دیوار و حصار شده در پرچینی از بوته های شمشاد زیبایی این شهرك ها را چند برابر كرده است.
همچنین پارك جنگلی روستای سوته و زاهد كلا و پارك ساحلی لاله، از دیگر جاذبه های طبیعی این شهرستان فریدونكنار است كه نه تنها گردشگران را به خود جلب می كند بلكه مقصدی برای تعطیلات و دورهمی های آخر هفته مردم همین منطقه نیز فراهم آورده تا فضایی فرهنگی و خانوادگی را به دور از هیاهوی شهری ایجاد كند.
از جاذبه های فرهنگی فریدونكنار می توان به سقاخانه تاریخی كریمكلا اشاره كرد كه مربوط به دوره قاجاریه می باشد و به عنوان یك آثار ملی به ثبت رسیده است. حمام تاریخی روستای سوته نیز از دیگر اثار تاریخی - فرهنگی این شهر ساحلی است كه قدمت آن به دوره ی قاجار بر می گردد.
تپه تاریخی طلا كتی روستای 'جزین' ، سقانفار و امامزاده قاسم كاردگر محله كه قدمتشان به دوره قاجاریه می رسد و همچنین امامزاده فخرعلی حیدركلا ، امامزاده ادریس سوته و بقعه سیدمحمد نیز از مكان های مذهبی این شهرستان می باشند.
با وجود اینكه در آخرین گزارشهای وزارت كشور، فریدونكنار تنها شهرستان كم برخوردار مازندران است و نگاه سرمایه گذاری گردشگری و توسعه صنعت گردشگری در این شهرستان هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد، اما ظرفیت های بی بدیلی را در خود جمع كرده است كه هنوز نیز با وجود گردشگری سنتی در این منطقه شاهد سیل گردشگران در هر ایام تعطیلات هستیم.
آری فریدونكنار را به خاطر خاویار دریایش، شهر مروارید سیاه و به خاطر برنج خوش طعم اش، شهر طلای زنده و به خاطر مهمان نوازی مردمانش با درنای سیبری، شهر درنای سفید می نامند.
9919/1899