به گزارش ایرنا ، محمدمهدی جوادیان زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به حجم بالای آب ورودی به رودخانههای استان اظهار داشت: مالكیت رودخانهها در اختیار دولت است و نگهداری و حفاظت از این مجموعهها به عهده وزارت نیرو به عنوان نماینده دولت است.
وی افزود: در استان تعداد زیادی رودخانه خشك وجود دارد و در برخی نقاط ، حجم بالای تعرض به قدری بالاست كه عمده پروندههای حقوقی و مراجعههای مردمی را به شركت تشكیل میدهد.
مدیرعامل شركت آب منطقهای یزد درباره جاری شدن سیلاب در برخی رودخانههای استان بهویژه رودخانه مركزی شهر تفت هم گفت: آب رودخانه همچون گذشته به سمت دشت چرخاب هدایت میشود و برخلاف شایعات، خسارتی به شهر یزد وارد نخواهد كرد.
جوادیان زاده افزود: شهر یزد از سمت مهریز به سمت شهرستان اشكذر دارای سیل بندهایی است و با توجه به بارندگیهای اخیر هنگام وقوع سیل ، با بازدیدها و نظارتهای خوبی كه انجام شد مشكلی ایجاد نشد ولی مشكل عمده تخلیه زباله است.
وی خاطرنشان كرد: البته سیل بندهای مصنوعی در مناطق مختلف احداث شد كه بازسازی و نگهداری آنها ضروری است، امیدواریم با اینكه سالها از آنها استفاده نشده است بتوانیم آنها را بازسازی كنیم.
این مسئول درباره سیل بندهای منطقه پارك كوهستان نیز اظهار داشت: سیل بندها برای بارشهای محلی در مسیر جاده تفت به یزد تدارك دیده شد كه قبلاً هم برای بارشهای اندك استفاده شد و چند روز اخیر هم بارشهای این منطقه كم بود ضمن آنكه مقرر شد سپاه در شهرك طلاییه ، تمهیداتی را انجام دهد.
مدیرعامل آب منطقهای یزد درباره تأثیر بارندگیهای اخیر بر كاهش آثار خشكسالی ها گفت: بهرهبرداری از سیلابها قطعاً در تغذیه سفرههای زیرزمینی استان بیتأثیر نخواهد بود ولی نمیتواند خسارت خشكسالی سالهای اخیر را كه موجب افت 50 سانتیمتری سفرههای زیرزمینی دشتهای یزد شد ، بهیكباره جبران كند.
جوادیان زاده همچنین درباره خبر قطع آب انتقالی از زاینده رود به استان ، این امر را به دلیل بالا بودن میزان كدورت آب انتقالی عنوان كرد و افزود : این موضوع تنها به دلیل كدورت شدید آب ورودی به خط و عدم امكان تصفیه آن در تصفیهخانههای خط انتقال در پارهای از ساعتها اتفاق افتاد و هیچ مشكلی برای خط انتقال پیش نیامد و هماكنون ، جریان آب انتقالی برقرار است.
وی درباره تأثیر تغییر اقلیم و بارندگیهای اخیر گفت: همانطور كه وزیر نیرو گفت، ما خود را برای خشكسالی ها آماده كردیم باید برای ترسالیهای هجومی همراه با بارشهای شدید ناشی از تغییر اقلیم آمادهباشیم و برای مقابله با حوادث احتمالی هم آمادگی داشته باشیم.
جوادیان زاده دیروز در حاشیه بازدید از بندها و رودخانههای تفت، دره گاهان، ده بالا، طزرجان و مهریز گفته بود كه جریان سیلاب در مسیر رودخانهها جاری است و بارشهای اخیر استان، موجب سیل تخریبی نشده است.
وی افزود: بعد از سالها خشكسالی، شاهد جاری شدن آب در رودخانه خشك تفت بودیم اما چنانچه میزان بارشها افزایش یابد، احتمال وجود مشكل در مكانهایی كه به حریم رودخانهها تعرض شده است ، خواهد بود.
مدیرعامل آب منطقهای یزد با تأكید بر مقابله با تعرض به حریم رودخانه در حوزه شهرداریها، رفع انسداد مسیر رودخانهها را خواستار شد و آن را از عوامل مؤثر در عدم وقوع سیل دانست.
از ساعت 30: 06 روز دوشنبه تا صبح امروز بیشترین بارندگیها متعلق شهرستانهای تفت و مهریز بود بهگونهای كه در روستای منشاد 142 و در ده بالا 111 میلیمتر بارندگی ثبت شد.
بارندگی ، تگرگ و برف كه از چند روز كشور نقاط مختلف كشور را در برگرفته بود از روز دوشنبه پنجم فروردین 1398 در برخی از استانها و شهرها باعث تلفات، صدمات و خساراتی به هموطنان شد.
بر اساس گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر كشور، با توجه بهپیش بینیهای سازمان هواشناسی در شماری از استانها نیز برای مقابله با احتمال سیلاب و وضعیت نامساعد جوی وضعیت آمادهباش اعلام شد و به همت مسئولان و گروههای امدادرسان تمهیداتی نیز برای كمكرسانی و كاهش آسیبها اندیشیده شده است.
از ساعات نخست وقوع سیل در استانهای مازندران، گلستان، فارس، لرستان، كرمانشاه و برخی دیگر از استانها مسئولان و دستگاههای امدادرسان با حضور در مناطق سیلزده اقدام به بررسی جوانب و امدادرسانی كردند.
جاری شدن رواناب در استان یزد بهخصوص در شهرستان مهریز و تفت موجب جاری شدن سیلاب شد.
1968 / 2047/
مدیرعامل آب منطقه ای :
حفاظت از رودخانههای خشك یزد نیازمند همكاری مردم است
۷ فروردین ۱۳۹۸، ۲۲:۴۰
کد خبر:
83257403
یزد - ایرنا - مدیرعامل شركت آب منطقهای یزد گفت: برای حفاظت و نگهداری از 2 هزار و 800 رودخانه خشك ( مسیل)استان در برابر برداشتهای بیرویه و تعرض فراوان افراد سودجو به حریم و بستر رودخانه ها، این شركت نیازمند همكاری مردم و بین بخشی با نهادهای مختلف است.