دراين مطلب آمده است: زردآلو يكي از ميوه هاي محبوب و خوشمزه تابستان است كه اغلب دانه هاي آن را دور مي ريزيم ولي بايد بدانيد كه دانه زردآلو ارزش تغذيه اي بالايي داشته و فوق العاده مفيد است.
هسته زردآلو داراي تركيبي منحصر به فرد است كه نقش مهمي بر سلامت انسان دارند.
هسته زردآلو حاوي ويتامين B17 است ه به نام آميگدالين amygdalin يا لتيريل laetrile شناخته مي شود.
مطالعات نشان داده اند اين ويتامين خواص ضد سرطان و ضد التهابي دارد.
البته زياده روي در مصرف دانه زردآلو به خصوص دانه هاي تلخ زردآلو خطرناك است.
خواص تغذيه دانه زردآلو
دانه زردآلو حاوي مقادير بالاي آميگدالين و ميزان قابل توجه ويتامين E، اسي دپنگاميك pangamic يا ويتامين B15 و مقادير كمي چربي بدون كلسترول است.
نيم ليوان هسته زردآلو حاوي 14 گرم كربوهيدرات است كه 10 گرم آن را فيبر غذايي تشكيل مي دهد.
14 گرم پروتئين و 260 كالري دارد.
برخي از مزاياي سلامت هسته زردآلو براي بدن عبارت است از :
تقويت سلامت دستگاه گوارش، بهبود رشد و ترميم، متعادل كردن سطح كلسترول، افزايش انرژي، محافظت از پوست، پيشگيري از سرطان، تقويت قلب، حمايت از سيستم ايمني بدن و تسكين مشكلات تنفسي.
تاثير هسته زردآلو در مراقبت از پوست
ويتامين E آنتي اكسيداني مهم براي بهبود سلامت پوست است.
ويتامين E باعث كاهش استرس اكسيداتيو در اثر راديكال هاي آزاد مي شود در نتيجه باعث پيشگيري از ايجاد چين و چروك، لكه هاي پيري و قرمز پوست مي شود.
مقدار ويتامين E موجود در هسته زردآلو بالاست در نتيجه به بهبود ظاهر پوست و انعطاف پذيري آن كمك مي كند.
مصرف هسته زردآلو به پيشگيري از بيماري هاي قلبي كمك مي كند
آميگدالين كه به مقدار زياد در هسته زردآلو ديده مي شود يكي از تركيبات منحصر به فردي است كه با كاهش بيماري هاي قلبي در ارتباط است.
اسيد پنگاميك در بسياري از خوراكي ها ديده نمي شود ولي تاثير بسيار زيادي بر كاهش فشار وارده بر سيستم قلبي عروقي دارد.
برخي مطالعات نشان داده اند كه استفاده منظم از مقدار كمي هسته زردآلو مي تواند باعث كاهش فشار خون و ابتلا به آترواسكلروز، حملات قلبي و سكته مغزي شود.
تقويت سيستم ايمني بدن با هسته زردآلو
برخي مطالعات نشان داده است كه هسته زردآلو خاصيت تقويت كننده بر سيستم ايمني بدن دارد و مي تواند سلول هاي دفاعي بدن را تحريك كرده و با خاصيت آنتي اكسيداني كه دارد فشار وارد بر سيستم ايمني بدن را كاهش دهد.
بهبود سلامت تنفس با مصرف هسته زردآلو
شواهدي بي نظري در مورد تاثير هسته زردآلو بر بهبود سلامت تنفس وجود دارد.
هسته زردآلو مي تواند موكوس و خلط جمع شده در دستگاه تنفسي را كاهش دهد در نتيجه شدت حملات آسم و التهاب گلو در بيمار كاهش پيدا مي كند.
بهبود گوارش با مصرف هسته زردآلو
هسته زردآلو مقدار قابل توجهي فيبر رژيمي دارد بنابراين به عنوان ميان وعده اي خوشمزه مي تواند به بهبود عملكرد دستگاه گوارش كمك كند..
فيبر غذايي باعث بهبود حركت منظم روده و كاهش علايم يبوست و اسهال مي شود. همچنين ميزان جذب مواد مغذي در بدن را افزايش مي دهد.
بهبود رشد و ترميم سلول هاي بدن
هسته زردآلو مقدار قابل توجهي پروتئين دارد كه براي رژيم غذايي روزانه ما ضروري است.
نيم ليوان هسته زردآلو 25% پروتئين مورد نياز روزانه در زنان و 20% پروتئين مورد نياز روزانه مردان را تامين مي كند.
بنابراين مصرف هسته زردآلو به رشد عضلاني و بهبود سلامت كلي بدن و ترميم بافت هاي بدن كمك مي كند.
تاثير هسته زردآلو بر پايين آمدن سطح كلسترول
اگر شما در تلاش براي كنترل سطح كلسترول خود هستيد قطع هسته زردآلو مي تواند به شما كمك كند.
فيبر بالاي موجود در هسته زردآلو مي تواند كلسترول اضافي را از بدن دفع كرده و خطر ابتلا به آترواسكلروز، حملات قلبي و سكته مغزي را كاهش دهد.
تقويت متابوليسم با هسته زردآلو
با وجودي كه مصرف زياد هسته زردآلو براي سلامت مضر است ولي مصرف مقدار متوسط آن مي توند باعث انفجار سريع انرژي در بدن و افزايش متابوليسم شود.
تاثير هسته زردآلو بر سرطان
اكثر بحث ها در مورد هسته زردآلو استفاده از آن به عنوان عاملي ضد سرطان است.
برخي مطالعات آميگدالين را به عنوان عاملي ضد تومور مي شناسند.
ليتريل بيش از 160 سال است كه در پزشكي مورد استفاده قرار مي گيرد.
حداكثر تعداد مجاز براي مصرف روزانه هسته زردآلو از 30 تا 500 عدد متناسب با وزن بدن است.
8006**3213
زاهدان- ايرنا- پايگاه خبري زاهدان پيگير مورخ 22 اسفند/ 97 مطلبي با عنوان «هسته ي اين ميوه بمب انرژي است آن را دور نريزيد» منتشر كرده است.