به گزارش ايرنا، محمدرضا ابراهيمي روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از مراكز اقامتي درمان معتادان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: كار ساماندهي معتادان متجاهر كه در روزهاي پاياني سال گذشته آغاز شد، با شروع سال جديد متوقف نشد و همچنان نيز اين كار با جديت ادامه دارد.
او ادامه داد: از مجموع معتادان متجاهر ساماندهي شده طي مدت مذكور معتاد متجاهر ساماندهي شده 168 معتاد مرد و 50 معتاد نيز زن بوده اند كه معتادان زن نيز در مراكز ويژه زنان نگهداري مي شوند.
وي تصريح كرد: ساماندهي معتادان متجاهر در طرح نوروزي امسال با تمركز بر نقاط آلوده و به شكل ويژه در دستور كار قرار گرفت.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: معتادان متجاهر پس از شناسايي و طي مراحل قانوني، به مركز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان و مراكز اقامتي درمان اعتياد (كمپ) منتقل مي شوند.
ابراهيمي افزود: اين طرح هم اينك نيز با محوريت شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان و مشاركت دستگاه هاي مرتبط از جمله شهرداري، بهزيستي، نيروي انتظامي، دستگاه قضايي و تشكل هاي غيردولتي در حال اجرا است.
وي ادامه داد: معتادان جمع آوري شده در طول مدت درمان در مراكز، آموزش هاي فرهنگي، تربيتي، ورزشي و فني و حرفه اي را با هدف توانمندي و بازگشت به جامعه دريافت مي كنند.
او اظهار داشت: معتادان متجاهر از جمله قشرهاي آسيب ديده جامعه هستند كه به مصرف مواد مخدر، اعتياد پيدا كرده و به دليل خلاء زنجيره حمايتي عاطفي، شغلي و اجتماعي به اين مسير كشيده شده اند.
ابراهيمي گفت:اكثر معتادان متجاهر پس از محروم شدن از حمايت خانواده به افراد كارتن خواب تبديل مي شوند.
او افزود: از آنجا كه نقش خانواده ها در جلوگيري از مبتلا شدن فرزندانشان به اعتياد و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي بسيار مهم است، مسئولان فرهنگي بايد با جديت، آگاه سازي و اطلاع رساني در مدارس و خانواده ها را دنبال كنند.
وي تصريح كرد: در مجموع حمايت هاي خانوادگي و اجتماعي بايد قبل از اعتياد مورد توجه جدي قرار گيرد اما اگر فردي به اعتياد مبتلا شد خانواده نبايد او را رها كند و بايد به گونه اي حمايت كند كه تا فرد از اعتياد رها و به متجاهر تبديل نشود.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: آموزش و آگاه سازي تمام اقشار جامعه بويژه نوجوانان و جوانان از خطرات ناشي از مصرف مواد مخدر و روانگردان ها، يكي از روش هاي مقابله با اين بلاي خانمان سوز است كه بايد مورد توجه باشد.
6122/6113
شيراز- ايرنا- دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: از ابتداي اجراي طرح ساماندهي معتادان متجاهر (14 اسفند 97) تاكنون، يك هزار و 218 معتاد در شيراز شناسايي و در مراكز پيش بيني شده تحت درمان قرار گرفته اند.