به گزارش ايرنا،در اين سرزمين رويايي ، كوهساران، دشت و دمن، آبشارها،چشمه ساران خروشان و رودخانه ها چون بهشتي آراسته مامن آسايش مسافران نوروزي شده اند.
وقتي به روستاها به عنوان قلب گردشگري نوروزي كهگيلويه و بويراحمد قدم مي گذاري زيبايي زندگي روستايي و جذابيت آيين هاي بومي ، گردشگران را ساعت ها محو تماشاي خود مي كند.
اينجا حلاوت دلپذير هواي پاك و بهاري، صداي زيباي پرندگان مست، زيبايي چشم نواز درختان بلوط و گندم زارها آنچنان دلپذير و وصف ناشدني است كه هر انساني را پر از شور و نشاط مي كند.
بارش هاي پاييز و زمستان امسال به آبگيرها، چشمه ساران آبشارها و رودخانه هاي كهگيلويه و بويراحمد جاني دوباره بخشيده است.
سواجل سد كوثر، رود رونه، آبشار رودبال، برم الوان، آبشار ياسوج،چشمه بلقيس چرام و طبيعت بكر روستاها از مهمترين مقاصد گردشگري طبيعي در كهگيلويه و بويراحمد است.
اگر براي يكبار قصد رهايي از زندگي ماشيني، دود و دم خودروها و فضاي مجازي را داريد ،براي ديدن اين همه جاذبه رويايي به كهگيلويه و بويراحمد سفر كنيد.
اينجا ديدن روستاها با سنگ نماهاي زيبا و مردمي پر تلاش كه براي زندگي بهتر در تكاپويند،عطر پونه محلي، صداي گوش نواز آب ها و پرندگان وجودتان را سرشار از آرامش مي كند.
اين روزها خوردن عصرانه و صبحانه در زير درختان بلوط،در دامنه كوهساران و طبيعت خاطراتي فراموش نشدني براي گردشگران به ارمغان آورده است.
در دو سوي جاده هاي روستائي اهالي سخت كوش اين مناطق محصولات خود را در سبدهاي چوبي و پلاستيكي چيده و با مهرباني به خريداران عرضه مي كنند.
** گردنه شلال دون
تفرجگاه شلال دون از توابع شهرستان باشت با آب و هوايي مفرح، پوشش جنگلي بلوط و طبيعتي چشم نواز و قرار داشتن در محل جاده ارتباطي از استانهاي خوزستان، بوشهر به فارس شلوغ ترين جاذبه هاي گردشگري كهگيلويه و بويراحمد است.
**حرم مطهر بيبي حكيمه (س) نگين گردشگري مذهبي در جنوب ايران
حرم مطهر بيبي حكيمه (س) خواهر امام رضا (ع) با قرار داشتن در دل كوه هاي نفتخيز، وجود چشمه هاي آب گرم و طبيعتي زيبا به ويژه در سال پرباران امسال از مقاصد اصلي گردشگري مذهبي در جنوب ايران است.
اين بارگاه نوراني زائراني از كشورهاي مختلف جهان و مناطق مختلف ايران را پذيراست.
**باغ تاريخي چشمه بلقيس چرام
باغ تاريخي چشمه بلقيس چرام جاذبه اي بديع با تنوع گونههاي درختي و چشمانداز مفرح چشمهساران و استخر بزرگ آن گوشه اي ديگر از طبيعت مفرح كهگيلويه و بويراحمد است.
** رود رونه
منطقه گردشگري رود رونه كه سه كيلومتر طول دارد يكي ديگر از شاهكارهاي طبيعت در مناطق گرمسيري كهگيلويه و بويراحمد است كه چون ماري خوش و خط و خال انسان را مسحور مي كند.
آب سرد و گوارا، سايه سار درختان انگور، انجير، توت وحشي، گردو، رايحه خوش بوتههاي پونه، آب و هواي دلپذير و وجود قلعههاي تاريخي باعث شده اين منطقه به بهشت گمشده گردشگري جنوب كشور مشهور شود.
** سواحل سد كوثر
سواحل نيلگون سدكوثر با امكاناتي نظير قايق سواري و ماهيگيري از ديگر جاذبه هاي اين روزهاست كه علاقه مندان زيادي را به سوي خود جذب كرده است.
** يادگارهاي تاريخي
نقش برجستههاي تنگ سولك با 12 نقش برجسته و كتيبه بر روي پنج قطعه سنگ جداگانه حجاري شده يادگار اشكاني است.
راه سنگفرش اسب رو، چشمه گُوَردَك، سروها جلوهاي خاص به اين اثر بخشيده است.
نقوش برجسته تنگ سولك صحنههاي گوناگوني از آيينهاي باشكوه باستاني، نمادهاي ديني، رزمهاي سواره نظام و پياده نظام، تاج گذاري و گرفتن حلقه قدرت در حضور خدايان، شكارشاهي، خوش آمد گويي و ديگر جلوههاي زندگي اشرافي را در دل كوهستان به نمايش گذاشته است.
**تل «خسرو»
يكي از مكان هاي باستاني در پنج كيلومتري جنوب ياسوج است كه بوميان آن را به «كي خسرو» فرزند «سياوش» از پادشاهان كياني نسبت مي دهند و افسانه اين تل، قرن ها سينه به سينه نقل شده و اكنون نيز در بين مردم بومي ساري و جاري است.
بوميان معتقدند پس ازآنكه به كي خسرو سروش الهي مي رسد، به دشت ياسوج مي آيد و به سوارانش دستور مي دهد هركدام توبره اي خاك بر روي هم بريزند تا تپه اي شكل بگيرد.
**دشت هاي خوش آب و هوا
دشتك زيباي ديل، قلات گناوه و آبريگون از تفرجگاههاي طبيعي جنوب كشور است.
اين دشتها با انبوهي از درختان بلوط، بادام، كلخنگ و بنه رنگين كماني از جاذبههاي طبيعي است.
**روستاي شاه بهرام
روستاي شاه بهرام با وجود جنگل هاي پوشيده از درختان بلوط، بنه، كلخنگ، زبان گنجشك و انواع بادام ، يك غار به طول 200 متر و قرار گرفتن در مجاورت رودخانه از زيباترين جلوه هاي روستاگردي در اين استان است.
**روستاي شوش
روستاي سياحتي شوش واقع در مجاورت پل تاريخي پريم در ورودي شهرستان باشت از محور استان فارس از ديگر مناطق گردشگري جنوب كهگيلويه و بويراحمد است.
وجود ساحل رودخانه، تلاقي معماري 2 پل قديم و جديد در حالي كه گرداگرد اين روستا را باغ هاي انبوه با پوشش گل و گياه در برگرفته، جلوه كم نظيري از زيبايي هاي طبيعي و انسان ساز است.
**روستاي كلگه اميرشيخي
روستاي كلگه امير شيخي با پوشش درختان جنگلي بلوط، بنه،زالزالك و پوشش گياهي فراوان در پاي سه هزار متري خامي كوه خامي از چشم اندازهاي بسيار زيبا وسرسبزي است كه ميزبان طبيعت گردان زيادي است.
** روستاي موگ
وجود آبشارها و چشمه سارها در سايه سار درختان بلوط و بنه در كنار بقعه متبركه امامزاده اسماعيل (ع) روستاي موگ در شهرستان گچساران را پنجرهاي رو به بهشت تبديل كرده است.
آب و هواي دلپذير و بهاري، بوي دل انگيز گل بوتههاي پونه در كنار چشمه سارهاي هميشه جاري و زنان و مرداني با پوشش لباسهاي محلي جلوهاي از طبيعت بكر و زيبايي هاي روستاي موگ است.
بنابر روايات امامزاده اسماعيل (ع) از فرزندان امام جعفر صادق (ع) است.
گردشگراني كه به روستاي موگ سفر ميكنند، افزون بر بهره گيري از طبيعت بكر اين منطقه از روستاي سنگي نيمدور و آسيابهاي قديمي در نزديكي اين روستا نيز بازديد ميكنند.
وجود صدها چشمه سار، انارستانها و باغهاي مركبات اين روستاها جلوه ديگري از اين جاذبههاست.
قرار داشتن در نزديكي آبشار رودبال، سواحل سد كوثر، روستاي با بافت پلكاني مارين كه به بهشت گمشده ايران معروف است و تنگ رؤيايي و زيباي ديل با پير درختان بلوط جلوهاي از اعجاز طبيعت بهاري در اين روزهاي گچساران است.
**مارين
روستاي مارين در شمال شهرستان گچساران به دليل وجود بقعه متبركه بي بي حميده (س)، باغ ميوه هاي رنگارنگ و بافت پلكاني روستا به بهشت گمشده جنوب ايران معروف شده همه ساله در فصل بهار ميزبان گردشگران از تمام نقاط كشور است.
بافت پلكاني واحدهاي مسكوني كه هر خانه بر خانه هاي پايين دست اشراف دارد يكي از جاذبه هاي تماشايي اين روستاست.
اين بافت مسكوني بومي و منحصر به فرد سبب شده تا گردشگران روستاي مارين را به نام 'ماسوله جنوب' ايران بشناسند.
وجه تسميه نامگذاري اين روستا به مارين اين دليل است كه در قديم در آبادي هاي اطراف روستا 'مار' فراوان وجود داشته است اما اين منطقه به دليل آب و هواي خاص خود داراي تعداد كمتري از اين جانور بوده است.
در واقع مردم اين آبادي به گويش خود مي گفتند كه در اين آبادي 'مار ني' يعني مار وجود ندارد.
بعدها اسم اين روستا به نام 'مار ني' به مارين تغيير يافت.
اهميت ديگر اين روستا به دليل آب فراوان و چشمه سارهايي است كه تمام آب آشاميدني و كشاورزي مورد نياز مردم را تامين مي كند.
** روستاي طسوج
منطقه سياحتي طسوج چرام به لحاظ وجود چشمه سارها و رويش انواع گل و گياه و طبيعت دلفريب از روستاهاي هدف گردشگري كهگيلويه و بويراحمد است كه جلوه هاي بديعي را در خود جاي داده است.
**كريك
روستاي كريك در شهرستان دنا با بافت كم نظير پلكاني سازههاي گلي و مهندسي جذاب و قدمت ديرينه پيوندي از زيبايي هايي طبيعي و تاريخي است.
** روستاي ميمند
روستاي تاريخي ميمند با مناظر چشم نواز، قطب صنايع دستي و مزارع برنج چون نگين زيبايي از مناظر چشم نواز در 80 كيلومتري ياسوج سالانه پذيراي گردشگران پرشماري است.
** سوغاتيها
خوراكيهايي مانند گردو، مويز، كشك، قره قروت، روغن حيواني، عسل، گياهان دارويي و خوراكي خشك شده مانند چويل، كرفس، قارچ كوهي، بيلهر، كنگر و كارده از مهمترين سوغاتيهاي كهگيلويه و بويراحمد است كه عمدتا در مناطق روستايي توليد مي شود.
دست بافتهها و صنايع دستي مانند مهلو و ميخك كه به صورت دستبند، گردنبند، انگشتر، گليمهايي كه به صورت تابلو فرش تهيه ميشود، سبدهايي كه به صورت حصيري در اندازههاي مختلف تهيه ميشود از ديگر سوغاتيهاي است كه سفر گردشگران را ماندگار مي كند.
** آواها و نواها
صداي دلنشين لالايي زنان روستايي و عشايري، نواي دلكش ني، اشعار شاد با نام ياريار، نواهاي غمگين موسوم به غمنامه و اشعار جذابي كه روستائيان در هنگام برداشت محصول همخواني ميكنند از جاذبههاي مردم شناسي است كه سفر به روستاهاي كهگيلويه و بويراحمد را منحصر به فرد ميكند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد گفت: از ابتداي تعطيلات نوروز تاكنون 150 هزار 926نفر در مدارس ، هتل ها، پارك ها، كمپ هاي گردشگري و ساير اماكن اقامتي كهگيلويه و بويراحمد اسكان داده شدند
محمود باقري آمار بازديد از مناطق گردشگري كهگيلويه و بويراحمد از روز 28 اسفند تا امروز را بيش از 182هزار و 860 نفر ذكر كرد.
وي ابراز داشت: 64هزار 116نفر از جاذبه هاي گردشگري كهگيلويه و بويراحمد در روز دوم فروردين بازديد كردند.
وي بيان كرد: گردنه شلالدون با هشت هزار و 500 نفر، بارگاه بي بي حكيمه (س) با 6 هزار زائر و چشمه بلقيس با چهار هزار و 500 گردشگر از شلوغ ترين مقاصد گردشگري در روز گذشته بوده اند.
مديركل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه وبويراحمد افزود: براي آشنايي گردشگران با آئين هاي سنتي مردم جشن هاي نوروزي در تعطيلات نوروزي امسال در شهرستان هاي بهمئي، لنده، دهدشت،چرام، باشت، گچساران،دنا و بويراحمد پيش بيني شده است.
وي اضافه كرد: اين جشن ها از روز چهارم فروردين تا چهاردهم فروردين در مناطق مختلف اين استان برگزار خواهد شد.
كهگيلويه و بويراحمد با جمعيتي 720هزار نفر در جنوب غربي ايران واقع شده و با استان هاي فارس، اصفهان، چهارمحال و بختياري و بوشهر همسايه است.
اين استان با داشتن 280 تفرجگاه طبيعي، 300 بقعه متبركه، 750 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي و مواهب طبيعي چشم نواز مكاني مناسب براي استقبال از مسافران نوروزي است.
8143/1662
گچساران - ايرنا - جاذبه هاي گردشگري كهگيلويه و بوراحمد سرشار از شاهكارهاي خلقت است و اين روزها زيبايي هاي خلقت در جاذبه هاي طبيعي اين استان هزاران گردشگران را به سوي خود كشانده است.