به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين جاده كوهستاني و برف گير به طول 176 كيلومتر و در سال 1312 ساخته شده است كه از اين ميزان حدود 78 كيلومتر جزو استان مازندران است.
اين جاده باريك و كوهستاني با اينكه در ذهن همه به عنوان يكي از جاده هاي پر مخاطره كشور است ولي به دليل زيبايي هاي ديدني و بكر نظير كوه ، دره و بخش جنگلي آن رانندگان با ريسك بالا اين مسير را براي سفر به سرزمين هاي شمالي انتخاب مي كنند.
با وجود مناظر طبيعي زيباي اين جاده ، علاوه بر خطرات ترافيكي خودروها ، به دليل جنس آهكي و رسوبي كوه ها هر از گاهي با ريزش سنگ مسير بسته شده كه به دليل عرض كم جاده خطرات زيادي متوجه خودروها مي شود.
مسئولان و كارشناسان، يكطرفه شدن مسير به علت تراكم بالاي ترافيكي ، عرض كم و وضعيت توپوگرافي و صخره اي جاده را از عمده ترين علت هاي بروز حوادثي نظير ريزش كوه ، ريزش بهمن و نيز سوانح دلخراش رانندگي در اين محور مي دانند كه در بيشتر روزهاي سال بويژه نوروز رخ مي دهد.
طبيعتا اين جاده با چنين وضعيتي مشكلاتي هم به همراه دارد و آن اينكه روند خدمات رساني نهادهاي امدادرسان به آسيب ديدگان جاده اي را دچار اختلال كرده و در نتيجه عده زيادي از آسيب ديدگان جاده اي به علت تاخير در انتقال بموقع آنان به مراكز درماني جانشان را از دست مي دهند .
** تبعات يكطرفه شدن جاده چالوس
مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان چالوس گفت : در آستانه سال نو و آغاز سفرهاي نوروزي ، اين جاده كاملا به علت تردد خودروها قفل مي شود و بنحوي كه مسافران ساعت ها بايد در پشت ترافيك معطل بمانند و در نتيجه اگر دراين ميان حادثه اي رخ دهد ، خودروهاي اورژانس براي ارائه خدمات فوريت هاي پزشكي دچار مشكل مي شوند.
دكتر حديث گردكلي درگفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : حدود چهار پايگاه اورژانس 115 در مناطق 'دونا' ، 'ولي آباد' ، 'مجلار' و 'مرزن آباد ' اين جاده مستقراست اما با يكطرفه شدن جاده چالوس نمي توان به آساني به بيماران جاده اي خدمات رائه داد.
وي اظهار داشت : به عنوان نمونه درصورتي اگر حوادثي مانند ريزش سنگ از ارتفاعات بر روي خودروها در حال گذر از اين مسير رخ دهد شايد پايگاه هاي اورژانس 115 بتوانند در كوتاه ترين زمان بر سرصحنه حادثه حضور يابند اما در مسير برگشت كادر پرستاري اين پايگاه ها متاسفانه در ترافيك انبوه خودرو ها محاصره مي شوند.
مدير شبكه بهداشت و درمان چالوس گفت : مورد بعدي آنكه در حاشيه اين مسير اهالي حدود 90 روستاي بخش مرزن آباد ساكن هستند اگر در اين روستاها فردي دچار بيماري شديد شود يا آنكه زن باردار بخواهد براي وضع حمل به مراكز درماني انتقال يابد به علت تراكم بالاي ترافيكي در اين مسير دچار مشكل مي شود.
گردكلي افزود : براي ارائه خدمات امداد رساني به بيماران جاده اي هماهنگي هاي لازم با مسئولان بهداشتي و درماني استان البرز صورت گرفته و وعده داده اند در زمان اوج ترافيك اگر حوادث جاده اي رخ دهد مسئولان پايگاههاي اورژانس 115 اين استان نيز همكاري لازم را داشته باشند.
وي اظهارداشت : البته اورژانس موبايل آي سي يو نيز به امكانات و تجهيزات فوريت هاي پزشكي براي ارائه خدمات رساني به مصدومان جاده اي در نورز امسال اضافه شده و حتي هماهنگي هاي لازم هم با مسئولان هلال احمر مازندران ، پليس راه و نيز راهداري و حمل و نقل جاده اي انجام گرفته تا در زمان وقوع حوادث جاده اي همكاري بيشتري در اين حوزه داشته باشند .
گزارش هاي رسمي نيز نشان مي دهد كه تعداد خودروها عبوري ثبت شده نوروز سال 97 در جاده كندوان بيش از 40هزار دستگاه به طور متوسط در هر روز بوده است.
**استقرارچهارپايگاه امداد و نجات در جاده چالوس
رئيس جمعيت هلال احمر چالوس نيز گفت : حدود چهار پايگاه امداد و نجات با همراهي دست كم 90 نجاتگر امسال در مسيرهاي ارتباطي بويژه در جاده كندوان به مسافران نوروزي خدمات ارائه مي دهند .
اميرحسين عسگرزاده افزود : اين پايگاه ها در مناطق لارك ، پل زنگوله ، دهانه شمالي تونل كندوان و نيز قطعه چهارم آزاد راه تهران - شمال با برخورداري از همه نوع امكانات امداد و نجات در زمان وقوع حوادث احتمالي مانند سانحه رانندگي يا ديگر بلاياي طبيعي و غير طبيعي به مسافران حادثه ديده خدمات ارائه مي دهند.
وي اضافه كرد يك خودروي آتش نشاني نيز امسال براي ارائه خدمات در زمان وقوع سوانح و آتش سوزي خودروها در جاده كندوان استقرار داده مي شود و برخلاف سال هاي گذشته يكي از دغدغه هاي جدي در اين حوزه كه بارها مشاهده اين بود كه تعدادي از خودروها براثر ريزش كوه دچار سوختگي شده بودند و به علت نبود خودروهاي آتش نشان نجاتگران جمعيت هلال احمر نتوانستند كاري كنند و متاسفانه اين خودروها و سرنشينان آن ها در شرائط خيلي بدي جان باختند.
رئيس اداره راهداري و حمل و نقل جاده اي چالوس گفت : از طول مسير حدود 78 كيلومتر كندوان حوزه مازندران ، حدود 30 كيلومتر آن حادثه خيز است يعني صخره اي بوده و هر آن ممكن است در طول اين مسير حادثه رخ دهد.
مهدي صفايي افزود : براي ايمن سازي اين جاده اقداماتي مانند روكش آسفالت به طول حدود 50 كيلومتر ، تعويض تابلوهاي راهنما و خط كشي انجام گرفته است ولي از اينكه احتمال دارد حوادثي نظير ريزش كوه و درپي آن خسارت هايي به خودروهاي در حال گذر از اين مسير رخ دهد ، بروز اين حوادث بسيار محتمل است .
وي گفت : هم اكنون گروههاي راهداري براي ارائه خدمات به مسافران نوروزي از بيست و پنجم همين ماه به شكل آماده باش مي باشند و مشكلي در اين حوزه وجود ندارد.
صفايي افزود : جاده كندوان بسيار حادثه خيز بوده و اميدوارم بزودي طرح ملي آزاد راه تهران - شمال به طوركامل اجرا شود و دغدغه هرساله مسئولان ذيربط و مسافران از بروز احتمالي حوادث در اين مسير رفع گردد.
7078 /1602/1654
نوشهر- ايرنا - محور چالوس - كرج (كندوان ) يكي از زيباترين و مهيج ترين جاده هاي كشور كه ارتباط مازندران و كرج و پايتخت را به هم وصل مي كند با همه زيباهاي منحصربفرد و چشم اندازش به دليل حجم بالاي تردد خودروها خصوصا در تعطيلات نوروزي با مخاطراتي همراه است.